5 دسامبر 2024 - 07:37

هتل دیالیز؛ بدعت یا ابتکار؟

7 اوت 2016 - 12:00 dsfr.ir/jx2fd

هتل دیالیز؛ بدعت یا ابتکار؟
salamatiran.com
هتل دیالیز

آیسا اسدی، کارشناس ارشد برنامه ریزی توریسم در این یادداشت مدعی شده که راه اندازی "هتل دیالیز" در کشور به هیچ عنوان ابتکار و خلاقیت محسوب نمی شود و جدای آز آن، سازمان ها و نهادهای غیرمتخصص نباید در امور مربوط به هتلداری دخالت کنند.

متن کامل یادداشت آیسا اسدی که برای پایگاه خبری هتل جار ارسال شده به شرح زیر است:

صنعت هتلداری بستر مناسبی است برای خلاقیت و نوآوری. اما خلاقیت و ابتکار نیز برای خود اصولی دارد و صرف بازی با کلمات و خلق پدیده هایی "من در آوردی" نمی توان در این حوزه حرفی برای گفتن داشت. خبری منتشر شده مبنی بر افتتاح هتل دیالیز در کشور؛ خبری که در تیترش واژه های ابتکار و نوآوری را یدک می کشد.

پیش از تحلیل ترکیب عجیب و غریب و البته نامانوس هتل دیالیز، باید خاطرنشان کرد که ارائه خدمات سلامتی از جمله خدمات دیالیز در مراکز اقامتی کشور، حرکت بسیار ارزنده و مفیدی است که صنعت هتلداری ایران را یک گام به جلو حرکت خواهد داد.

در خصوص به کارگیری واژه ابتکار و نوآوری نخست باید یادآور شد که چنین خدمات پزشکی از جمله خدمات دیالیز نخستین بار نیست که در مراکز اقامتی و گردشگری ارائه می شوند. بسیاری از کشورهای پیشرو در امر گردشگری سلامت سال های بسیاری است که چنین خدماتی را ارائه می کنند. از جمله موفق ترین آنها کشورهای سوئیس و انگلستان هستند. در لندن حتی برخی از مراکز تفریحی و گردشگری نیز به خدمات دیالیز مجهز هستند تا گردشگران نیازمند به چنین خدماتی نیاز به طی مسیرهای طولانی جهت حضور در بیمارستان نباشند.

اما در خصوص چنین ترکیب عجیب و البته خنده داری باید گفت که اگر قرار بود هر سرویس یا امکاناتی که در هتل ارائه می شود آن هتل را تبدیل به یک سبک و مدل جدید اقامتگاه می کرد که ما الان با انواع مختلفی از هتل مانند هتل استخر، هتل آرایشگاه، هتل فروشگاه و هزار و یک نوع دیگر هتل در دنیا روبه رو بودیم.

در برابر ترکیب غریب "هتل دیالیز" تنها می توان گفت که یک بدعت کامل است که نه تنها نمی توان آن را یک ابتکار یا نوآوری در صنعت هتلداری قلمداد کرد، بلکه اگر خبر آن به خارج مرزها کشیده شود یک تمسخر جهانی برایمان به ارمغان خواهد آورد.

در تحلیل این که چنین سبک غریبی از کجا سردرآورده باید سراغ متولی آن یعنی سازمان هلال احمر برویم. پرسش اینجاست که مگر متولی امور گردشگری و هتلداری کشور، سازمان میراث فرهنگی نیست؟ پس چرا هلال احمر باید در یک امر کاملا تخصصی در حوزه صنعت هتلداری وارد عمل شده و پا را آنقدر فراتر گذارد که یک سبک جدید اقامتگاه تعریف کند؟ تا کی قرار است هر متخصصی از هر حوزه ای آنقدر صنعت هتلداری و گردشگری را پیش پا افتاده و سطحی قلمداد کند که در آن دخالت کرده و نظرات کاملا اشتباه و بعضا خنده داری را به این حوزه ها وارد کند؟ این رفتار به مثابه این است که سازمان میراث فرهنگی فردا خبری منتشر کند مبنی بر ابتکار در جراحی مغز!

1