11 نوامبر 2024 - 19:56

نشان "حلال" کلیت هتلداری کشور را زیر سوال می برد

19 سپتامبر 2016 - 13:00 dsfr.ir/263vh

محمدحسین باقری، کارشناس صنعت هتلداری معتقد است: طرح "هتل حلال" در کشور جمهوری اسلامی ایران بی معنی است و هیچ نیازی به آن احساس نمی شود.

به گزارش پایگاه خبری هتل جار، محمدحسین باقری در ابتدای اظهارات خود در خصوص طرح موضوعاتی مانند "گردشگری حلال" گفت: همه تعاریف و طرح هایی که در سطح دنیا به تصویب می رسد ناشی از نیاز برای حل یک مساله است. برای مثال رشد رستوران های گیاه خوار در تمامی دنیا به دلیل تقاضای بالا و نیاز گیاه خواران و یا افزایش تعداد رستوران های حلال در سراسر قاره اروپا و آمریکا به دلیل نیاز مسلمانان به کشتار، گوشت و پخت حلال بوده است.

محمدحسین باقری با تاکید بر این نکته که ابتدا بایستی نیاز به "گردشگری" حلال در کشوری مانند ایران معرفی شود، اظهار داشت: اگر این موضوع بدون هیچ تعریف مشخص، معیار و ملاکی مطرح شده باشد، بسیار موضوع هجو و بی معنی است.

وی افزود: باید نیاز اصلی و معیارهای این گواهینامه از جانب مسئولان ارائه شود تا بتوان به طور دقیق در مورد ابعاد مختلف آن اظهارنظر نمود.

کارشناس صنعت هتلداری ابراز داشت: بعضی از طرح ها می تواند سیستم یک کشور را تحت تاثیر خود قرار دهد. برای مثال با ارائه استاندارد "حلال" به هتل های ایران، اولین سوالی که مطرح می شود این است که هتل غیرحلال چیست و معیارها و استانداردهای قبلی بر چه اساسی بوده است؟

باقری ادامه داد: موضوع هتل "حلال" با تمامی استانداردها و معیارهای موجود در تضاد است و باعث ایجاد یک علامت سوال بزرگ در صنعت هتلداری می شود که می تواند کل سیستم و مجموعه گردشگری کشور را تحت تاثیر قرار دهد. مگر در ایران هتل و یا رستوران غیرحلالی هم وجود دارد؟

باقری با اشاره به آیه شریفه "و سیروا فی الارض" خاطر نشان کرد: تحلیل آیه این است که بایستی یک کلیت را در نظر گرفت و سپس جزئیات را دسته بندی کرد در حالی که ارائه نشان "حلال" کل گردشگری کشور را تبدیل به حرام و حلال کرده است.

محقق و کارشناس هتلداری در پایان اظهارات خود تاکید کرد: به شخصه موضوع "گردشگری حلال" در کشور جمهوری اسلامی ایران را هجو و بی معنی می دانم و در شرایطی که نسبت به بسیاری از مسائل مهم هتلداری کشور بی توجه هستیم با طرح چنین مطالبی عملا وقت خود را بیهوده تلف می کنیم.

1