25 آوریل 2024 - 23:21

رد پای سیاست در آلودگی هوا

21 اوت 2016 - 22:30 dsfr.ir/n41gu

آلودگی هوای تهران

مشكل اصلی در حوزه رسانه این است كه بحث های سیاسی تحت الشعاع موضوعات سلامت محور قرار می گیرد و این امر به غیر از آسیب زدن به افكار عمومی دستاورد دیگری به همراه ندارد.

"معاون شهردار تهران در امور حمل و نقل و ترافیک"

این روزها که مشکل ترافیک تهران رو به افزایش است، اظهار نظرهای زیادی نیز پیرامون آن به گوش می رسد، این مسئله تا جایی پیش رفته که برخی از کارشناسان از سیاسی شدن این مقوله زیست محیطی خبر می دهند و نگران پیچیده تر شدن این مساله هستند. لذا تنی چند از مسئولان شهری نیز در پاسخ به این نکته که مقوله آلودگی نباید به سمت سیاسی شدن سوق داده شود اظهار نظرهایی داشته اند.

معاون شهردار تهران در امور حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نیز به این مساله واکنش نشان داده و گفته است: مشكل اصلی در حوزه رسانه این است كه بحث های سیاسی تحت الشعاع موضوعات سلامت محور قرار می گیرد و این امر به غیر از آسیب زدن به افكار عمومی دستاورد دیگری به همراه ندارد.

وی در ادامه با تاكید بر این موضوع که مشكل پل صدر و تونل نیایش تنها نحوه دسترسی به آن ها است، افزود: با اجرای صحیح دسترسی ها ظرف چند روز آینده مشکلات موجود در این بخش برطرف خواهد شد.

همكاری شركت بهره برداری مترو تهران و دانشگاه شریف

مترو که یکی از ارکان کاهش آلودگی هوا است نیز این روزها بیکار ننشسته و با انعقاد قراردادهایی از جنس آکادمیک گام های بلندی در این مسیر بر می دارد به طوری که مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران، از انعقاد قرارداد با دانشگاه صنعتی شریف که به منظور تسریع روند بومی سازی قطعات مورد نیاز مترو صورت گرفت، خبر داد.

محمد احمدی بافنده با اشاره به انعقاد قرارداد جدید همكاری شركت بهره برداری مترو تهران و دانشگاه صنعتی شریف، اظهار داشت: به این ترتیب همکاری و همراهی بیشتری را میان مراکز علمی و اجرایی از این پس شاهد خواهیم بود.

وی افزود: بر اساس این قرارداد، دانشگاه صنعتی شریف در تولید داخلی قطعات مورد نیاز مترو، نظارت بر قراردادها، شناسایی پیمانكاران و شناسایی درخت محصول قطار مدل های 300 و 500 با شركت بهره برداری مترو تهران همكاری خواهد كرد.

ریشه یابی علت خودسوزی در ساختمان شماره 2 شورای شهر

در هفته گذشته اتفاقی در لابی شورای شهر افتاد که ابهاماتی را برای شنوندگان و ببینندگان آن بر جای گذاشت، از این رو شبکه خبری تین نیوز در تماسی کوتاه در پی شفاف سازی این موضوع برآمد که رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران از جزئیات خودسوزی یکی از غرفه داران در محل لابی ساختمان شماره 2 شورای شهر در این گفت و گو خبر داد.

محمد حقانی با اشاره به نص صریح قانون اجاره غرفه در میادین میوه و تره بار، اظهار داشت: قانون شهرداری ها مصوب سال 1359 تصریح می کند غرفه های میادین تنها به کسانی اجاره داده شود که تولید کننده میوه و تره بار باشند و در اختیار گذاشتن غرفه بدون دارا بودن شرایط، غیرقانونی است.

وی با تاکید براین که فردی که در محل شورای شهر اقدام به خود سوزی کرد نیز حائز شرایط اعلام شده نبود، افزود: مساله این شهروند محترم ارتباط موضوعی با وظایف شورای شهر نداشته و نسبت دادن عدم توجه به خواست ایشان به طور قطع دور از نگاه منطقی است.

حقانی با بیان این نکته که «اگر عدالت اجتماعی در تمام سطوح برقرار شود دیگر شاهد چنین اقداماتی نخواهیم بود»، ابراز داشت: در سطح کلان چنان چه رانت در دستیابی به خواست های غیرقانونی صورت نگیرد، مردم با اعتماد و به دور از هرنوع مقاومتی پذیرای قانون خواهند شد و اقداماتی از این دست را رقم نخواهند زد.

نوسازی مینی بوس های فرسوده با همکاری بخش خصوصی

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، از آغاز فصل جدید فعالیت های شرکت واحد در این کلان شهر خبر داد.

مازیار حسینی با اشاره به خرید خدمات اتوبوس های خصوصی بر اساس میزان پیمایش مینی بوس های فیات، اظهار داشت: با این کار فصل جدیدی در فعالیت های شرکت واحد آغاز خواهد شد.

وی در ادامه با اعلام این كه ناوگان شرکت واحد، فصل جدیدی از فعالیت های خود را با اجرای روش جدیدی تحت عنوان روش پیمایش شمار (per-kilometer) براساس میزان مسافتی که هر دستگاه اتوبوس می پیماید آغاز کرده، گفت: در این روش جدید، برای به كارگیری ظرفیت و امكان سرمایه گذاری بخش خصوصی در ناوگان اتوبوسرانی، خرید اتوبوس و بهره برداری از اتوبوس های خریداری شده توسط این بخش انجام می شود اما سیاست گذاری و نظارت بر عملکرد اتوبوسرانی توسط شركت واحد صورت می پذیرد و در واقع خدمات بخش خصوصی به وسیله مدیریت شهری خریداری می شود.

اهداف جایگزینی تاکسی های فرسوده با نوع هیبریدی

نوسازی تاکسی های فرسوده یکی دیگر از راه هایی است که درصد زیادی از میزان آلایندگی در هوا را کاهش می دهد و لذا بسیج همگی دستگاه های اجرایی را در این باره شاهد هستیم به گونه ای که، رئیس کمیته حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تهران، اهداف جایگزینی خودروهای هیبریدی با نوع فرسوده آن را تشریح کرد.

محسن سرخو گفت: هدف از جایگزینی خودروهای مدرن به جای تاکسی های فرسوده کاهش آلودگی هوای شهر تهران بوده و قرار نیست نوع و مدل خودرو از سوی سازمان تاکسیرانی مشخص شود.

وی در ادامه با اعلام این که هدف جایگزینی خودروهای مدرن به جای تاکسی های فرسوده است و در انتخاب خودروهای (لوکس) به هیچ وجه اجباری برای رانندگان تاکسی وجود ندارد، گفت: قرار نیست نوع و مدل خودرو از سوی سازمان تاکسیرانی مشخص شود هدف این است که خودروهایی با آلایندگی کمتر و مناسب تر جایگزین خودروهای فرسوده فعلی شود.

وی ادامه داد: در مطالعاتی که در شورای شهر چهارم انجام دادیم، به این جمع بندی رسیدیم که در روزهای پاییز و زمستان آلایندگی شهر تهران از مراکز طرح ترافیک آغاز و بعد دیگر نقاط شهر تهران را در بر می گیرد و احتمالا اتوبوس ها، تاکسی ها و موتورسیکلت ها آلایندگی بالایی دارند.

1