19 مارس 2024 - 13:58

آمادگی مازندران برای میزبانی موج دوم سفرهای تابستانی

12 ژوئیه 2015 - 12:40 dsfr.ir/og82m

در حالی که اعضای ستاد خدمات سفر مازندران از آمادگی برای پذیرایی از مسافران همزمان با تعطیلات عید سعید فطر و دور دوم تعطیلات تابستانی خبر می دهند، فرمانداران شهرهای ساحلی نگران بی انگیزگی ناجیان غریق در انجام ماموریت و رونق شنا در نقاط ممنوعه هستند.

ستاد هماهنگی خدمات سفر استان مازندران در هفته پایانی ماه مبارک رمضان به ریاست معاون عمرانی استاندار جلسه فوق العاده تشکیل داد تا هماهنگی های لازم را برای میزبانی از خیل مسافران تابستانی انجام دهد، ولی مهم ترین موضوع در این نشست پرداخت نشدن حقوق خردادماه بیش از 1000 ناجی غریق فعال در طرح های سالم سازی دریا و احتمال بی انگیزگی آنان در انجام وظایف محوله بود.

طرح سالم سازی دریا در سواحل مازندران امسال در 94 نقطه از سواحل استان از اول خرداد آغاز شد و تا اواخر شهریور ادامه می یابد. بیش از 500 نقطه شنا ممنوع هم در سواحل مازندرانی خزر شناسایی شده است که بر اساس گزارش های رسمی به رغم هشدارهای مداوم و مکرر همچنان از سوی برخی از مسافران و مجاوران به عنوان محل شنا مورد استفاده قرار می گیرد.

آمارهای رسمی نشان می دهد بیشتر کسانی که در دریا غرق می شوند، در خارج از محدوده طرح سالم سازی به ویژه مناطق شنا ممنوع شنا می کنند. آشنا نبودن با فنون شنا و همانند پنداشتن شنا در استخر با دریا نیز از دیگر عوامل غرق شدگی در دریا اعلام شده است.

هر چند بر اساس آمار پزشکی قانونی شمار تلفات ناشی از غرق شدگی در آب های ساحلی مازندران از 187 نفر در سال 88 به 214 نفر در سال 91 افزایش یافته بود، اما این آمار در سال 92 به 182 نفر و پارسال با 52 درصد کاهش به 98 نفر رسید.

علی نبیان معاون عمرانی استانداری مازندران در این نشست با بیان اینکه از هم اکنون به صورت جدی پیگیر پرداخت حقوق ناجیان غریق می شویم گفت: پرداخت حقوق ناجیان غریق اولویت اول بعد از جلسه ستاد هماهنگی خدمات سفر استان مازندران است به طوری که نیمی از حقوق ناجیان تا دو روز آینده پرداخت می شود.

نبیان با بیان اینکه در سال جاری 9 طرح به دلیل بی توجهی به مصوبات در ارائه خدمات مطلوب به گردشگران از ادامه فعالیت باز ماندند، اظهار داشت: مقوله قیمت گذاری و رعایت اجرای آن و توجه به بهداشت در محل اجرای طرح های سالم سازی همواره مورد تاکید است.

معاون امور عمرانی استاندار مازندران از بازدید میدانی از مراکز تفریحی و گردشگری همزمان با آغاز دور جدید سفرهای تابستانی از عید سعید فطر خبر داد و گفت: باید با ارائه خدمات مطلوب مدت اقامت شب گردشگران در استان را بالا ببریم.

دلاور بزرگ نیا مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران هم در این جلسه با بیان اینکه تمامی هتل ها، متل ها، مهمانپذیرها و مجتمع های تفریحی و توریستی استان آماده پذیرش مسافران هستند، گفت: هماهنگی خوبی با فرمانداران، شهرداران، بخشداران و دستگاه های خدمات رسان آب، برق، گاز، مخابرات و مدیران طرح های سالم سازی انجام شده است.

وی افزود: توجه به سرویس های بهداشتی بین راهی و مراکز تفریحی مورد تاکید جدی ستاد هماهنگی خدمات سفر سازمان گردشگری کشور است.

مهدی ولی پور مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران هم اظهار کرد: 62 پایگاه و پست موقت با 300 نفر از عوامل انسانی امداد و نجات آماده ارائه خدمات در شهرهای مختلف استان هستند، 8 پست ایمنی و سلامت نیز در شهرهای ساحلی مستقر شده تا ضمن اطلاع رسانی درباره محل های اجرای طرح های سالم سازی، نسبت به شنا در نقاط ممنوعه به مسافران هشدار دهد. همچنین با توجه به اهمیت خدمات رسانی بموقع به مصدومین ناشی از تصادفات جاده ای، باید چندین مکان برای نشست و برخاست بالگرد در مناطق حساس بویژه راه های ارتباطی هراز شناسایی و عملیات تسطیح برای ایجاد پت انجام شود.

محمد محمدی تاکامی مدیر کل امور شهری استانداری مازندران نیز گفت: عملیات پاکسازی در تمامی 58 شهر استان برای میزبانی از موج دوم سفرهای تابستانی انجام شده و تمهیدات رفاهی، آرامشی و امنیتی برای اقامت گردشگران در شهرهای استان مازندران صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه شهرداری ها زباله های حریم راه های استان را به صورت رایگان از اداره کل راه و شهرسازی تحویل می گیرند، افزود: ساماندهی دست فروشان انواع محصولات بویژه تولیدات کشاوررزی در راه های استان نیز در دستور کار قرار گرفت.

علی اسد فرماندار بابلسر نیز در این جلسه بر لزوم ساماندهی مراکز اقامتی و تفریحی در سواحل استان تاکید کرد و گفت: بخشی از آسیب های اجتماعی به دلیل شناسنامه دار نبودن این واحدها است. در جلسات شورای تامین بر لزوم برخورد با این واحدها تاکید شده است ولی به نظر می رسد نمی توانیم با این واحدها به درستی برخورد کنیم.

محمدعلی قمی فرماندار نوشهر نیز در این نشست به کمبود آب شرب در این شهرستان اشاره کرد و گفت: در صورت بی توجهی به تامین آب شرب، به طور یقین با بحران مواجه خواهیم شد. در حال حاضر مردم در شرایط عادی با کمبود و کاهش فشار آب مواجه هستند و با هجوم مسافران و اقامت صاحبان ویلاها، با کمبود آب شرب و قطعی برق مواجه می شویم.

« دنیای سفر » این نوشته را از « ایرنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1