29 مارس 2024 - 19:06

ورود هواپیماهای جدید ناوگان هوایی با توافق لیزینگی

4 دسامبر 2016 - 13:00 dsfr.ir/do0bj

ورود هواپیماهای جدید ناوگان هوایی با توافق لیزینگی
transportnilasa.org
حمل و نقل هوائی

رییس سازمان هواپیمایی کشور در تازه ترین اظهارات خود از رایزنیها برای خرید لیزینگی #هواپیما با 4 کشور آلمان، ایتالیا، ایرلند و فرانسه خبر داده است.

وی در همین رابطه عنوان کرده است: وزارت راه و شهرسازی در تلاش است تا شرایط را برای خرید لیزینگی هواپیما و سرمایه گذاری شرکت های ایرانی در این زمینه فراهم کند.

علی عابدزاده  با بیان اینکه ایرلند و ایتالیا از جمله کشورهایی هستند که ساختارهای لیزینگی قوی دارند گفت: این موضوع از سوی شرکت های هواپیمایی ایرانی هم پیگیری می شود.

این سخنان در حالی از سوی رئیس سازمان هواپیمایی کشور عنوان شده است چندی پیش رویترز در خبری اعلام کرد؛ ایران با یک شرکت لیزینگ خارجی برای فاینانس خرید 17 فروند هواپیمای ایرباس به توافق رسیده اند.

بر اساس این خبر، شرکت لیزینگ بخشی از هواپیماهایی که ایران سفارش داده است را خریداری کرده و سپس آن ها را به شرکت هواپیمایی ملی این کشور اجاره می دهد اما این از سوی مسئولان داخل کشور تا کنون تائید و یا تکذیب نشده است.

این خبرها در حالی از سوی مسئولان و رسانه ها مطرح شده است که در اسفند ماه سال گذشته وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه به زودی شرکت بین المللی لیزینگ هواپیما را با همکاری شرکت های بزرگ خارجی تشکیل خواهیم داد خبر داد و گفت: این بنگاه ها باید ایجاد شود تا ما مطمئن بشویم همواره امکان دسترسی به هواپیماهای مدرن برای همه شرکت ها در کشور وجود دارد. مسئله ای که ما از ابتدا در بازسازی صنعت هوانوردی در مورد آن بحث داشتیم مواردی از جمله بازسازی ساختاری بنگاه ها، ورود هواپیماهای جدید و ایجاد ساختاری برای بنگاه لیزینگ مانند تمام دنیا بود.

به طور قطع تأمین هواپیما از طریق لیزینگ یکی از راهکارهای مطلوب برای تأمین هواپیماهای مورد نیاز ناوگان هوایی کشور است که بعد از برجام برای ورود هواپیما به کشور وزارت راه و شهرسازی با بانک ها و شرکت های مختلفی مذاکره کرده است اما این موضوع تاکنون با توجه به مشکلات پیش روی وزارت راه و شهرسازی محقق نشده است.

آمار لیزینگ هوایی در جهان

در 1970 سهم لیزینگ هوایی در دنیا 5 درصد به تعداد 17 از 3722 فروند هواپیما بوده است. در سال 2012 این مقدار به 37.7 درصد به تعداد 7390 از 19594 فروند هواپیما رسید. پیش بینی می شود این میزان به بالای 50 درصد در سال 2020 برسد.

به این ترتیب «صنعت لیزینگ» به عنوان اهرم و ابزار كارآمد می تواند در خدمت تمامی بخش های اقتصادی و خدماتی قرار گیرد و با تامین منابع مالی و اعتباری ضروری شتاب به فعالیت های تولیدی و خدماتی بدهد و مشكل اصلی فرآیندهای تولید و خدمات را كه همانا كمیت و كیفیت سرمایه است به نحو موثری تقلیل دهد و زمینه رشد فعالیت های اقتصادی و خدماتی از جمله صنعت هواپیمایی را فراهم کند.

به عقیده کارشناسان و تحلیلگران صنعت هوانوردی؛ صنعت هوایی ایران دارای پتانسیل بالایی بوده و به نظر می رسد باید همانند کشورهای دیگر در راستای توسعه و بازسازی خطوط هوایی از توان و ظرفیت های شرکت های لیزینگ نیز بهره برداری شود که این امر امکان مدیریت نقدینگی، خرید هواپیما با پیش پرداخت پایین، کاهش ریسک و ... را برای شرکت های هواپیمایی در بر خواهد داشت.

« دنیای سفر » این نوشته را از « تین نیوز » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1