18 آوریل 2024 - 05:54

سنگ اندازی منابع طبیعی بر سر راه سرمایه گذاران گردشگری سوادکوه

23 نوامبر 2016 - 10:00 dsfr.ir/6k6t9

سنگ اندازی منابع طبیعی بر سر راه سرمایه گذاران گردشگری سوادکوه
تیشینه
روستایی در سوادکوه

رییس اداره میراث فرهنگی شهرستان سوادکوه گفت: واگذار نشدن مناطق نمونه گردشگری به سرمایه گذار توسط منابع طبیعی از چالش های بزرگ برسر راه توسعه شهرستان سوادکوه است.

رضا دانش زاده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: شهرستان سوادکوه به سبب نزدیکی به پایتخت و وجود موهبت های الهی فراوان و تاریخی متعدد به عنوان یکی از مسیرهای ورودی به استان مازندران که به طریق الرضا معروف بوده هر ساله پذیرای خیل عظیمی از گردشگران است. این شهرستان دارای 12 منطقه نمونه گردشگری بوده که علاوه بر این مناطق با توجه به شرایط خاص سوادکوه هر نقطه ای از شهرستان به عنوان منطقه گردشگری مطرح است.

رییس اداره میراث فرهنگی سوادکوه یادآور شد: پل سفید به عنوان شهر پله ها، زیراب به عنوان شهر امام زاده ها و شیرگاه به عنوان شهر آبشارها خود مبین پتانسیل های موجود است که در صورت ایجاد زیر ساخت های لازم می تواند با توجه به ویژگی های منحصربه فرد ذکر شده محل مناسبی برای بیتوته گردشگران باشد. هر چند نبود زیرساخت ها تاکنون نتوانسته عزم گردشگران را برای دیدن جاذبه های سوادکوه کم کند.

دانش زاده خاطرنشان کرد: حضور بیش از 50 تور دفاتر خدمات مسافرتی تحت پوشش گردشگری در ایام تعطیلات هفتگی در هر چهار فصل سال و آموزش روستاییان به ویژه مسئولین محلی اعم از دهیار و شورا می تواند زمینه ساز درآمد زایی برای شهرستان باشد.

وی ضمن اشاره به برگزاری همایش توسعه شهرستان با محوریت گردشگری در چندماه اخیر در سوادکوه یادآور شد: خروجی این همایش تدوین برنامه ای مدون در سه گام کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای رسیدن به افق 1404 است.

رییس میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان سوادکوه تصریح کرد: در اولین گام موضوع آموزش در دستور کار اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان قرار دارد. تشکیل انجمن راهنمایان بلد محلی برای پوشش تورهای ورودی به شهرستان و ساماندهی خانه مسافرها و بوم گردی از دیگر برنامه های میراث فرهنگی برای جذب گردشگران بیشتر است.

وی افزود: با توجه به شرایط خاص توپوگرافی شهرستان ضوابط برخی از ارگان ها که بصورت کشوری تصویب می شود که این موضوع سرمایه گذاری در شهرستان را با مشکل مواجه کرده است. یکی از آن ها ضوابط حمل و نقل پایانه ها و نیز واگذار نشدن مناطق نمونه گردشگری به سرمایه گذار توسط منابع طبیعی است که می توان در گام دوم با پیگیری نمایندگان مجلس و تجدید نظر در ضوابط شاهد حضور سرمایه گذاران به ویژه در مسیر محور اصلی برای سرمایه گذاری باشیم.

رییس اداره میراث فرهنگی سوادکوه خاطرنشان کرد: در گام نهایی، ایجاد تاسیسات رو ساختی برای حضور گردشگران خارجی و نیز جذب سرمایه گذاران خارجی برای تاسیسات سنگین گردشگری در برنامه قرار دارد که امیدواریم با حمایت مسئولین شاهد این صنعت اشتغال زا در شهرستان باشیم به طوری که هر منزل مسکونی بتواند موجب اشتغال زایی در حوزه گردشگری شود.

1