28 مارس 2024 - 19:11

ورود هواپیما به ایران نیازمند بازارسازی است

11 اکتبر 2016 - 12:00 dsfr.ir/it064

ورود هواپیما به ایران نیازمند بازارسازی است
airliners.net
هواپیمای ایرباس A380

چرا باید در اخباری که از سوی مسئولان می شنویم 100 فروند هواپیما اختلاف باشد؟

اصغر فرشباف کارشناس و تحلیلگر صنعت هوایی و عضو هیات علمی دانشکده صنعت هواپیمایی کشوری در حوزه نوسازی ناوگان هوایی کشور صحبت هایی را عنوان کرده است که بخشی از آن را در ادامه خواهید خواند.

  • حدود دو هفته گذشته مجوز فروش 17 فروند هواپیما از سوی آمریکا به ایران داده شده، آیا شما نسبت به ورود 400 فروند هواپیمای دیگر در سال های آینده به ایران خوش بین هستید؟

بحث اینکه چه تعداد هواپیما و در چه مقطع زمانی نیاز صنعت هوایی کشور است مبحث بسیار مهمی به شمار می رود. در رابطه با تعداد هواپیماهای خبرهای متناقضی به گوش می خورد، برخی از 400 و عده ای دیگر از 500 فروند هواپیما سخن می گویند. اما سوال اینجاست چه افرادی و با چه تحلیل و تحقیقی به این نتیجه رسیده اند که ایران نیازمند این تعداد هواپیما است. این موضوع بایستی با صراحت و شفافیت اعلام شود.

در صنعت حمل و نقل (هوایی، دریایی، جاده ای، ریلی) نمی توان از پشت میز برنامه ریزی کرد، تمام برنامه های که در این حوزه ها می خواهد انجام شود نیاز به تحقیقات میدانی دارد. در صنعت هوانوردی برنامه ریزی مقطعی پاسخگو نیست و حداقل نیازمند یک برنامه 10 ساله هستیم تا بدانیم در 10 سال آینده صنعت هوایی کشور در چه جایگاهی در جهان قرار دارد و چالش ها، مشکلات و نیازمندی های این صنعت در آن مقطع چه خواهد بود.

جایگاه فعلی صنعت هوایی کشور مناسب نیست، خرید هواپیما برای ناوگان حمل و نقل هوایی کشور با توجه به تحریم های چندین ساله ایران کار بسیار ارزنده و بزرگی به شما می رود، اما آیا هنوز مسئولان و دست اندرکاران این صنعت می دانند که چگونه بایستی از این هواپیماها درآمدزدایی کرد؟ آیا می دانند که مدیریت برنامه ریزی، تعمیر و نگهداری و تامین قطعات این تعداد هواپیما در آینده چگونه خواهد بود؟

ورود این تعداد هواپیما نیازمند بحث بازاریابی است، اما این رشته در صنعت هوایی در کشور وجود ندارد تا افرادی تربیت شوند که در آینده بتوانند برای ورود این تعداد هواپیما بازارسازی کنند.

چرا باید در اخباری که از سوی مسئولان می شنویم 100 فروند هواپیما اختلاف باشد؟ از این تعداد هواپیما چه تعداد به بخش خصوصی خواهد رسید و دولت چگونه می خواهد از این بخش حمایت کند؛ این سوالاتی است که هنوز پاسخ روشنی به آن ها داده نشده است.

در کل دنیا سازمان هواپیمایی کشوری ستون اصلی صنعت هوانوردی آن کشور است و هر چه اقتدار و قانون مداری این سازمان بیشتر باشد این صنعت رشد خواهد کرد و هر چه این سازمان ناکارآمدتر باشد دامن این صنعت را نیز خواهد گرفت.

« دنیای سفر » این نوشته را از « تین نیوز » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1