29 مارس 2024 - 00:31

دهکده سفال در لالجین احداث می شود

27 اوت 2016 - 11:00 dsfr.ir/4t0cb

دهکده سفال در لالجین احداث می شود
خبرآنلاین
جشن ثبت لالجین به عنوان شهر جهانی سفال

روز پنج شنبه همزمان با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و دیگر مسوولان شهری، استانی و کشوری از المان شهر جهانی سفال در میدان شهرداری لالجین رونمایی شد، و شهردار لالجین نیز از احداث دهکده سفال در این شهر خبر داد.

همچنین در این مراسم رئیس شورای جهانی صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه از مسوولان، سرمایه داران و هنرمندان صنایع دستی خواست از فرصت جهانی شدن شهر لالجین استفاده کنند؛ در ادامه معاون صنایع دستی کشور نیز به تشریح طرح های صنایع دستی و گردشگری در این شهر پرداخت.

پیشنهاد همکاری با دوبوآن چین

به گزارش میراث آریا، رئیس شورای جهانی صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه ضمن درخواست از مسوولان، سرمایه داران و هنرمندان صنایع دستی برای بهره گیری از فرصت جهانی شدن شهر لالجین، گفت: «نماینده 19 شهر جهانی صنایع دستی ماه آینده در هجدهمین دوره مجمع عمومی شورای جهانی صنایع دستی به میزبانی اصفهان حضور می یابند و شهر لالجین می تواند از این فرصت برای معرفی توانمندی های خود استفاده کند.» غدا هیجاوی، جهانی شدن لالجین را مسوولیتی سنگین قلمداد کرد و رشد و توسعه کیفی این شهر را با تلاش سازمان های دولتی و مردم لالجین ممکن دانست. او همچنین پیشنهاد داد شهر لالجین با شهر دوبوآن چین که شهر جهانی تولید چینی های بهداشتی است، در تبادل تکنولوژی و تجارب همکاری کند.

اهداف اجرایی پس از جهانی شدن

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در این مراسم، ضمن برشماری اهداف اجرایی پس از جهانی شدن لالجین گفت: «ایجاد کارگاه های لعاب سازی منطبق با استانداردهای جهانی با ارائه تسهیلات مورد نیاز، راه اندازی کارگاه های بزرگ و حفظ کارگاه های کوچک به عنوان اثر تاریخی، صدور شناسنامه برای کارگاه ها و فراهم آوردن شرایط همنشینی با سایر رشته های صنایع دستی استان همدان، احیای هویت طراحی اصلی گذشتگان با ایجاد بانک اطلاعاتی، ایجاد مرکز تخصصی سفال و تقویت دانشکده جامع علمی کاربردی صنایع دستی از مهم ترین اهداف اجرایی در شهر جهانی لالجین هستند.»

بهمن نامورمطلق بازگشت هویت بومی به بازارهای بین المللی را بزرگ ترین هدف شهرهای جهانی دانست و خاطرنشان کرد: «در همین راستا انتظار می رود هنرمندان همدانی حکمت سینوی بوعلی سینا و سبک ادبی باباطاهری را در نقوش و کتیبه های سفال لالجین به عنوان هویت جهانی به تصویر کشند.» وی افزود: «جهانی شدن لالجین نماد موفق توسعه محلی و اقتصاد مقاومتی است؛ چرا که علاوه بر اشتغال زایی مناسب، مهاجرت معکوس را به دنبال دارد.»

این مقام مسوول با تاکید بر حمایت از تولید صنایع دستی کوره ای خاطرنشان کرد: «در حال طراحی و ساخت کوره های دقیق و کنترل شده هستیم و با تولید نسل جدید کوره ها، کیفیت در تولید مطلوب تر خواهد بود.» نامور بر اتمام موزه تخصصی سفال در لالجین تاکید کرد و گفت: «برگزاری نمایشگاه سفال ایران در لالجین و تبدیل این شهر به مرکز تفریحی و گردشگری، ایجاد پارک سفال و سایت های دائمی نمایشگاه از دیگر طرح های اجرایی در این شهر است.» وی در نهایت از هنرمندان سفال کار لالجین خواست به کیفی سازی و مقاومت خاک در سفال سازی توجه کنند.

اقدامات انجام شده برای ساخت دهکده سفال

شهردار لالجین نیز در ادامه تصریح کرد: «احداث دهکده سفال لالجین گامی برای هموار کردن طرح ثبت جهانی این شهر به عنوان شهر سفال جهان است. برای احداث دهکده سفال لالجین، مکان آن جانمایی شده و مراحل اجرا و سرمایه گذاری در دست مطالعه است.» وی ادامه داد: «این دهکده در زمینی به مساحت 50 هکتار با تعدادی کارگاه سنتی و نمایشگاه و زیرساخت های توریستی و گردشگری در نظر گرفته شده که ایجاد آن موجب رونق بیشتر درآمد، جذب گردشگر، توسعه صنعت توریسم و افزایش سفال لالجین می شود.» به گفته این مقام شهری، در حال حاضر 200 فروشگاه سفال و سرامیک در لالجین فعال هستند و هزار کارگاه صنایع دستی نیز با کمترین امکانات در این شهر به خلق آثار صنایع دستی می پردازند.

به گزارش «ایرنا» شهردار لالجین یادآور شد: «لالجین در شمال استان همدان قرار گرفته و 90 درصد شهر در ارتباط با تولید و توزیع مواد اولیه سفال مشغول به کار هستند. قدمت سفالینه لالجین بیش از 700 سال و بی شک این شهر از مراکز عمده ساخت سفال و سرامیک جهان است.» پاک رقم خاطرنشان کرد: « بخش عمده تولیدات این شهر در شهرهای مختلف ایران و خارج کشور به فروش می رسد وسالانه صدها هزار دلار ارز از این طریق وارد کشور می شود. حتی یکی از صادرکنندگان سفال لالجین در سال 94 صادرکننده نمونه کشوری شد.»

شهردار لالجین با بیان اینکه هنر سفالگری در لالجین باعث افزایش سطح اشتغال در این شهر شده، افزود: «ظرفیت و پتانسیل ویژه و هنری لالجین باعث شده لالجین به عنوان قطب گردشگری استان تبدیل و به تصویب هیات دولت برسد.» وی ابراز امیدواری کرد که با تصویب و جهانی شدن لالجین شاهد افزایش کیفیت در صنایع دستی این شهر باشیم و همه کشورها از این سفال استفاده کنند.

براساس این گزارش، پیش از این داوران شورای جهانی صنایع دستی ضمن سفر به شهر لالجین از توابع شهرستان بهار در استان همدان شرایط این شهر را برای ثبت به عنوان شهر جهانی سفال مورد بررسی قرار دادند. شهر لالجین در 24 کیلومتری مرکز استان، یکی از سه قطب گردشگری استان همدان محسوب می شود که با جمعیت 17 هزار نفر در مرکز بخش 55 هزار نفری قرار گرفته است. 80 درصد از جمعیت شهر لالجین به پیشه سفالگری، سرامیک کاری و شغل های وابسته همچون نقاشی سفالینه ها، بسته بندی، خرید و فروش محصولات سفالی اشتغال دارند.

دیدگاه ها

  • سپیده 27 اوت 2016 - 11:27

    این عکس فیروزه کوبه الان!
    ====
    جواب: درست شد.

1