25 آوریل 2024 - 02:33

به كجا چنین شتابان!

31 اوت 2016 - 12:00 dsfr.ir/zu9k1

به كجا چنین شتابان!
نامشخص
بانک جهانی وضعیت حوادث جاده ای ایران را بحرانی عنوان کرده است!

بزرگ ترین سرمایه هر كشوری سرمایه انسانی است، اما هر سال شاهد تصادفات فوتی و جرحی زیادی هستیم كه سرمایه های كشور را از بین می برد.

در حال حاضر سالانه حدود 17 هزار نفر در جاده های کشور جان خود را از دست می دهند که البته این رقم نسبت به 10 سال گذشته کاهش یافته و این تنها با همت و فعالیت دولت به سمت نزولی شدن پیش رفته است.

آمارها نشان می دهد در دنیا به ازای هر 10 هزار خودرو حدود 9 نفر کشته می شوند، در حالی که در ایران به ازای این تعداد خودرو، 37 تن کشته می شوند.

اگر میانگین کشته و زخمی های ناشی از تصادفات رانندگی در طول سال را در نظر بگیریم، گویی هر سال در ایران یک زلزله بزرگ چند ریشتری اتفاق می افتد.

همچنین وضعیت نامناسب حوادث جاده ای کشور ما باعث شده بانک جهانی در بررسی و مطالعات خود، وضعیت حوادث جاده ای ایران را بحرانی عنوان کند.

بر اساس اعلام پژوهشکده بیمه مرکزی ایران، کشور ما از نظر تصادفات ناایمن رانندگی در بین 190 کشور جهان، رتبه 189 را به خود اختصاص داده و از این جهت، تنها کشور سیرالئون در غرب قاره آفریقا است که وضعیت نامناسب تری نسبت به ایران دارد. در مقایسه با برخی از کشورهای آسیایی می توان گفت میزان تلفات تصادفات رانندگی در ایران 25 برابر ژاپن و 2 برابر ترکیه است.

این روزها رئیس راهور ناجا نیز در مصاحبه ای اعلام کرد که در ده سال گذشته بیش از 280 هزار نفر در تصادفات ترافیکی جان باخته اند و تنها در سال گذشته بیش از 16 هزار و 500 نفر معادل میانگین 45 نفر در هر روز بر اثر تصادفات فوت کرده اند.

اینها تنها مطالبی بود از جهت آماری و اینکه می توان اوقات فراغت و جا به جایی شهری را با راه آهن نیز طی کرد. راه آهنی که امن ترین مسیر برای تردد درون و برون شهری تلقی شده و هیچ جایگزینی برای آن متصور نیست.

طبق خبر منتشر شده در روابط عمومی شرکت راه آهن، محمدرضا رضایی رییس کمیسیون عمران در این باره عنوان کرد: در مقام و جایگاه شبکه ریلی همین بس که بگوییم این صنعت بزرگ می تواند به عنوان ارزان ترین، کارآمدترین و ایمنی بالا حجم زیادی از مسافران درون و برون شهری را از نقطه ای به دیگر نقاط کشور جابه جا کند.

او با بیان اینکه توسعه شبکه ریلی امری ضروری برای کشور محسوب می شود، اظهار کرد: در دنیا جایگاه صنعت ریلی بیش از دیگر صنابع است؛ اما متاسفانه ابن امر در کشور ما بالعکس است.

رضایی گفت: سرمایه گذاری برای حاشیه نشینان و مناطق محروم و توسعه خطوط ریلی برای جا به جایی مسافران باید در اولویت اقدامات و برنامه های راه آهن قرار گرفته و دیگر سازمان ها به جای سنگ اندازی در صدد حمایت از آن باشند.

او تصریح کرد: امروزه با افزایش عوارض جاده ای در صدد کاهش عوارض در بخش ریلی هستیم؛ البته فراموش نکنیم تشویق مردم به استفاده از ناوگان عمومی حمل و نقل نظیر قطارهای حومه، نیازمند توسعه مناسب ریلی و در کنار آن قیمت مناسب آن است.

او افزود: به هر حال نرخ خدمات حمل و نقل ریلی حومه باید به میزانی باشد که مردم را به استفاده از این ناوگان تشویق کند و همانند همه دنیا، در ایران نیز دولت به حمل و نقل ریلی حومه یارانه اختصاص دهد.

« دنیای سفر » این نوشته را از « تین نیوز » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1