19 آوریل 2024 - 12:04

رزمایش تجاری در عرصه گردشگری

4 ژانویه 2017 - 14:30 dsfr.ir/e44rb

رزمایش تجاری در عرصه گردشگری
سمیه حسنلو
راهنمایان گردشگری ایران در میدان نقش جهان اصفهان

کنوانسیون بین المللی راهنمایان گردشگری سال 2017 به میزبانی ایران از 6 تا 18 بهمن با حضور 411 راهنمای گردشگری داخلی و خارجی برگزار می شود.

این برنامه در راستای برگزاری دوره هفدهم کنوانسیون پراگ است که این بار در ایران برگزار خواهد شد. به عقیده بسیاری این کنوانسیون می تواند فرصت مناسبی برای اصلاح تصویر ایران در ذهن فعالان گردشگری جهان باشد و جذابیت های گردشگری کشور را به منتخبان راهنمایان گردشگری معرفی کند. همچنین برگزاری تورهای گردشگری و کارگاه های آموزشی می تواند فرصتی مناسب برای راهنمایان گردشگری ایران باشد تا با الگو گرفتن از این افراد به ارتقای مهارت ها و افزایش توانایی های خود بپردازند.

شاید حضور منتخبان راهنمایان گردشگری جهان در ایران به فعالان گردشگری نشان دهد که نیروی انسانی فعال در این صنعت به چه توانایی ها و مهارت هایی نیاز دارد.

کنوانسیون جهانی راهنمایان زیر نظر فدراسیون جهانی راهنمایان از سال 1985 میلادی هر 2 سال یکبار در کشورهای مختلف برگزار می شود که مهم ترین گردهمایی جهانی راهنمایان به شمار می رود.

در آخرین مراسم کنوانسیون پراگ که در سال 2015 میلادی برگزار شد، ایران موفق شد با کسب 18 رای حق میزبانی کنوانسیون فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری را برای سال 2017 میلادی به دست آورد. هر سال این مراسم در یکی از کشورهای جهان برگزار می شود و در سال 2017 میلادی قرار است در ایران برگزار شود.

خوش بینی بخش دولتی به کنوانسیون 2017

مدیران گردشگری از این کنوانسیون استقبال کرده و همواره همراه و همکار بخش خصوصی در اقدامات اجرایی و برنامه های مرتبط با کنوانسیون بین المللی راهنمایان گردشگری 2017 میلادی بوده اند.

مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم نشست هم اندیشی راهنمایان گردشگری سراسر کشور برای کنوانسیون 2017 گفت: برگزاری این کنوانسیون در دوره ای که شاهد تحقق برجام هستیم، تاثیر بسیاری بر تداوم اطمینان خاطر مردم جهان و همچنین معرفی ظرفیت های بی نظیر کشورمان به دنیا خواهد داشت. رحمانی موحد گفت: مسئولیت ما پس از این رزمایش بزرگ و همبستگی که در اجرای کنوانسیون وجود دارد، بیشتر خواهد شد. در این رزمایش بزرگ حدود 300 راهنمای گردشگری خارجی از 45 کشور حضور دارند و مسئولیت ما در برابر حفاظت از دستاوردهای این رویداد، چند برابر خواهد شد. وی با اشاره به فرصت مناسب کنوانسیون برای معرفی ایران بیان کرد: در 2 هفته ای که این مهمانان در ایران حضور دارند، ما فرصت داریم با تلاش بیشتر و نگاه بهتر و صمیمانه تر در روند اجرای این کنوانسیون گام های بعدی را مطمئن تر و با ارزش تر برداریم تا در روز افتتاح شاهد یک برنامه خوب و کم نظیر در حوزه گردشگری باشیم، چراکه این رویداد از نظر داخلی و بین المللی بسیار مهم است و تا سال ها از نحوه مهمان نوازی و رفتارهای ما صحبت به میان خواهد آمد.

معاون گردشگری کشور همچنین تصریح کرد: چه بهتر که ما بتوانیم زمینه ساز دوران خوبی از نام ایران در حوزه های تاریخی، میراثی و طبیعی باشیم و مسئولیت راهنمایان ما که نقش تعیین کننده ای دارند این است که بتوانند در این برنامه موفق عمل کنند. من از بخش خصوصی، تشکل ها، فعالان گردشگری و مدیران استانی که درگیر میزبانی این برنامه هستند و همچنین تشکل های مربوط دیگر می خواهم دعوت کنم در این برنامه ملی حضور داشته باشند چون این یک برنامه ملی است و کسی اجازه ندارد با این برنامه ملی قهر کند. همه باید دست در دست هم، ارزش های والای مهمان نوازی و انسانیت این مرز و بوم را عرضه کنیم. بنابراین اگر کسی در این جمع غایب است، امیدواریم به زودی حضور پیدا کند؛ این پیامی است که از دل گفتم امیدوارم بر دل نیز بنشیند.

