بخش گردشگری در کشور مغفول مانده است و نگاه قانون گذار باید به بخش گردشگری تغییر پیدا کند تا شاهد تحول در این حوزه باشیم.
"رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی سنندج"محمدنجیب اداک ظهر دیروز در نشست توسعه گردشگری و اشتغال در استان کردستان با رویکرد اقتصاد مقاومتی که در تالار فردوسی دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی اقدام آگاهانه و عمل عالمانه دولت و مردم و برای کاهش فشارهای اقتصادی موجود با استفاده از ظرفیت ها در هر منطقه است.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یعنی بالفعل درآوردن ظرفیت های استان توسط مردم و دولت، خاطرنشان کرد: باید با عمل عالمانه بستر را برای رفع مشکلات و فشارهای اقتصادی فراهم کنیم.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی سنندج به نقش توسعه گردشگری و در رفع معضل بیکاری اشاره کرد و گفت: وضعیت کنونی ما در این بخش چندان رضایت بخش نیست و باید اقدامات جدی در این راستا انجام گیرد.
اداک با بیان اینکه بخش گردشگری در کشور ما خیلی مغفول مانده است، تصریح کرد: نگاه قانون گذار باید به بخش گردشگری تغییر پیدا کند تا شاهد تحول در این حوزه باشیم. وی اظهار کرد: اقتصاد کشور ما وابسته به نفت است و بزرگان ما اقتصاد را چرب و وابسته به نفت کرده اند که باید با توجه به سایر بخش ها که ظرفیت بالایی در زمینه ارز آوری دارند این مشکل را حل کرد.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی سنندج با طرح این سوال که آیا گردشگری به جز مزیت، معایبی هم دارد، تصریح کرد: خیلی از کشورهای اسلامی در دنیا توانسته اند گردشگری خود را بدون اینکه لطمه ای به ارزش هایشان بخورد به خوبی توسعه دهند.
به گفته اداک، در موقعیت کنونی کارنامه بخش خصوصی، دولتی و حتی جامعه دانشگاهی ما قابل نقد است و این نیاز دارد، بیش از پیش به حوزه گردشگری بپردازیم. وی با بیان اینکه لازمه توسعه در هر حوزه ای وجود افراد توسعه نگر است، خاطرنشان کرد: وجود مدیران توسعه ای و پای کار آمدن جامعه نخبه استان به بحث توسعه صنعت گردشگری در کردستان با توجه به ظرفیت های بالایی که دارند امری ضروری است.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی سنندج با اشاره به اینکه طی 10 سال گذشته از جامعه دانشگاهی ما چه میزان وارد بدنه دستگاه ها شده و پست های مدیریتی را به دست گرفته اند، افزود: کسانی که در نشست ها و برنامه های مختلف شرکت می کنند چه میزان از نظر تحصیلات و گرایش با خود موضوع جلسه و نشست ها مرتب هستند.
اداک به وضعیت موجود در حوزه گردشگری اشاره کرد و افزود: ما در استان یک کتابچه جامع گردشگری نداریم و این آسیب بزرگی به این حوزه است. وی خاطرنشان کرد: بر اساس پیش بینی صورت گرفته باید در سال 1404 حجم گردشگران خارجی در کشور به 5 برابر وضعیت کنونی برسد و با چنین شرایطی چه میزان از این درصد سهم کردستان خواهد بود.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی سنندج افزود: در شرایطی که حتی یک وب سایت جامع گردشگری و اپلی کیشن خاص استان نداریم چگونه انتظار داریم گردشگران خارجی استان ما را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب کنند.
اداک از تدوین کتابچه گردشگری و ایجاد اپلیکیشن گردشگری خاص استان خبر داد و اظهار کرد: براساس برنامه ریزی های صورت گرفته به زودی از این کتابچه پرده برداری می شود. وی با بیان اینکه طبیعت گردشگری کردستان در دنیا بی نظیر است، افزود: استان کردستان استانی چهار فصل با جاذبه های گردشگری بی نظیری است که باید با برنامه ریزی های دقیق بستر معرفی بهتر آن را به مردم سایر نقاط کشور و حتی توریستهای خارجی فراهم کنیم.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی سنندج اضافه کرد: دولت با نفت 150 دلاری این میزان توسعه را در کردستان ایجاد کرده و امروز با این قیمت نفت می خواهد چه حرکت توسعه ای را انجام دهد. اداک با بیان اینکه درآمدهای دولت ناشی از فروش نفت و بخشی از مبادلات گمرکات است که تنها کفاف حقوق 7 میلیون نفر کارمند دولتی و بازنشستگان را می دهد، گفت: اگر دغدغه توسعه در استان را داریم باید به عنوان بخش خصوصی جامعه دانشگاهی با تبلیغات مناسب و درست زمینه را برای جذب حداقل یک هزارم از گردشگران دنیا به سمت استان فراهم سازیم.
وی در پایان اظهار کرد: اگر با انجام اقدامات اصولی و حمایت جدی از بخش تولید کاری کنیم که نقدینگی از استان خارج نشود یعنی اقتصاد مقاومتی را در استان تحقق بخشیده ایم.
« دنیای سفر » این نوشته را از « خبرگزاری فارس » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.