25 آوریل 2024 - 20:13

تفاهم نامه همکاری بین راهنمایان گردشگری و فدراسیون امضا شد

27 ژوئیه 2016 - 09:30 dsfr.ir/ii8rf

تفاهم نامه همکاری بین راهنمایان گردشگری و فدراسیون امضا شد
محمد مهیمنی
اجرای نمادین بازی چوگان

نشست چوگان با رویکرد گردشگری با هدف امضای تفاهمنامه همکاری بین راهنمایان گردشگری و فدراسیون چوگان برگزار شد در این نشست قرار شد راهنمایان گردشگری چوگان را به صورت رایگان یاد بگیرند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آرش نورآقایی مدیر کانون سراسری راهنمایان گردشگری کشور، در این نشست که در محل فدراسیون چوگان قصر فیروزه برگزار شد، با تاکید بر همکاری کانون انجمن های صنفی راهنمایان گردشگری با فدراسیون چوگان برای توسعه این ورزش، به پیشینه فرهنگی چوگان اشاره کرد و گفت: «دو ورزش هستند که اصالت عمیق شان از ایران برخواسته، یکی ورزش های زورخانه ای است و دیگری ورزش چوگان اما هر دو مورد بی توجهی قرار گرفته اند اگر خبر می رسید که چوگان به اسم کشوری ثبت شد، همه فریاد می زدند که ای داد میراث ما به یغما رفت. به قول دکتر سروش نقد می کنیم و نکبت بارتر از گذشته به زندگی مان ادامه می دهیم».

او اضافه کرد: «کانون راهنمایان گردشگری به فدراسیون چوگان دست یاری داده تا این ورزش را از زمین بلند کند و تمام تلاشش را خواهد کرد. حتما این همایش باید بین المللی باشد و اسم ایرانیان بدرخشد گردشگری یکی از راه هایی است که می تواند چوگان را به دنیا معرفی کند. ما 2500 راهنمای گردشگری در کانون داریم در تفاهم نامه هم ذکر شده که راهنمایان به طور رایگان چوگان را یاد بگیرند و در فرصت های مناسبی بتوانند این ورزش را به گردشگران معرفی کنند».

نورآقایی گفت: «شاه بازی ها و بازی شاهان» می تواند برند خوبی برای این ورزش باشد. او همچنین ادامه داد: «چوگان روزگاری در زیباترین شهر جهان، در زیباترین میدان جهان، انجام می شده است. این قدر ارزش داشته اما امروز ما فقط 126 نفر چوگان باز داریم، قطعا باید این تعداد 126 هزار نفر شود. ورزش ما بخشی از میراث ماست. با امضای این تفاهم نامه کار ما تمام نشده است».

در بخش دیگری از مراسم رئیس فدراسیون چوگان با تاکید بر توجه ویژه مقام معظم رهبری به مسئله چوگان گفت: «در حال حاضر فقط 5 باشگاه چوگان در کشور داریم که 4 باشگاه در تهران و یک باشگاه در البرز هست».

به گفته گلنار وکیل گیلانی، ثبت جهانی چوگان و حضور تیم ملی در میادین بین المللی، توسعه چوگان در سایر استان ها و همچنین توسعه بخش فرهنگی چوگان و فرهنگ سازی در این زمینه چهار هدفی هستند که این فدراسیون دنبال می کند. او همچنین از نقش ارتش برای توسعه این ورزش تقدیر کرد و گفت: «یکی از قوی ترین تیم های ما، تیم نزاجا است. ارتش کمک کرد تا چوگان فعال شود و مجری های خارجی به کشور بیایند».

او تاکید کرد در حال حاضر 126 نفر و 16 اسب چوگانی وجود دارد ولی انتظار می رود این تعداد به زودی افزایش یابد. او ابراز امیدواری کرد که روزی دوباره نقش جهان به آوردگاه چوگان تبدیل شود.

در این برنامه محمدرضا اسد مدیرکل دفتر توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان، رضا شجیع دبیر شورای راهبردی و سرپرست دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت ورزش و جوانان، محمد درویش مدیرکل مشارکت های مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست، محمد مراد مانگشتی مدیر کل پشتیبانی و امور رفاهی وزارت ورزش و جوانان، رضوانفر کارشناس ارشد میراث فرهنگی و مسئول تکمیل پرونده ثبت جهانی چوگان، تیمسار محمدیفر فرمانده اسبق نیروی زمینی ارتش و مشاور فعلی نظامی مقام معظم رهبری، گلنار وکیل گیلانی رئیس فدراسیون چوگان، آرش نورآقایی رئیس کانون انجمن صنفی راهنمایان گردشگری کل کشور و سایر مقامات و مسئولین کشوری و لشکری حضور داشتند.

نشست «چوگان با رویکرد گردشگری» از ساعت 16 تا 20:30 پنجم مرداد ماه در باشگاه چوگان فیروزه برگزار شد. مهم ترین بخش این برنامه امضای تفاهم نامه همکاری میان رئیس هیات مدیره کانون انجمن های صنفی راهنمایان گردشگری و دبیر فدراسیون چوگان بود. همچنین حضار توانستند آرزوهای محیط زیستی و چوگانی شان را بر روی برگ های کاغذی درخت آرزها بنویسند. روی برخی از این برگ‍ه ها شعار نشست «با آرزوی: آغاز چوگان، ورزش ایران در اوردگاه نقش جهان» نوشته شده بود. شاهنامه خوانی، بازی نمادین چوگان سیاوش و افراسیاب و اجرای موسیقی چوگان از جمله برنامه هایی بود که در این مراسم اجرا شدند.

1