9 اکتبر 2024 - 21:23

اسپانیا و ژاپن به دنبال توسعه گردشگری حلال؛ ایران جا ماند

12 ژوئیه 2016 - 06:30 dsfr.ir/xc76o

در سال 2014، 2 میلیون و 600 هزار گردشگر مسلمان از اسپانیا دیدن کرده‌ که 4 درصد کل مسافران بین المللی به اسپانیا بوده‌اند. بر اساس تخمین انستیتو حلال اسپانیا، در سال 2020 میزان پولی که این مسافران خرج می کنند به 233 میلیارد دلار خواهد رسید که 13 درصد کل رقم هزینه شده توسط گردشگرها در سطح جهان است.

در همین راستا انستیتو حلال گروه اسلامی اسپانیا که نهاد صادر کننده مجوز حلال است قصد دارد یک پایگاه اینترنتی بنام توریسم حلال بین المللی (HTI) ایجاد کند تا گردشگران مسلمان بیشتری جذب کند. هدف این پایگاه اینترنتی تبدیل شدن به یک منبع مشترک برای گردشگری حلال در داخل و خارج از اسپانیاست. این پایگاه در صدد توسعه فعالیت های تجاری و مارکتینگ گردشگری حلال در سطح جهان است.

از طرف دیگر آژانس ملی گردشگری کشور ژاپن نیز اعلام کرده است برای جلب گردشگران مسلمان از سراسر جهان سه منطقه ویژه گردشگری مخصوص مسلمان در این کشور راه اندازی می کند. تهیه دستور غذایی خاص اسلامی-ژاپنی، ساخت و اختصاص مکان‌های تمیز برای نمازخانه‌های اسلامی در هر یک از این سامانه‌های گردشگری و تمهیداتی برای آشنایی بیشتر مسلمانان با برخی محدودیت‌های فرهنگ بومی ژاپنی از جمله برنامه‌هاییست که دولت ژاپن قصد دارد در این سه منطقه ویژه خود به اجرا درآورد.

این مسئله نشان می‌دهد درحال حاضر بخش عمده‌ای از گردشگران دنیا را گردشگران مسلمان تشکیل داده‌اند و کشورهای مختلف در تلاش هستند تا سهمی از گردشگران مسلمان به خود اختصاص دهند. این درحالیست که کشور ایران، ظرفیت زیادی در پذیرش مسلمانان جهان دارد و می‌تواند سهم زیادی از این بازار جهانی را تصاحب نماید.

در حال حاضر بخش عمده‌ای از گردشگران ورودی به ایران را مسلمانان کشورهای همسایه تشکیل داده‌اند که با هدف بازدید از مکان‌های زیارتی ایران و گذراندن اوقات خود در مکان‌های تفریحی ایران که محیطی مذهبی دارند، به ایران می‌آیند. وجود میلیون‌ها مسلمان در کشورهای همسایه که می‌توانند با هزینه‌ای به مراتب کمتر از دیگر نقاط جهان به ایران سفر کنند، درکنار هزینه‌های پایی‌نتر کالاها و خدمات در ایران، این مزیت را برای ایران فراهم کرده که با برنامه‌ریزی مناسب و صرف هزینه و منابع کمتر، گردشگران بیشتری را از این کشورها جذب کند.

بنابراین لازم است جذب گردشگران مسلمان در اولویت برنامه‌های سازمان گردشگری قرار گیرد و شرایط برای ورود گردشگران مسلمان فراهم شود. همچنین لازم است در این زمینه تبلیغات گسترده‌ای در اقشار مذهبی مردم دیگر کشورهای دنیا، خصوصا کشورهای همسایه صورت بگیرد و امکان تفریح حلال در ایران به آن‌ها معرفی شود.

« دنیای سفر » این نوشته را از « خبرگزاری فارس » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1