20 آوریل 2024 - 07:41
بسته بندی حلقه رابط محصول و خریدار

ضرورت های بسته بندی در صنایع دستی

12 ژوئیه 2016 - 15:40 dsfr.ir/xm1wt

بسته بندی صنایع دستی

یکی از مشکلات مهم بر سرراه محصولات صادراتی استان در سال های اخیر عدم برخورداری از بسته بندی مناسب در بازارهای داخلی و جهانی است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل ضمن بیان این مطالب افزود: این موضوع اگرچه در بسیاری از محصولات صادراتی مانند پسته، زعفران و غیره به علت تقاضاهای بازارهای مقصد و مسائل بهداشتی این اقلام شکل مناسب تری نسبت به گذشته به خود گرفته است ولی در محصولات صنایع دستی که نمونه آشکار میراث فرهنگی این مرزو بوم به شمار می آیند هنوز بسته بندی مقوله ای است غریب که همت همگان را می طلبد تا بتوان جامه ای نو در خور شان این اقلام به یادگارمانده از نیاکانمان بر تن آنها پوشاند.

حسین عباس زاده ادامه داد: 70 تا 80 درصد از محصولات صنایع دستی به قصد هدیه دادن خریداری می شوند نه به قصد مصرف شخصی و یکی از عناصر اصلی اهداء یک کالا داشتن بسته بندی مناسب می باشد. تمامی خریدان داخلی و به ویژه مصرف کنندگانی که شناخت کافی از محصول کشور هدف ندارند چه شامل توریستی که وارد کشور می شود یا بازدیدکنندگان نمایشگاه های صنایع دستی خارج از کشور زمانی حاضرند مبلغی را برای خرید یک محصول فرهنگی نسبتا پر بها بپردازند که نسبت به محصول مورد نظر شناخت حاصل نمایند که تمامی این موارد می تواند با شناخت سلایق و علایق فرهنگی کشور مقصد و با فراهم نمودن بسته بندی مناسب تحقق یابد.

عباس زاده بیان داشت: با توجه به اهمیت بسته بندی معاونت صنایع دستی اداره کل در سنوات گذشته در گام اول اقدام به طراحی و تولید بسته بندی جهت محصولات گروه نساجی سنتی (حوله بافی) استان نمود که مورد استقبال صنعتگران نیز قرار گرفت. خوشبختانه در سال اخیر طراحی ساک دستی در 2 سایز متوسط و بزرگ و طراحی بسته بندی ویژه محصولات سفالی نیز انجام شد.

وی گفت: ارایه طراحی های جدید جهت محصولات رشته جاجیم بافی نیز از برنامه های در دست اقدام این معاونت می باشد و در صورت برخورداری از منابع مالی تا زمانی که کلیه محصولات صنایع دستی استان دارای بسته بندی فاخر شوند این روند ادامه خواهد یافت.

1