28 مارس 2024 - 02:53

آغاز مجمع عمومی شورای جهانی صنایع دستی در اصفهان

25 سپتامبر 2016 - 14:30 dsfr.ir/g11tt

آغاز مجمع عمومی شورای جهانی صنایع دستی در اصفهان
عبدالرضا درویش
برنامه ریزی برای بزرگ ترین رویداد تاریخ صنایع دستی

نشست روسای 5 قاره، هشتمین نشست مدیران منطقه آسیا و اقیانوسیه و نیز سی و ششمین مجمع عمومی آسیا و اقیانوسیه، روز گذشته در اصفهان برگزار شد.

به گزارش میراث آریا، این نشست ها در حاشیه برگزاری هجدهمین مجمع عمومی شورای جهانی صنایع دستی در اصفهان به عنوان شهر خلاق صنایع دستی صورت گرفت. در نشست روسای 5 قاره، سیاست گذاری های کلان در مورد ارتباطات بین قاره ها و کشورها و تغییر ریاست شورای جهانی صنایع دستی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین در هشتمین نشست مدیران منطقه آسیا و اقیانوسیه نیز مصوبات هفتمین اجلاس در تبریز مورد تایید و بررسی نهایی و قوانین و مقررات منطقه آسیا و اقیانوسیه و همینطور قوانین شهرهای جهانی مورد بحث قرار گرفت.

همچنین در سی و ششمین مجمع عمومی آسیا و اقیانوسیه که عصر دیروز برگزار شد نیز تمامی اعضای بخش های دولتی و غیردولتی، اعضای حقوقی منطقه حضور داشتند و در زمینه موضوعات مهم منطقه بحث و تبادل نظر کردند.

هجدهمین مجمع عمومی شورای جهانی صنایع دستی از امروز به صورت رسمی آغاز به کار کرد. در همین حال، رئیس مرکز میراث ناملموس سازمان میراث فرهنگی، این اجلاس را فرصتی مهم برای همگرایی، صلح و دوستی دانست و گفت: «برگزاری این نشست در معرفی صنایع دستی ایران بسیار تاثیرگذار است.» یدالله پرمون افزود: «این رویداد را می توان از دو زاویه مورد بررسی قرار داد؛ ابتدا اینکه برگزاری نشست شورای جهانی به مساله جا افتادن مقوله ای به اسم میراث فرهنگی ناملموس در دنیا که روز به روز در جهان به عنوان یک مقوله خاص میراث فرهنگی خود را مطرح می سازد، کمک می کند. در این زمینه 5 دامنه یا زیر شاخه وجود دارد که یکی از شاخه های اصلی آن فنون و مهارت های ساخت صنایع دستی و دانش آن است.»

وی ادامه داد: «همچنین از جنبه ارتباطات بین کشورها، صنایع دستی یکی از حوزه هایی است که باعث صلح و وفاق و دوستی می شود؛ چرا که دانش ساخت صنایع دستی محدود به یک قوم و قبیله نیست و اشتراکات بسیاری باهم دارد و این باعث یک حس مشترک می شود. مثلا رشته چوب ایران با آسیای میانه یا هند و پاکستان زمینه های مشترک دارد.»

پرمون با بیان اینکه در کارنامه موجود در حوزه میراث فرهنگی ناملموس ما شاهد سرمایه گذاری گسترده کشورها برای ثبت جهانی و بیشتر کردن این ثبت ها در کشورشان هستیم، تصریح کرد: «ایران موفق شده در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی و فرش، دو فرش ذهنی بافت فارس و فرش شهری کاشان را به ثبت جهانی برساند.»

1