24 آوریل 2024 - 12:56

ویراژ سیاسی در ترافیک تهران

25 دسامبر 2016 - 10:30 dsfr.ir/259lv

ترافیک تهران

داغ شدن بحث ترافیک سنگین این روزهای پایتخت موجب شد تا اعضای شورای شهر تهران نسبت به این موضوع واکنش نشان دهند.

داغ شدن بحث ترافیک سنگین این روزهای پایتخت در جلسه اخیر شورای شهر تهران و پس از آن مطلب منتشر شده از سوی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر در فضای مجازی موجب شد تا دیگر اعضای پارلمان پایتخت نسبت به این موضوع واکنش نشان دهند.

رحمت الله حافظی، در توییت خود تغییر در مدیریت پلیس راهور تهران را ناشی از فشارهای شهردار تهران دانسته و خواستار روشن شدن اهداف این اقدامات شده بود. در شرایطی که ادعای این عضو شورای شهر درباره دخالت محمدباقر قالیباف در تغییرات انجام شده در انتصاب رئیس پلیس راهور تهران بزرگ تاکنون از سوی مسئولان این نیرو بی پاسخ مانده است، برخی دیگر اعتقاد دارند نباید با نگاه سیاسی به ترافیک پایتخت نگاه کرد. این در حالی است که ترافیک پایتخت قدمتی دیرینه دارد اما این معضل تهران در شرایط فعلی راه حل های روشنی هم پیش رو دارد.

سیاسی کردن مشکلات پذیرفته نیست

درباره اظهارات مطرح شده از سوی رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر، مرتضی طلایی، نایب رئیس شورای شهر تهران اظهار داشت: مشکلات تهران مشکل همه ماست و نمی شود آن را با عیار سیاست ورزی و سیاسی کاری سنجید. سیاسی کردن مشکلات پایتخت و اظهارات نسنجیده از سوی هیچکس پذیرفته نیست. شورای شهر به خصوص در کلانشهرها نباید به سیاست آلوده شود چرا که مردم متضرر می شوند. وی در ادامه تاکید کرد: بنده در سال های خدمت در پلیس حتی یک بار نیز با نقش آفرینی مجموعه های خارج از نیروی انتظامی برای تغییر فرماندهان و مسئولان رو به رو نشده ام که البته به تحقیق عرض می کنم این روند هم اکنون هم ساری و جاری است، از همین رو اظهار نظر یکی از همکاران محترم شورا در این ارتباط برای بنده قابل قبول نیست و آن را توهینی عجیب و بزرگ به مجموعه خدوم و زحمتکش نیروی انتظامی می دانم. طلایی همچنین در ادامه خاطرنشان کرد: راه حل مشکل ترافیک در همه کلانشهرهای دنیا تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی است. همکاران بنده از جمله دوستان و همکاران اصلاح طلب در شورای شهر تاکنون بارها به عدم تخصیص بودجه برای افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی توسط دولت اعتراض کرده اند که همین موضوع از سابقه این موضوع حکایت دارد.

اما غیر از نایب رئیس شورای شهر، دو عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران نیز در این باره نظرات خود را اعلام کردند. از نگاه محسن پیرهادی مطرح شدن اظهاراتی درباره اینکه جا به جایی فرمانده راهور باعث افزایش ترافیک در تهران شده را صحبت بچگانه، غیرمنطقی و غیرکارشناسانه دانست. وی همچنین یادآور شد: نیروی انتظامی مجموعه ای مستقل است و انتخاب و انتصاب مسئولین و فرماندهان آن بر اساس ساز و کار این ارگان انجام می شود. به طور قطع اگر صحبت همکاران من مبنی بر تغییر فرمانده راهور با فشار شهردار تهران به گوش نیروی انتظامی برسد، به آنها بر خواهد خورد چرا که نیروی انتظامی یک مجموعه مستقل و مقتدر انتظامی در کشور است.

ابوالفضل قناعتی هم در همین ارتباط تاکید کرد: اینکه یک عضو شورای شهر تهران خارج از ضوابط و مقررات قانونی جایگاهش در حوزه مدیریت شهری و عضویت شورا در امور داخلی نیروی های مسلح و نیروی انتظامی کشور دخالت کرده است، نه به صلاح مردم است، نه به صلاح منافع کشور و نه در شأنیت شورای اسلامی شهر. وی با بیان اینکه کلانشهر تهران به قدری مشکلات ریز و درشت در حوزه مسائل مختلف در ابعاد گوناگون دارد که اگر یک عضوی از شورای شهر بخواهد به آن بپردازد جای کار بسیار زیاد باشد، خاطرنشان کرد: بشخصه پیشنهاد می دهم اعضای شورا از اصل موضوعات کاری که در چارچوب قوانین و وظایف تعریف شده فراتر نروند.

رسوب هزاران خودرو در تهران

پرویز سروری، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران هم درباره اظهارات مطرح شده از سوی رحمت الله حافظی در فضای مجازی گفت: به نظر من روابط عمومی شهرداری باید بپرسد دلایل آقای حافظی برای طرح چنین موضوعاتی چیست؟ اینگونه اظهارات بیشتر اهانت به ناجاست و براین اساس این اتهام مطرح می شود که ناجا تصمیم گیرنده نیست و شهردار تهران می تواند بر آن فشار وارد کند.

