سی ان ان در گزارشی به موزه های دفاع مقدس تهران پرداخته است.
پس از هر جنگی معمولا بناهایی برای گرامیداشت کشته شدگان آن نبرد ساخته می شود. در ایران نیز پس از جنگ تحمیلی 8 ساله موزه های دفاع مقدس برای گرامیداشت شهیدان در برخی شهرها احداث شده اند که هر ساله مورد بازدید قرار می گیرند. سی ان ان در گزارشی به موزه های دفاع مقدس تهران پرداخته است. شرحی از این گزارش در ادامه آمده است.
سی ان ان در گزارش خود برای معرفی موزه دفاع مقدس چنین می نویسد: «موزه دفاع مقدس تهران محوطه ای 21 هکتاری است که محوریت آن بر جنگ ایران و عراق در فاصله سال های 1980 تا 1988 تمرکز دارد، جنگی که در ایران با عنوان دفاع مقدس شناخته می شود.» این خبرگزاری در ادامه ذکر می کند: «موزه دفاع مقدس ممکن است نخستین مکانی نباشد که گردشگران به هنگام بازدید از ایران در جست و جوی آن باشند. در کشوری که قدمت تاریخ آن به 3 هزار سال می رسد، اغلب گردشگران تمایل دارند بقایای باستانی تخت جمشید را ببینند یا در میدان نقش جهان شهر اصفهان قدم بزنند. با این وجود و به رغم نام کمتر شناخته شده اش، موزه دفاع مقدس در تهران چیز متفاوتی را به بازدیدکنندگان پیشنهاد می کند: این موزه همچون یادبودی جنگی در عصر دیجیتال است.»
این گزارش با ذکر سوء برداشت های غرب از ایران چنین می نویسد: «چشم انداز دوگانه شناخت این کشور از بیرون و درون آن، به من دیدگاه ویژه ای داد که اغلب توسط غرب دچار برداشت غلطی شده است. البته من انتظار زیادی از این موزه پایتخت ایران نداشتم زیرا ایران شهرتی برای موزه های معاصرش ندارد.»
سی ان ان با ذکر رفع تحریم ها و تلاش های دولت برای افزایش تعداد گردشگران وارد شده به کشور چنین ذکر می کند: «در سال های اخیر، تحریم های بین المللی که مدتی طولانی علیه ایران وضع شده بود، تسهیل شده است. بنابراین تقویت تصویر ایران به عنوان یک کشور صلح دوست چیزی است که در دستور کار دولت قرار گرفته است. گردشگران آمریکایی یا اروپایی که به ایران سفر می کنند (و تعداد آنها براساس آمار ارائه شده رو به افزایش است) با برخورد خوبی رو به رو شده اند.»
این گزارش در مورد موزه دفاع مقدس می افزاید: «این موزه به شدت بر جنگ بین ایران و عراق تاکید می کند که 8 سال طول کشید و طبق برآوردها تلفات بسیار زیادی بر جای گذاشت. این موزه 21 هکتاری بیش از یک ساختمان دارد و مجموعه ای کامل با باغی بزرگ، محوطه بازی برای کودکان و چندین تانک است، البته این موزه بسیار خلاقانه تر، هنری تر و جامع تر از آن است که تنها یک یادبود از تاریخ جنگی ایران باشد.»
در ادامه گزارش به بازدید از داخل موزه ها نیز چنین پرداخته شده است: «تالار پروانه ها نامی است که برای یادبود سربازان کشته شده در طول جنگ ایران و عراق نام گذاری شده و در مدخل ورودی گردشگران قرار دارد. این تالار پر از کلاه ها، متعلقات شخصی و اشیایی است که از سربازان به جا مانده اند. از جایی که بازدیدکنندگان وارد موزه می شوند، با یک جدول زمانی از تاریخ ایران که بیشتر تاریخ جمهوری اسلامی ایران از زمان تشکیل آن در سال 1979 است، رو به رو می شوند.»
این گزارش در نهایت به بازسازی خرمشهر در این موزه اشاره می کند: «یکی از نکات برجسته این موزه بازسازی خرمشهر است. این بندر استراتژیک در ایران محل نخستین نبرد بزرگ در جنگ با عراق بود. علاوه بر این بسیاری از نمایشگاه های این موزه جنبه هنری دارند، برای مثال دیواره های یک سالن از مین پوشیده شده است. بازدید از این موزه جالب بود.»
« دنیای سفر » این نوشته را از « روزنامه دنیای اقتصاد » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.