26 آوریل 2024 - 00:31
علی رحیم پور، مدیرعامل سابق گروه هتل های هما:

نشان "حلال" برای هتلهای ایرانی؛ اقدامی خطرناک و اشتباهی استراتژیک

11 سپتامبر 2016 - 15:30 dsfr.ir/md133

نشان "حلال" برای هتلهای ایرانی؛ اقدامی خطرناک و اشتباهی استراتژیک
نامشخص
ارائه نشان "حلال" در حوزه هتلداری ایران اسلامی یک «بیزینس» است تا یک ضرورت و استاندارد.

اخذ نشان "حلال" برای هتل های ایران تنها یک بیزینس و منبع درآمد برای شرکت های خارجی است.

مدیرعامل سابق گروه هتل های هما، ورود هتلداری ایران به موضوع "گردشگری حلال" را امری خطرناک و اشتباهی استراتژیک می داند و معتقد است اخذ نشان "حلال" برای هتل های ایران تنها یک بیزینس و منبع درآمد برای شرکت های خارجی است.

وی معتقد است موضوع گردشگری و هتلداری "حلال" در کشوری مانند ایران، امری بدیهی است که سال هاست در حال اجراست و هیچ ضرورتی برای اخذ این نشان برای هتل های ایرانی وجود ندارد.

علی رحیم پور، مدیرعامل سابق گروه هتل های هما در یادداشتی در انتقاد به سیاست جدید هتل های ایرانی برای اخذ نشان "حلال" ابراز داشت:

سرزمین پهناور ایران همواره در طول تاریخ سرزمین پاکی، نجابت و مهر ورزیدن به آثار و پدیده های طبیعی بوده است. احترام به حیات جانوری و پوشش گیاهی و خوراک و نوشیدنی های سالم همواره از عهد کهن، دوره آیین مهر و میترائیسم، زرتشت، اهورامزدا و دوره اسلامی از ضروریات رسیدن به جامعه سالم و مدنیت سالم بوده است.

حرام خوری چه از منظر مال دیگری و چه از منظر حاکمیتی و حیف و میل اموال عمومی، همواره نهی شده است. در آیین و رسوم و فرهنگ خوراک و نوشیدنی های مردم این خطه هم شما هرگز به پدیده ای به نام حرام خوری در سفره ایرانی بر نخواهی خورد. چه رسد به اینکه برای مسافر، مهمان و یا گردشگران امروزی سفره حرامی بگسترانند.

به نظر می رسد ورود به این موضوع چه از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باشد و یا از سوی مراکز اقامتی و پذیرایی بخش خصوصی، کاری بسیار خطرناک و اشتباهی استراتژیک است. مگر تاکنون گردشگران خارجی از هتل یا رستورانی سوال کرده اند که منوی خوراک و نوشیدنی شما و یا نظافت و بهداشت سرویس های اقامتی شما حلال است یا حرام؟

اگر ما محصول و کالایی قابل لمس برای صادرات در صنعت گردشگری می داشتیم و آن ضرورتا می بایستی به کشورهای اسلامی صادر کنیم شاید و نه الزاما، نیاز به نشان "حلال" داشت ولی در صنعت گردشگری و مهمان نوازی ما چنین کالاهایی به ویژه برای هتل های کشور وجود ندارد.

بعد از گذشت بیش از 7000 سال سکونت در ایران و گذشت بیش از 1400 سال از حاکمیت ارزش های اسلامی بر این مرز بوم، این اشتباهی بزرگ است که بگوییم ما می خواهیم گردشگری حلال داشته باشیم و یا می خواهیم ایران را به مهمترین مقصد گردشگری حلال دنیا تبدیل کنیم!

مگر تا کنون فعالیت و ارائه سرویس در مهمانخانه های ما حرام بوده است که می خواهیم با اخذ برگه و یا لوحی آن را حلال کنیم؟ اگر تعدادی از هتل ها نشان حلال گرفتند آیا بقیه هتل ها خدماتشان حرام است؟ و یا حتما آنها هم بایستی این نشان را دریافت کنند؟

صرف نظر از نحوه، تشریفات، هزینه و روش های تایید و صدور آن، آیا هتل های اخیر که از دست ریاست محترم سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نشان حلال را کسب کردند ممیزی شده اند؟ بد نیست شاخص های ممیزی آنها جهت اطلاع همکاران محترم در هتل های کشور منتشر شود.

به نظر می رسد به جای اینکه به دنبال تبدیل ایران به مقصد گردشگری حلال دنیا باشیم، چنانچه سرویس های توالت و دستشویی کشور در مسیر سفر گردشگران را سامان دهی کنیم به حلالیت نزدیکتر شده ایم!؟

اشتباه نرویم، آدرس اشتباه ندهیم. نشان حلال برای همان کشور تایلند و مالزی و کشورهای اطراف آن خوبست که به دنبال بازار گردشگران کشورهای عربی بعد از 11 سپتامبر بودند.

البته در ایران می تواند برای چشم و هم چشمی اخذ نشان "حلال" در بین بیش از 1000 هتل و تمدید سالیانه آن، مبالغ کلانی را به حساب شرکت خارجی صاحب نشان ثبت شده آن واریز نماییم.

و کلام آخر: ارائه نشان "حلال" در حوزه هتلداری ایران اسلامی یک «بیزینس» است تا یک ضرورت و استاندارد.

1