تورهای استانی برای راهنمایان گردشگری جهان

به جز نهادهای دولتی و خصوصی، مدیران استانی نیز در حال آماده سازی امکانات و شرایط لازم برای پذیرایی از راهنمایان گردشگری سراسر جهان هستند. محمدباقر نعمتی زرگران، مدیرکل بازاریابی و تبلیغات معاون گردشگری گفت: بخش اجرایی این کنوانسیون بر عهده کانون راهنمایان گردشگری است و حمایت، پشتیبانی و سیاستگذاری کنوانسیون را سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بر عهده دارد.

او افزود: تمام شرایط و امکانات لازم چه در تهران و چه در استان هایی که میزبان این راهنمایان خواهند بود برای پذیرایی و خدمات رسانی به آنها فراهم است. نعمتی زرگران در ادامه به برگزاری تورهای پیش از برگزاری کنوانسیون در استان های همدان و زنجان اشاره و بیان کرد: برگزاری این تورها پیش از برنامه اصلی کنوانسیون، می تواند نقش مثبت و سازنده ای در ذهن راهنمایان گردشگری داشته باشد.

مدیرکل بازاریابی و تبلیغات گردشگری همچنین به برگزاری تور پس از اجرای کنوانسیون در استان های یزد، فارس و اصفهان اشاره کرد و افزود: برگزاری این تورها بهانه ای است تا استان های میزبان، آمادگی خود را برای میزبانی از گردشگران ارتقا دهند.

پایتخت اعلام آمادگی کرد

تهران به عنوان پایتخت 200 ساله کشور قصد دارد در مقابل راهنمایان گردشگری سراسر جهان خودنمایی کند و بهترین چهره خود را به آنها نشان دهد البته اگر ترافیک و آلودگی هوا اجازه بدهند.

رجبعلی خسروآبادی، مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران نیز در این مراسم گفت: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران از روزهای نخست آمادگی خود را برای مشارکت، همکاری و پشتیبانی برگزاری این کنوانسیون اعلام کرده است. او همچنین از انجام هماهنگی های لازم با استانداری، فرمانداری و شهرداری تهران برای مشارکت در برگزاری کنوانسیون خبر داد و گفت: با توجه به اینکه آسایش و امنیت گردشگران می تواند دستاورد خوبی برای گردشگری کشورمان باشد، کمیته امنیت گردشگری در تهران فعالیت های خود را آغاز کرده تا در زمان اجرای کنوانسیون، مشکلی در این حوزه پیش نیاید.

مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران با بیان اینکه اقامت راهنمایان گردشگری 45 کشور جهان در تهران بر عهده گروه هتل های هما خواهد بود، یادآور شد: برگزاری تورها و بازدید از اماکن تاریخی استان تهران از دیگر برنامه هایی است که برای مهمانان کنوانسیون در تهران تدارک دیده ایم.

5 هزار مکاتبه برای کسب میزبانی

یکی از مهم ترین دستاوردهای کنوانسیون بین المللی راهنمایان گردشگری جهان می تواند ارائه تصویر مناسب و واقعی از ایران و رفع ایران هراسی باشد. به گفته محسن حاجی سعید، دبیر شورای سیاستگذاری کنوانسیون 2017 راهنمایان گردشگری برای کسب این میزبانی بیش از 2 سال تلاش کردیم. مهمانان این کنوانسیون به طور قطع در کشورهای شان به تبلیغ ایران واقعی خواهند پرداخت که پیش از این به دلیل پروژه ایران هراسی غرب، هیچ نمود حقیقی در رسانه های شان نداشته است. برای اینکه میزبان شایسته ای باشیم از لحظه ورود به فرودگاه تا لحظه خروج راهنمایان برنامه مدونی داریم. نایب رییس کانون صنفی راهنمایان گردشگری کشور گفت: این همایش مفتخر است در روز افتتاحیه میزبان دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی به عنوان عالی ترین مقام گردشگری دنیا باشد. او افزود: برای موفقیت در کسب میزبانی این همایش، ۵هزار مکاتبه با راهنمایان جهان انجام شد و اکنون که برای برپایی این دستاورد بزرگ و به یادماندنی فقط یک ماه فرصت داریم باید تمام تلاش خود را برای میزبانی شایسته آن به کار ببندیم.

