25 آوریل 2024 - 16:40

پناهندگان سوری، گردشگری ترکیه را نجات می دهند؟

25 ژانویه 2017 - 10:30 dsfr.ir/8j8wu

پناهندگان سوری، گردشگری ترکیه را نجات می دهند؟
afgrefugees.com
پناهندگان سوری در منطقه طرسوس ترکیه

توسعه #گردشگری در #ترکیه می تواند فرصت های شغلی فراوانی را برای پناهندگان سوری در این کشور ایجاد کند.

صنعت گردشگری بین المللی ترکیه به علت تحولات سیاسی اخیر در منطقه و ناآرامی ها در کشورهای همسایه چون سوریه و عراق صدمات جدی را تجربه کرده است و این کشور نزد گردشگران دیگر کشورها یک مقصد امن محسوب نمی شود و این نگرانی ها موجب از دست دادن میلیون ها گردشگر خارجی و کاهش درآمد سالیانه 15 میلیارد دلار برای این کشور شده است.

با این وجود نقاط مثبتی نیز در حال شکل گیری است و شمار گردشگران روسی در این کشور پس از بهبود روابط میان دو کشور افزایش قابل ملاحظه ای داشته و در صورتی که ترکیه بخواهد شاهد بازگشت گردشگران سایر کشورها نیز باشد، باید باید نگرانی های امنیتی موجود در این کشور را برطرف سازد.

از سوی دیگر، گردشگری بین المللی سالانه با رشد جهانی 3.5 درصد همراه است و سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل (UNWTO) پیش بینی کرده شمار گردشگران بین المللی تا سال 2030 میلادی به 1.8 میلیارد نفر برسد که در این صورت این رقم 52 درصد بیشتر از آمار فعلی است.

برنامه ترکیه جذب 100 میلیون گردشگر تا سال 2023 و کسب درآمد 100 میلیارد دلاری از محل آن است، اما در صورتی که بخواهد این هدف محقق شود باید به مشکلات مطرح شده رسیدگی کند و همچنین سرمایه گذاری لازم در زیرساخت های گردشگری را انجام دهد تا در صورت نیاز ظرفیت لازم موجود باشد.

در طرح توسعه گردشگری ترکیه سرمایه گذاری در سه منطقه اصلی جغرافیایی صورت می گیرد. در قدم اول مقصد گردشگری تاره توسعه یافته "طرسوس" در سواحل شرقی مدیترانه برای استفاده گردشگران اروپایی و روسی توسعه خواهد یافت. دوم این که مناطق پیرامون دریای سیاه به عنوان یک مقصد گردشگری درفصل گرما بویژه برای گردشگران عرب توسعه می یابد و سومین حوزه سرمایه گذاری گردشگری فرهنگی خواهد بود.

ایجاد یک مقصد گردشگری بین المللی که پیش تر خیلی مورد بازدید توریست ها نبوده به سرمایه گذاری هنگفتی نیاز دارد و در آغاز نیاز به 150 هزار تخت هتل است که خود نیازمند زیرساخت های فراوانی از قبیل حمل و نقل فرودگاهی، اتوبان، توسعه حمل ونقل دریایی و راه آهن و همچنین سایر امکانات زیربنایی نظیر بیمارستان، بازار، مرکز خرید و محل اسکان کارگران است.

بر اساس آمار و ارقام بانک توسعه ترکیه، هر یک از این پروژه های توسعه منطقه ای به 18 تا 20 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد. به عنوان مثال هزینه ساخت هر تخت خواب هتل با احتساب تمامی هزینه ها 60 هزار دلار است. در حالی که این ارقام بسیار بالاست، اما باید به خاطر داشت که یک مقصد بین المللی گردشگری که بتواند تورهای بزرگ را جذب کند نیازمند چنین حجمی از سرمایه گذاری است.

در منطقه طرسوس که بسیار به سوریه نزدیک است و آداب و رسوم و آب وهوای مشابهی با سوریه دارد، بسیاری از پناهندگان سوری در روستاهایی چون آدانا، مرسین، آنتاکیا و گازیانتپ زندگی می کنند و توسعه صنعت گردشگری می تواند بیش از 300 هزار شغال پایدار ایجاد کند.

بسیاری از پناهندگان سوری در مقاصد گردشگری دریای سیاه نیز می توانند مشغول به کار شوند. پیش بینی می شود بسیاری از حجم گردشگران ورودی به این منطقه را گردشگران عرب تشکیل دهند که این امر می تواند برای پناهندگان سوری فرصت های شغلی بادوامی ایجاد کند و تا 50 هزار پناهنده سوری می تواند در این منطقه مشغول به کار شوند و از این طریق زندگی بیش از 250 هزار نفر از اعضای خانواده شان را تامین کنند.

« دنیای سفر » این نوشته را از « خبرگزاری ایسنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1