19 آوریل 2024 - 23:20
طی نامه ای به استانداران خراسان جنوبی، کرمان و سیستان بلوچستان صورت گرفت

تاکید معاون رئیس جمهور به حفظ حریم «بیابان لوت»

5 دسامبر 2016 - 14:40 dsfr.ir/728n2

تاکید معاون رئیس جمهور به حفظ حریم «بیابان لوت»
iribnews.ir
بیابان لوت

رئیس سازمان میراث فرهنگی در خصوص حفاظت از حریم #بیابان #لوت هشدار و خواستار توجه به ضوابط حریم این اثر #طبیعی شد.

دکتر زهرا احمدی پور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نامه هایی جداگانه به سید علی اکبر پرویزی استاندار خراسان جنوبی، علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان، و علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به ثبت "بیابان لوت" به عنوان اولین میراث طبیعی ایران خواستار توجه همه جانبه به ضوابط حریم این میراث ارزشمند طبیعی شد.

در بخشی از نامه دکتر زهرا احمدی پور به استانداران، خراسان جنوبی، کرمان وسیستان و بلوچستان آمده است:

در اجرای تبصره ماده 2 قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور مصوی دی ماه 1382 و آئین نامه اجرایی آن، مصوب چهارم مرداد 1384 هیئت وزیران، نقشه محدوده عرصه حریم و ضوابط حفاظتی مربوط به میراث طبیعی "بیابان لوت". محدوده حریم اثر مذکور تحت نظارت این سازمان است و هرگونه دخل و تصرف در محدوده حریم و تخلف از ضوابط حفاظتی جرم محسوب می شود و مرتکب مشمول مجازات های قانونی خواهد بود.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نامه خود از استانداران خراسان جنوبی، کرمان و سیستان و بلوچستان خواسته است تا مراتب جهت اطلاع و اجرا به مقامات و مسئولین ذیربط در استان ابلاغ و نتیجه را به سازمان میراث فرهنگی اعلام کنند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نامه خود به سید علی اکبر پرویزی استاندار خراسان جنوبی محدوه عرصه حریم بیابان لوت در این استان را شهرستان نهبدان، بخش مرکزی، دهستان نه و روستاهای دهسلم، چاه داشی و حیدرآباد ذکر کرد.

احمدی پور هم چنین در نامه خود به علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان نیز محدوده عرصه حریم این اثر طبیعی را بخش شهداد، دهستان تکاب، روستاهای شفیع آباد و ده سیف ذکر کرد.

معاون رئیس جمهور هم چنین در نامه خود به علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان عرصه محدوده حریم بیابان لوت را شهرستان زاهدان، بخش نصرت آباد، دهستان نصرت آباد و روستای گراغه عنوان کرد.

نامه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به سه استاندار خراسان جنوبی، کرمان و سیستان و بلوچستان در خصوص توجه به حفظ حریم و توجه به ضوابط عرصه حریم این اثر طبیعی به این جهت است که بیایان لوت به عنوان اولین اثر میراث طبیعی ایران در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

بیابان لوت به عنوان یکی از ارزشمندترین آثار طبیعی ایران، پس از ثبت «قنات های ایرانی» در فهرست جهانی یونسکو 27 تیرماه سال جاری ازسوی کمیته جهانی یونسکو در کانون قرار گرفت و ثبت جهانی شد.

کویر لوت با مساحتی در حدود 175 هزار کیلومتر، در شمال شرقی استان کرمان قرار دارد و در میان سه استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان گسترده شده و حدود 10 درصد وسعت کشور را دربر گرفته است.

سابقه تمدنی بیش از پنج هزار سال در حاشیه کویر لوت و کشف حدود سه هزار اثر تاریخی از این منطقه در نوع خود بی نظیر است که از جمله این کشفیات می توان به درفش پنج هزارساله شهداد اشاره کرد که قدیمی ترین درفش جهان محسوب می شود.

این کویر به عنوان گرم ترین نقطه زمین شناخته می شود، چنانکه در سال های 2005، 2006، 2007، و 2009 این رکورد ثبت شد و در سال 2005 با دمای 70.7 درجه سانتی گراد، رکورد گرم ترین دما در تمام زمین را به خود اختصاص داد.

بیابان لوت به سه واحد جغرافیایی لوت شمالی، لوت مرکزی که کلوت ها و تپه های ماسه ای در آن قرار دارد و لوت جنوبی که غنی ترین پوشش گیاهی این کویر را دارد، تقسیم می شود.

کارشناسان گردشگری معتقد هستند با توجه به اهمیت رشد و توسعه صنعت گردشگری بیابان لوت به عنوان یک کویر مناسب برای گردشگران می تواند نقش مهمی در توسعه کویر نوردی و جذب گردشگران داخلی و خارجی داشته باشد.

هشدار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و تاکید وی بر توجه به عرصه حریم حفاظتی این اثر ارزشمند طبیعی نشان دهنده اهمیت بیش از پیش بیابان لوت و نقش ان در توسعه و تقویت گردشگری کشور است.

« دنیای سفر » این نوشته را از « میراث آریا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1