احمد دنیامالی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران نیز درباره دلایل ترافیک پایتخت اظهار داشت: 10 سال پیش مشکلات شهر تهران از نظر ترافیکی و بسیاری مسائل دیگر از امروز کمتر بود و شرایط بهتر بود اما وقتی شاهد هستیم در مدیریت کلان در سال یک میلیون خودرو تولید می شود که از این مجموع 350 تا 400 هزار خودرو و بعضا بیشتر در شهر تهران رسوب می کند، آن وقت نمی توان مدعی شد که برنامه ها و سیاست های کلان دولت به دنبال کاهش ترافیک و آلودگی شهر تهران است.

عباس جدیدی، معاون نظارت شورای شهر تهران هم در واکنش به ادعای تغییرات اخیر در پلیس راهور پایتخت با دخالت های شهردار تهران گفت: طرح چنین مسائلی در فضای کنونی جامعه نه تنها به نفع شهر و شهروندان نیست و گرهی از مشکلات باز نمی کند، بلکه تنها خوراکی برای شبکه های اجتماعی برای ایجاد تشویش اذهان عمومی است.

پیگیر جدی 4 راهکار باشید

اقبال شاکری، رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران نیز درباره ادعای مطرح شده از سوی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: دستاویز قرار دادن مسائل شهری با اهداف سیاسی و بهره برداری از جنس جناح بندی های سیاسی چیزی جز جفا و خیانت در حق شهروندان تهرانی نیست. این عضو شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: اگر واقعا اعضای شورا به فکر حل معضل ترافیک تهران هستند، می توانند پیگیر تحقق 4 مولفه جدی در زمینه حذف معضل ترافیکی باشند. نخست ممنوعیت پلاک گذاری موتورسیکلت های کاربراتوری و سپس نوسازی تاکسی ها و اتوبوس های فرسوده، منع پلاک گذاری خودروها برای ورود به شهر تهران و از همه مهم تر تحقق سهم معوقه دولت در زمینه توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی به ویژه مترو که 6 سال است مغفول مانده است.

نایب رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران هم درباره این موضوع اظهار داشت: اینکه ناجا تصمیم به اعمال تغییرات در پلیس راهور تهران گرفته است چه ربطی به شهردار دارد؟ از نظر سلسله مراتب اجرایی تغییر نیروهای ناجا بر اساس دستورات مقامات ارشد و اجرایی نیروی انتظامی عملیاتی می شود. اسماعیل دوستی با یادآوری اینکه از نظر سلسله مراتب اجرایی تغییر نیروهای ناجا بر اساس دستورات مقامات ارشد و اجرایی نیروی انتظامی اجرا و عملیاتی می شود و به حوزه عملکردی شهردار تهران ربطی ندارد، بیان کرد: بی شک طرح چنین مسائلی برای شهر و شهروندان دستاورد خوبی ندارد.

مجتبی شاکری، دیگر عضو شورای شهر تهران هم با تاکید بر اینکه ترافیک تهران مسئله امروز و دیروز نیست، خاطر نشان کرد: به طور حتم مسائلی همانند برپایی نمایشگاه در شهر تهران یا شرایط فصلی موضوعاتی هستند که پایه و سند علمی و تحقیقاتی دارند اما تکرار عجیب موضوعات بی مبنا در اظهارات تعدادی از نمایندگان شورای شهر در خصوص علت ترافیک تهران، گویای آن است که این اظهار نظرها منطقی نبوده بلکه تنها ایجاد جریانی برای وارد کردن یک اتهام بی اساس است. وی با تاکید بر اینکه یک عضو شورای شهر باید بر اساس مستندات صحبت کند، افزود: در مواردی همچون اظهار نظر اخیر در خصوص دلایل تغییر فرمانده پلیس راهور تهران شاهد اظهارات سست، بی دلیل و فاقد سند هستیم که این موضوع در محضر خداوند گناهی بزرگ و نابخشودنی است.

به جامعه خیانت نکنیم

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران روز گذشته با انتقاد از فشارهای سیاسی و رسانه ای به بهانه ترافیک گفت: ترافیک در تمام دنیا یک مهندسی تخصصی است با صورت مسئله و راه حل های تخصصی مشخص. وقتی علت ترافیک روشن باشد راه حل آن نیز مشخص است. مازیار حسینی همچنین افزود: هر مسئله تخصصی که از جنبه علمی خود خارج شده و با هشتگ ها و برچسب های اغوا کننده، افکار عمومی را در جهت اهداف سیاسی جریان های مختلف به بازی بگیرد در نهایت شهر و جامعه را وارد یک بازی باخت باخت خواهد کرد. وی تاکید کرد: همه آنان که با موضوع تهران و ترافیک آن آشنایی دارند می دانند این شهر از خودرو اشباع شده است، سال هاست که قانون ها، دستورالعمل ها و آیین نامه های مربوط به اسقاط خودروها در مقابل ورود خودروهای داخلی و خارجی به معابر شهر اجرا نمی شود اما هر روز بر شمار خودروها و موتورسیکلت های شهر تهران اضافه می شود و معابر پایتخت هم بیش از این توان رقابت با تیراژ تولید خودروهای داخلی و خارجی را ندارد. به گفته وی حمل و نقل عمومی پایتخت در تمام این سال ها بار بی توجهی دولت ها را بر دوش کشیده و با محروم شدن از سهم مردم تهران از بودجه کشوری، تنها از جیب شهروندان تهرانی تغذیه شده است.

« دنیای سفر » این نوشته را از « روزنامه همشهری » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1