25 آوریل 2024 - 23:54

فهرست اموال مسروقه ایران تهیه می شود

15 ژوئیه 2016 - 10:00 dsfr.ir/j3559

اشیا تاریخی کشف شده

رئیس ایکوم ایران از تهیه لیست قرمز برای اموال مسروقه ایران خبر داد و گفت: داشتن این فهرست موجب می شود تا در هر کشوری خرید و فروش این اشیا وارد لیست سیاه شده و نگهداشتن آن غیرقانونی شود.

بیست و چهارمین کنفرانس ایکوم (شورای بین المللی موزه ها) از سوم جولای 2016، برابر با 13 تیر 95 در شهر میلان ایتالیا آغاز شد و در نهم جولای برابر با 19 تیرماه به پایان رسید. پیرو این کنفرانس سید احمد محیط طباطبایی درباره دستاوردها و حضور ایکوم ایران در کنفرانس یک نشست خبری پیش از ظهر روز 23 تیر ماه برگزار کرد.

وی در این نشست گفت: "رد لیست" عنوان کتابی است که ایکوم برخی از کشورها آن را تدوین می کنند برای اینکه فهرستی از اشیای به سرقت رفته آن مشخص شود. قرار شده است تا این کتاب تا سال 2018 توسط ایکوم ایران تهیه شود به همین منظور از تیمی که به کشور لیبی و عمان برای تهیه آن کمک کرده بهره بگیریم. این کتاب باید با حمایت دولت تهیه شود. اشیای مسروقه ای که فهرست آن منتشر خواهد شد شامل اشیایی است که یا هنوز در ایران هستند و یا از مرزهای کشور خارج شده اند.

محیط طباطبایی افزود: اشیایی که فهرست آن ها در این کتاب منتشر شده باشد در هر کشوری غیر قابل خرید و فروش می شوند بنابراین موزه ای حاضر نمی شود این اشیای شرقتی را خریداری کند. اما هنوز بسیاری از کشورها این فهرست را ندارند. در ایران نیز تاکنون چنین فهرستی تهیه نشده بود مانند خیلی از کارهای دیگری که هنوز انجام نشده است.

وی بیان کرد که در اجلاس جهانی ایکوم، کمیته ایکوفوم (کمیته بین المللی موزه شناسی) بر تهیه این لیست تاکید کرده است.

محیط طباطبایی افزود: ایکوم جهانی از همه کشورها خواسته بود تا پیشنهادات خود را ارائه کنند ما هم اعلام کردیم که به خاطر مسائل جنگ های داخلی و شهری فقط آثار تاریخی نیستند که از بین می روند بلکه موزه ها نیزز در خطر قاچاق هستند پس ایکوم برای حفاظت از آثار منقول و غیر منقول به عنوان مسئول رسمی عمل کند و نیروهای ایکوم جهانی بتوانند وارد مناطق جنگی شوند و از موزه ها حمایت کنند در حقیقت یک حلقه آبی برای حفاظت از موزه ها تشکیل شود. مانند جایی مثل صلیب سرخ که وارد وارد مناطق بحرانی شده و کمک رسانی می کند. در این میان برخی از کشورها پیشنهاد کردند که به این موضوع بحران های اقلیمی و زیست محیطی هم اضافه شود. بنابراین پیشنهاد ایران به همراه پیشنهادات دیگر کشورها پذیرفته شد تا به سازمان ملل برای تصویب و اجرایی شدن برسد.

محیط طباطبایی بیان کرد: ایکوم یک کمیته اخلاق نیز دارد. کتاب اخلاق ایکوم را یکی از کارشناسان قدیمی طراحی کرده که امسال جزو افتخاری ایکوم نیز بود ما از او مجوز ترجمه کتاب را گرفتیم تا به فارسی در ایران منتشر شود و آن را در اختیار موزه داران قرار دهیم. همچنین خواستیم تا دوره آموزشی اخلاق نیز ایکوم در ایران برگزار و این نویسنده کتابش را تدریس کند. شاید این کتاب را بتوان سوگند نامه موزه داران هم تلقی کرد.

« دنیای سفر » این نوشته را از « خبرگزاری مهر » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1