25 آوریل 2024 - 22:47
با صدور پیامی:

رئیس سازمان میراث فرهنگی ثبت جهانی "شوش" و "میمند" را تبریک گفت

5 ژوئیه 2015 - 15:10 dsfr.ir/el0cu

معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ثبت جهانی "شوش" و "میمند" را به ملت و مسوولان نظام جمهوری اسلامی ایران تبریک گفت.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پیام تبریک مسعود سلطانی فر به شرح زیر است:
"با ثبت جهانی محوطه باستانی "شوش" و "منظر فرهنگی میمند" در فهرست میراث جهانی یونسکو گام بلند دیگری برای حفظ و صیانت از میراث ارزشمند و بی بدیل سرزمین ایران و معرفی بیشتر آن به جهانیان برداشته شد. این رویداد فرخنده که ماحصل تلاش ارزنده کارشناسان و مدیران تلاشگر سازمان میراث فرهنگی و حمایت های کلان دولت محترم است، هجدهمین و نوزدهمین اثر جهانی ایران را در فهرست یونسکو جاودانه و جهانی کرد و افتخار دیگری برای ایران رقم خورد. با آرزوی سربلندی ایران و ایرانی در تمامی عرصه ها، جهانی شدن "شوش" و "میمند" را به رهبر معظم انقلاب اسلامی، رییس جمهور محبوب و ملت بزرگ ایران به ویژه مردم شریف خوزستان و کرمان و به طور خاص به اهالی فرهنگ دوست شهر شوش و شهر بابک تبریک و تهنیت می گویم".

مسعود سلطانی فر درباره پرونده های آینده ایران برای ثبت جهانی گفت: پس از ثبت جهانی میمند و شوش 11 قنات تاریخی کشور نامزدهای اصلی سال آینده کشورمان برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو هستند. کارها و اقدامات کارشناسی اولیه برای ثبت این قنات ها به پایان رسیده است و هم اکنون در مرحله کارشناسی نهایی قرار دارد.

وی با بیان اینکه از سال 2007 به بعد هر کشوری می تواند سالانه یک اثر را برای ثبت در یونسکو معرفی کند افزود: هم اکنون حدود 39 اثر و مکان تاریخی به عنوان فهرست پیشنهادی و ثبت موقت در یونسکو داریم که با توجه به تکمیل شدن پرونده آن‌ها برای ثبت این آثار اقدام خواهد شد و همچنین 29 اثر را به عنوان نامزدهای ثبت طبیعی داریم.

در همین راستا، محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی گفت: محوطه باستانی شوش به دلیل اهمیت بسیار زیادی که در تاریخ و تمدن بشری دارد در این اجلاس مورد توجه اعضا و نمایندگان کشورهای جهان قرار گرفت و با رای اکثریت اعضاء واجد شرایط ثبت در میراث جهانی شناخته شد. نمایندگان تمامی کشورها، شوش را دارای ارزش های جهانی دانستند و از ثبت این محوطه باستانی بی نظیر حمایت کردند و نمایندگان بیش از 12 کشور در حمایت از ثبت جهانی شوش، سخنرانی کردند.

معاون میراث فرهنگی تصریح کرد: اعضای حاضر در این نشست از همکاری ایران با ایکوموس و یونسکو ابراز رضایت کردند. در ثبت جهانی پرونده شوش چند نکته مورد توجه و تاکید قرار گرفت، نخست اینکه مسئولین نشست از محتوای این پرونده ابراز رضایت کردند و آنرا کامل و دقیق دانستند، موضوع بعدی مشارکت یونسکو در بحث نحوه حفاظت از سایت جهانی شوش بود و نکته آخر اینکه شوش به عنوان یک سایت جهانی مرکزی می تواند از این پس با سایر مراکز و سایت های جهانی در ارتباط باشد.

طالبیان ادامه داد؛ اعضای حاضر در این نشست پرونده منظر فرهنگی میمند را نیز بسیار قابل توجه و ستودنی دانستند و گزارش کامل و جامع ایران از این منظر فرهنگی بی نظیر را به عنوان الگویی برای سایر کشورها معرفی کردند. منظر فرهنگی میمند به دلیل زنده و پویا بودن این محوطه تاریخی و جاری بودن زندگی در آن، مورد توجه اعضا و نمایندگان کشورها قرار گرفت و در پایان با رای اکثریت اعضاء و به عنوان منظر فرهنگی نیمه بیابانی ایران در فهرست میراث جهانی ثبت شد.

گفتنی است صبح روز شنبه 13 تیر در سی و نهمین اجلاس میراث فرهنگی یونسکو در بن آلمان، پرونده های "محوطه باستانی شوش" و "منظر فرهنگی میمند" مورد بررسی قرار گرفته و با اکثریت آراء به عنوان هجدهمین و نوزدهمین آثار جهانی ایران در فهرست یونسکو به ثبت رسیدند.

1