28 مارس 2024 - 17:37

آشوراده توان کوچک ترین تغییر را ندارد

9 نوامبر 2016 - 09:00 dsfr.ir/8z3rm

آشوراده توان کوچک ترین تغییر را ندارد
دریافتی
نمایی از ساحل جزیره آشوراده

عضو هیأت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران تأکید کرده است که آشوراده تاب کوچک ترین تغییر را ندارد و از بین می رود.

موضوع واگذاری بخشی از جزیره آشوراده به منظور گشودن درهای آن به روی گردشگران موجب شد تا همین دیروز مجید مخدوم، رئیس انجمن علمی ارزیابی محیط زیست ایران که از او به عنوان پدر علم ارزیابی زیست محیطی ایران هم نام برده می شود، در گفت وگو با فارس اعلام کند که آزمندان محیط زیست، آشوراده را نابود می کنند.

مجید مخدوم افزود: سال 55 تعداد 9منطقه را در ایران به یونسکو معرفی کردیم تا عنوان ذخیره گاه زیست کره را به آن بدهند و به طورکلی روال علمی، منطقی و قانونی در یونسکو این است که یک کشور می تواند هر منطقه ای را که می خواهد، به عنوان یک ذخیره گاه معرفی کند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: تبدیل یک منطقه به ذخیره گاه زیست کره 3مرحله دارد؛ مرحله اول، معرفی، مرحله دوم، اجرای طرح ارزیابی توان و تاب آوری و مرحله سوم زون بندی است تا جایی به عنوان ذخیره گاه زیست کره معرفی شود. همچنین هر ذخیره گاه باید 12زون داشته باشد که درصورت وجود این شرایط، پیشنهاد و طرح به پاریس می رود و با حضور نماینده ایران تصمیم گرفته می شود که یک منطقه می تواند ذخیره گاه زیست کره شود.

عضو هیأت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران تصریح کرد: سازمان محیط زیست در هیچ کجا طرحی تحت عنوان ارزیابی توان و تاب آوری و زون بندی ندارد، جز پارک ملی گلستان که آنجا را هم آنقدر خراب کرده اند که دیگر نمی توانند آن را به یونسکو معرفی کنند.

 چشم طمع به آشوراده

مخدوم تصریح کرد: در موضوع آشوراده، افرادی آزمند هستند که چشم طمع به آشوراده دارند. او گفت: بنده و همکارانم چندین سال است در میانکاله بررسی های زیادی انجام داده ایم و باید بگویم آنقدر وضعیت آنجا بحرانی است که کوچک ترین تغییراتی باعث می شود دیگر چیزی از آن باقی نماند. وی افزود: آنجا زیستگاه انار وحشی و قرقاول است که از گونه های در معرض انقراض کشور محسوب می شوند.

همچنین آشوراده زیستگاه ماهی کلمه است که این ماهی غذای فیل ماهی است و یکی از ذخایر خاویاری ما برای ارزآوری محسوب می شود. او با تأکید بر اینکه آشوراده اساسا توان تغییر کاربری را ندارد، اعلام کرد: به هیچ وجه موافق این طرح نیستیم، مگر اینکه ارزیابی توان آن منطقه را انجام بدهند و نتیجه را به کمیته ماده 2ارزیابی ارائه کنند، در غیراین صورت اگر طرح به همین شکل فعلی در کمیته ماده 2ارزیابی مطرح شود، قطعا به شدت با آن مخالفت می کنیم و جلوی ادامه کار را می گیریم.

« دنیای سفر » این نوشته را از « همشهری » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1