18 آوریل 2024 - 17:32

افزایش ناوگان هواپیمایی از ضرورت های توسعه و پیشرفت

30 ژانویه 2017 - 14:30 dsfr.ir/ss54c

افزایش ناوگان هواپیمایی از ضرورت های توسعه و پیشرفت
mahan.aero
هواپیمایی ماهان

آنچه امروز در کشور و #صنعت #هوایی آن لازم است، به دست آوردن جایگاهی است که در اختیار شرکت های خارجی قرار گرفته است.

بی شک صنعت هوانوردی یکی از زیرساخت ها و عوامل محرک بخش توسعه پایدار و تاثیرگذارترین گزینه در شبکه حمل و نقل کشورها است. پرواز سریع ترین شکل حمل و نقل است. از نظر ایمنی نیز صنعت هوانوردی با تلاش گروهی تمام عوامل درگیر در آن جزو ایمن ترین راه های حمل و نقل است. در حوزه زیست محیطی نیز این صنعت می تواند از استاندارد بالا برخوردار باشد. در دنیا موضوع نسل جدید هواپیماهای تولیدشده به طور گسترده مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به جمعیت کشور و وضعیت ژئواستراتژیک ایران در منطقه خاورمیانه، لزوم افزایش ناوگان هواپیمایی کشور یکی از ضرورت های توسعه و پیشرفت است. گسترش و توسعه ناوگان هوایی هیچ منافاتی با سایر سیستم های حمل و نقل (ریلی، جاده ای و دریایی) ندارد. حمل و نقل هوایی بالاترین ظرفیت در کاهش وابستگی به اقتصاد تک محصولی را دارد و فرصتی برای توسعه تجارت و صادرات غیرنفتی است.

امن ترین شبکه حمل و نقل می تواند برای کشور بسیار مفید باشد. خلأ حضور شرکت های هواپیمایی با ناوگان جدید و گسترده سبب شده است شرکت های وابسته به کشورهای همسایه بیشترین سود را از آن برده و سالانه میلیاردها دلار از جا به جایی هوایی مسافران ایران به جیب بزنند. آنچه امروز در کشور و صنعت هوایی آن لازم است، اضافه کردن بیهوده بر ناوگان نیست، بلکه به دست آوردن جایگاهی است که در اختیار شرکت های خارجی قرار گرفته و این هیچ مغایرتی با توسعه حمل و نقل غیرهوایی کشور ندارد. ضمن آنکه علاوه بر بازار داخلی می توان در عرصه بین المللی نیز به رقابت با شرکت هواپیمایی منطقه ای و جهانی پرداخت. حمل و نقل هوایی یک فرصت در توسعه راه های دسترسی به دورترین مناطق کشور است. راهی که خود می تواند زیرساخت دسترسی به دنیای بزرگی را رقم بزند. حمل و نقل هوایی راهی را باز می کند که صنایع کوچک از دورترین جاها به توسعه صادرات برسند، محصولات کشاورزی به اقصی نقاط جهان راه پیدا کنند و این با کمترین زمان با هزینه پایین اتفاق می افتد. صنعت هوانوردی ورود گردشگران را تسهیل کرده و درآمد خالصی را از آن به کشور وارد می کند. این در حالی است که در کنار توسعه صنعت هوانوردی، مشاغل بسیاری به طور مستقیم و غیرمستقیم ایجاد خواهد شد و در کاهش بیکاری تاثیر بسزایی خواهد داشت.

از سویی ساخت هواپیما کاری است بسیار دشوار و در دنیا کشورهای انگشت شماری به آن می پردازند و بسیاری از تولیدات آنها نیز به صورت مشترک به وسیله چندین کشور ساخته می شود که در کشور ما با توجه به عدم توسعه اولیه و کمبود زیرساخت ها به دلایل سال ها تحریم های بین المللی در حال حاضر این امکان در کشور به طور کامل و انبوه وجود ندارد. از آنجا که هواپیماسازی یکی از سخت ترین کارها و صنایع است، به همین دلیل کشورها و شرکت های معدودی امکان ساخت هواپیما را دارند. در حال حاضر علاوه بر بوئینگ و ایرباس شرکت های دیگری هم در روسیه، بریتانیا، کانادا، برزیل و ژاپن در حال ساخت هواپیمای مسافربری هستند و شرکت های مختلف داخلی و وزارت راه در حال مذاکره با اکثر این شرکت ها هستند. اما هواپیماهای این شرکت ها بیشتر در مسیرهای کوتاه مورد استفاده قرار می گیرند، اما بوئینگ و ایرباس شرکت هایی هستند که علاوه بر هواپیماهای کوتاه برد، در ساخت هواپیماهای دوربرد و پهن پیکر هم فعال هستند.

به طور کلی ورود هر هواپیمای جدید به کشور علاوه بر اینکه برای مردم خوب و باعث آسایش و راحتی فکری خواهد شد، زمینه ساز گسترش این صنعت و رونق آن خواهد شد. توسعه و پیشرفت کشور هم یکی دیگر از پیامدهای آن است. هواپیمایی ماهان نیز ضمن استقبال از این اقدام نهایت تلاش خود را برای ایجاد بهترین و ایمن ترین شرایط برای انجام بهترین پروازها و درنهایت آسایش و رضایت مردم انجام می دهد. امیدواریم با کمتر شدن مشکلات در صنعت هوانوردی کشور و توجه بیشتر به آن، خلأ بازاری که باعث استفاده شرکت های هواپیمایی منطقه ای شده است، جبران شده و زمینه اشتغال بیشتر در آن نیز بیش از پیش فراهم شود.

1