24 آوریل 2024 - 10:05
معاون میراث فرهنگی:

مسیر شناخت تمدن اسلامی از خراسان می گذرد

25 ژانویه 2017 - 16:00 dsfr.ir/mk6kr

مسیر شناخت تمدن اسلامی از خراسان می گذرد
dashtebehsaz.com
موزه بزرگ خراسان واقع در کوهسنگی مشهد

ایرانیان در قرن های متمادی با عشق در مسیر اعتلای هنر کوشیده اند و در این میان خراسان به عنوان مهد فرهنگ و تمدن نقش عمده ای را ایفا کرده است.

"محمدحسن طالبیان"

به گزارش ایسنا، معاون سازمان میراث فرهنگی که شامگاه گذشته در آیین افتتاح نمایشگاه 14 قرن هنر و تمدن ایران در دوره اسلامی در محل موزه بزرگ خراسان سخن می گفت، اظهار کرد: روح اسلام، فلسفه ی هنر و هنرمند را تغییر داد و رنگ و بوی ایرانی به آن بخشید و تمدن ایران در 10 هزار سال گذشته بدون وقفه ادامه داشته و تمام تجربیات خود را برای اعتلای اسلام به کار برده، تا جایی که توانست یکی از سه حوزه مهم تمدن اسلامی در جهان را ایجاد کند.

طالبیان خاطرنشان کرد: تمدن اسلامی ایران خدمات زیادی به جهان اسلام در حوزه های مختلف به خصوص در حوزه هنر، معماری و سنت هایی نظیر خلق گنبد و ایوان برای اماکن مقدس داشت که در طول زمان در این کشور ادامه داشته است.

وی با اشاره به تاثیر هنر اسلامی در گسترش اسلام به شرق آسیا، عنوان کرد: این نمایشگاه بیانگر سیر تحول هنر و تمدن اسلامی در رشته های سفالگری، فلزکاری، شیشه گری، نگارگری، پارچه بافی، تذهیب و سایر هنرهای سنتی است که تاثیر شگرف اسلام در آن ها متبلور است.

وی افزود: این نمایشگاه حاصل تلاش جمعی از مدیران و موزه داران است و اشیاء موجود در آن مربوط به تعدادی از موزه های جهان است که اغلب آن ها برای نخستین بار به نمایش در می آیند.

طالبیان افزود: حدود 178 قلم اشیاء تاریخی در این موزه از سده های نخست اسلام تا پایان دوره پهلوی، گردآوری شده است.

معاون میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: در خصوص مناسبت معرفی مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، سه برنامه ویژه به سازمان محول شده است که یکی از آن ها برگزاری این نمایشگاه است.

طالبیان خاطرنشان کرد: انجام پروژه تعریف حریم منظری برای آستان قدس رضوی و نامزدی میراث جهانی حرم مطهر نیز دو طرح دیگر ما در این زمینه به شمار می رود.

1