29 مارس 2024 - 17:43
مدیرکل میراث و گردشگری خوزستان برند نوروزی این استان را اعلام کرد

خوزستان 96 را با «گردشگری آبی» بشناسید

18 ژانویه 2017 - 10:00 dsfr.ir/7q6oq

خوزستان 96 را با «گردشگری آبی» بشناسید
اروندپرس
رودخانه کارون

رودخانه #کارون تنها رودخانه در کشور است که قابلیت #کشتیرانی در آن وجود دارد اما تاکنون از این ظرفیت استفاده نشده است.

"مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان"

پس از آنکه معاون رئیس جمهوری در سفر اخیر خود به خوزستان، خواستار تعیین برند گردشگری این استان شد، حالا مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان گفته است می توان گردشگری دریایی را به عنوان برند این استان در نظر گرفت و در نوروز 96 نیز از این ظرفیت استفاده کرد.

خسرو نشان درباره انتخاب این برند به میراث آریا گفته است: «با توجه به اینکه خوزستان ظرفیت های بسیاری در حوزه دریایی نظیر سواحل خلیج فارس، رودخانه ها، سدها، دریاچه ها و تالاب های زیادی دارد می توان با استفاده از این ظرفیت ها، گردشگری آبی را در استان توسعه داد.»

او با اشاره به اینکه رودخانه کارون تنها رودخانه در کشور است که قابلیت کشتیرانی در آن وجود دارد اما تاکنون از این ظرفیت استفاده نشده، از توافق های اولیه با سرمایه گذاران در این استان خبر داده که منجر به بهره گیری از این ظرفیت خواهد شد. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان در این باره توضیح داده است: «تاکنون با تعدادی از سرمایه گذاران نیز برای ایجاد خطوط کشتیرانی تفریحی در حدفاصل خرمشهر و اهواز توافقاتی انجام شده است. البته قصد داریم در حدفاصل این مسیر آبی، آیین ها و برنامه هایی داشته باشیم تا گردشگران در این مسیر 4 ساعته برنامه های جنبی دیگری نیز داشته باشند.»

نشان همچنین خوزستان را دارای ظرفیت های گردشگری تاریخی، طبیعی، دفاع مقدس دانسته و یادآور شده است: «مجموعه این ظرفیت ها در کنار ظرفیت گردشگری دریایی می تواند هم افزایی خوبی ایجاد کند.» این مقام مسوول تاکید کرده است: «با توجه به اینکه بسیاری از عملیات های دفاع مقدس از جمله والفجر 8، کربلای 3 و کربلای 4 در حوزه آبی رخ داده اند، از این رو برای استفاده از همه ظرفیت های خوزستان می توان روی گردشگری آبی و با رویکرد دفاع مقدس تکیه کرد.»

نشان همچنین درباره بازنگری سند توسعه میراث فرهنگی و گردشگری خاطرنشان کرد: «با گذشت 10 سال از تدوین سند توسعه میراث فرهنگی و گردشگری قبلی، نیاز به تدوین سند توسعه دیگری در این حوزه هستیم.»

به گفته وی، طبق توافقاتی که با دانشگاه شهید چمران انجام شده، قرار است از افراد متخصص و پژوهشگران این دانشگاه برای تدوین سند توسعه کمک گرفته شود. این مقام مسوول استانی، با تاکید بر اینکه اگر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بخواهد اهداف خود را محقق کند، باید همه فعالیت های این سازمان را با موضوع گردشگری عجین کند، خاطرنشان کرده است: «حتی توسعه صنایع دستی نیز منوط به حضور گردشگر است. در واقع محور توسعه دو حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی به توسعه گردشگری وابسته است.»

او همچنین از راه اندازی حداقل 3 بازارچه صنایع دستی در این استان تا پایان سال خبر داده و افزوده است: «تا پایان تیر 96 نیز 4 بازارچه صنایع دستی دیگر را دایر خواهیم کرد. به علاوه 3 طرح جدید در این حوزه داریم که عبارت است از؛ موزه هنرهای سنتی و صنایع دستی در خرمشهر، ایجاد پایانه صادرات صنایع دستی در منطقه آزاد اروند و نمایشگاه بین المللی صنایع دستی که می توان به آنها نگاه ملی داشت.»

به باور مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان، با اجرای این 3 طرح می توان حلقه های ممکن صنایع دستی در منطقه آزاد اروند را شکل داد.

« دنیای سفر » این نوشته را از « روزنامه دنیای اقتصاد » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1