19 آوریل 2024 - 15:14

جشنواره سفره ایرانی ایستگاه چهارم را پشت سر گذاشت

29 اکتبر 2016 - 09:00 dsfr.ir/mi48o

جشنواره سفره ایرانی ایستگاه چهارم را پشت سر گذاشت
میثم رودکی / دنیای سفر
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مشهد

جشنواره سفره ایرانی و فرهنگی گردشگری ایستگاهی برای حضور ایران در صحنه گردشگری بین المللی محسوب می شود.

"معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری"

به گزارش دنیای سفر، مرتضی رحمانی موحد عصر روز جمعه در مراسم اختتامیه چهارمین رویداد سفره ایرانی و فرهنگ گردشگری که در هتل میثاق مشهد برگزار شد، گفت: این جشنواره با رویکرد آیین های مذهبی و سنتی و سفره های که مختص این مناسبت ها است تشکیل شده است.

معاون گردشگری اضافه کرد: سفره ایرانی قدمت طولانی دارد و سرشار از عطوفت، مهربان و صمیمت است. سفره افطار، سحر، نذری و عقد و ... حکایت از فرهنگ ها و آداب مختلفی است که نسل به نسل به ما رسیده اند و حاوی پیام و ارزش های زیادی هستند. سفره تنها غذا خوردن نیست بلکه سفره ای که امروز گسترانیده ایم و در ایستگاه چهارم آن قرار داریم می خواهد فرهنگ گردشگری و جاذبه را در سفر و تعاملات فرهنگی ایجاد کند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر غذا و خوراک یک پنجم از سهم سفر و هزینه های آن را در مقصد تشکیل می دهد و لازم است به این بخش از سفر توجه ویژه ای داشته باشیم. غذا و سفره ایرانی بخشی از تاریخ و فرهنگ و ارزش های ماست.

رحمانی موحد گفت: این جشنواره ها سرمنشأ تحولی بزرگ در توسعه پایدار گردشگری هستند و ما بایستی بخشی از فرآیند تاریخی و فرهنگی را از طریق سفره ایرانی در توسعه گردشگری بروز دهیم. خوشبختانه رویداد منطقه 4 در سفره ایرانی فرهنگ گردشگری در شهری برگزار شد که بزرگ ترین و تأثیرگذارترین سفره را در بین سفره های ما در خود جای داده است و آن سفره ثامن الحجج امام رضا (ع) است. روزانه سفره امام رضا (ع) در حرم مطهر رضوی گسترانیده می شود و در طول تاریخ زائران و شیفتگان وی از این سفره بهره مند شده اند. این سفره در ماه رمضان نیز با بیش از 12 هزار نفر روزانه میزبان زائران بوده است. بنابراین شاخص ترین و تأثیرگذارترین سفره در طول تاریخ بوده است.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور افزود: باید به معرفی و پخت و شاخص های غذایی در تمام استان ها بپردازیم و در همین راستا سلسله رویدادهایی را در 8 منطقه کشور پیش بینی کرده ایم. امروز ما سفره ایرانی را با هدف توسعه فرهنگ گردشگری گسترانیده ایم، که یکی از اهداف این کار، ایجاد تأثیرگذاری ملی در شبکه ی محلی است و در نهایت بایستی ارزشمندی خوراک و سفره های محلی را در سطح جهانی عرضه کنیم.

رحمانی موحد با بیان این مطلب که در مشهد مقدس ظرف و ظروف نیز ویژه است، گفت: ظرف و ظروف خود یک هویت دارد. به عنوان مثال در شهر مشهد، سنگ برکت یا همان هرکاره که در پخت و عرضه غذا استفاده می شود و این روزها بنام دیزی سنگی معروف است، می تواند به عنوان نشانه هایی از این رویداد باشد.

وی در پایان تصریح کرد: زنجیره ای از میزبانی در این برنامه حضور داشتند. مجموعه 4 استان میزبان رویداد و جشنواره بودند و امیدواریم این جشنواره ایستگاهی باشد برای حضورمان در صحنه گردشگری بین الملل که از آن به عنوان گنجینه یاد می کنند چرا که از نظر اقتصادی و فرهنگی سهم بزرگی را در گردشگری دنیا اختصاص می دهد و ما باید سهم خود را از این نگاه و سیاست ها کسب کنیم.

1