کسب میزبانی در زمان تحریم ها

عنوان میزبانی کنوانسیون راهنمایان گردشگری 2017 در زمان تحریم ها و اوج ایران هراسی وتبلیغات منفی رسانه های بیگانه علیه ایران کسب و تلاش های بسیاری برای میزبانی کنوانسیون در سال 2017 میلادی انجام شد. آرش نورآقایی، رییس هیات مدیره کانون سراسری انجمن های صنفی راهنمایان گردشگری به «گسترش تجارت» گفت: زمانی که کانون انجمن های صنفی کارگری راهنمایان گردشگری سراسرکشور ایجاد شد با تلاش های بسیار آن را به عضویت فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری در آوردیم. این فدراسیون هر 2 سال یک کنوانسیون را در یکی از کشورهای عضو برگزار می کند و سال 2015 میلادی در کنوانسیون پراگ در کشور چک شرکت کردیم و با تلاش گروه 9 نفری توانستیم برای میزبانی سال 2017 میلادی برنده شویم. او افزود: کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری رویداد بسیار مهمی است و در صنعت گردشگری ایران بسیار تاثیرگذار است.

سال 2015 میلادی زمانی که برای میزبانی کنوانسیون به رقابت پرداختیم برجام به فرجام نرسیده بود و در اوج حملات رسانه ها بودیم. دلیل برنده شدن ما برای میزبانی این کنوانسیون معرفی مناسب و خوب از جاذبه های گردشگری ایران با کلیپ گردشگری مناسبی که تهیه کردیم، بود. نورآقایی بیان کرد: به طور کلی تلاش کردیم تمام معیارهای داوران کنوانسیون را رعایت کرده و آنها را به خوبی به کار ببریم. پیش بینی می کنیم در کنوانسیون 2017 میلادی بیش از 300 و حتی 350 نفر از راهنمایان جهان ثبت نام کنند. او با اشاره به دستاوردهای این کنوانسیون برای گردشگری کشور اظهار کرد: نخستین دستاورد میزبانی این کنوانسیون برای ایران آن است که ایران به مدت یک سال و نیم تیتر یک سایت فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری است و این خود تبلیغ بزرگی برای ایران به شمار می رود چراکه این سایت 200 هزار نفر عضو با عنوان راهنمای گردشگری دارد. راهنمایان گردشگری داخل کشور نیز با انگیزه و تلاش بیشتری به فعالیت می پردازند و موفق شده اند با همتایان خود در جهان ارتباط برقرار کنند. نورآقایی گفت: همچنین راهنمایان گردشگری دنیا با شهرهای مختلف ایران آشنا خواهند شد و این کنوانسیون اگر به خوبی برگزار شود می تواند تفکر مثبتی را در سطح جهانی درباره گردشگری ایران ایجاد کند.

اگر 300 راهنمای گردشگری جهانی راضی از کشور خارج شوند اخباری که درباره امنیت و گردشگری پایدار ایران منتشر می شود تبلیغات عظیمی برای گردشگری کشور در سطح جهانی است. رییس هیات مدیره کانون سراسری انجمن های صنفی راهنمایان گردشگری بیان کرد: به طور کلی راهنمایان گردشگری جهان به مدت 12 تا 13 روز در ایران اقامت دارند. در این مدت برنامه های کنوانسیون را به 3 بخش تقسیم کرده ایم.

«برنامه های سفری» که پیش از کنوانسیون برگزار می شود، برگزاری کنوانسیون و مرحله سوم شامل سفرهایی است که پس از کنوانسیون برگزار می شود. او افزود: تورهای پیش از کنوانسیون شامل سفر به شهرهای قزوین، زنجان و همدان است. کنوانسیون در تهران برگزار می شود و شامل مراسم افتتاحیه، کارگاه های آموزشی، اختتامیه، شام خداحافظی، انتخابات دوسالانه هیات مدیره جدید برای 2017 تا 2019 میلادی و انتخاب میزبان برای کنوانسیون 2019 میلادی است که کشورهای امریکا، پرو، تایلند و گرجستان برای میزبانی اعلام آمادگی کرده اند. سفرهای پس از کنوانسیون نیز شامل بازدید از شهرهای شیراز، اصفهان، یزد و کاشان است.

سخن پایانی

به جز دستاوردهای کنوانسیون برای گردشگری کشور، همکاری و همراهی بخش خصوصی و نهادهای دولتی و اعتماد آنها به یکدیگر بسیار مثبت است. حمایت همه جانبه مدیران گردشگری دولتی از کنوانسیون بین المللی راهنمایان گردشگری و اعتماد بخش خصوصی به نهادهای دولتی می تواند آغازگر همکاری و حرکت این دو بخش دوشادوش هم باشد.

« دنیای سفر » این نوشته را از « روزنامه گسترش تجارت » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1