18 آوریل 2024 - 19:05

سرمایه گذاری خارجی در هتلداری؛ موافقان و مخالفان

2 ژوئیه 2016 - 17:50 dsfr.ir/1k9ml

سرمایه گذاری خارجی در هتلداری؛ موافقان و مخالفان
customtags.com.au
کلید توسعه هتلداری ایران در دست سرمایه گذاران داخلی یا خارجی؟!

در این گزارش نظرات موافق و مخالف 4 تن از فعالان و کارشناسان حوزه گردشگری کشور را پیرامون ورود سرمایه گذاران خارجی به حوزه گردشگری کشور و علی الخصوص هتلداری می خوانید.

پس از امضای برجام و لغو تحریم های سیاسی و اقتصادی علیه ایران، موجی از ورود سرمایه گذاران خارجی از کشورهای مختلف به راه افتاده که از سوی رئیس سازمان میراث فرهنگی، تحت عنوان "سونامی گردشگری" مطرح شده است.

ابوالفضل طاهرنیا، مدیر اقامتگاه بوم گردی "عمه رباب" در روستای "مرور" از توابع شهرستان میبد، معتقد است: جاى تاسف است كه از ساخت هتل توسط ديگران در كشورمان اينقدر خوشحاليم؛ غافل از اینکه در آینده ای نزدیک، بهترین شغل هایمان کار کردن در این هتل ها و برای دیگران خواهد بود.

طاهرنیا اظهار داشت: مگر سرمايه گذار ايرانى كم داريم؟ چرا بایستی سود حاصل از فعالیت های گردشگری و هتلداری از کشور خارج شود؟ اى كاش برنامه ريزان، قدر داشته های خودمان را می دانستند زیرا در کشور هم جاذبه هایی ارزشمند وجود دارد و هم سرمایه و سرمایه گذار و تنها مشکل موجود کمبود گردشگر است.

وی افزود: برای سرمایه گذاری که کارخانه ای با هزینه چندین میلیاردی احداث می کند، ساختن هتل کار سختی نیست و از سوی دیگر با کمبود مدیر و هتلدار نیز رو به رو نیستیم؛ در چنین شرایطی وظیفه اصلی فعالان این حوزه، اطلاع رسانی در خصوص فرصت هاس سرمایه گذاری در بخش گردشگری به سرمایه گذارانی است که هیچ آگاهی و شناختی نسبت به صنعت توریسم ندارند.

امید درویش، دبیر کانون کارشناسان گردشگری استان زنجان در رابطه با این موضوع ابراز داشت: در تمامی مدل های اقتصادی، موضوع سرمایه گذاری خارجی بسیار مثبت و دارای نقش چشمگیری در توسعه و حرکت رو به رشد ارزیابی شده است؛ زیرا در نهایت باعث تحریک سرمایه گذار داخلی می شود.

امید درویش افزود: متاسفانه در طول سالیان گذشته، فساد مالی به حدی افزایش یافته که سرمایه گذار مجبور است مبالغ زیادی را صرف رشوه، هدیه و ... کند و در غیر این صورت بر اساس مواردی که به صورت متعدد در سالیان گذشته مشاهده شده، با انتشار اسناد و مدارکی به عنوان مفسد اقتصادی معرفی می شود. در نتیجه زمانی که سرمایه گذار داخلی انگیزه ای برای ورود به میدان ندارد، به ناچار بایستی به دنبال جذب سرمایه گذاران خارجی رفت که البته در این میان نیز جذب برندهای معتبر جهانی می تواند تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.

وی در پایان گفت: اقتصاد مقوله ای چند وجهی است و نباید مانع از سرمایه گذاری خارجی در کشور شد؛ منتهی بایستی به جای میدان دادن به حریف، فنون را از او یاد بگیریم.

صبا هوشمند، مدیر داخلی "راما اسپا" اظهار داشت: سرمايه گذار داخلی در حال حاضر ترجیح می دهد تا سرمایه خود را در بانک های داخل و یا خارج از کشور ذخیره کند که البته با توجه به پایین بودن ضریب امنیت سرمایه گذاری در ایران و همچنین ضعف در زیرساخت ها، تا حدودی زیادی هم حق دارد.

علیرضا رسولی، مدیر مجله گردشگری "ایران گزت" با مثبت ارزیابی کردن ورود سرمایه گذاران خارجی به حوزه گردشگری و هتلداری کشور، گفتبایستی به این نکته نیز توجه داشت که یکی از راه های جذب گردشگران، همین هتل های زنجیره ای است که توسط سرمایه گذاران خارجی احداث می شود؛ زیرا آن ها برای پر کردن هتل های خود مجبور هستند تا گردشگران خارجی را جذب کنند.

رسولی با انتقاد از عملکرد مدیران هتل در کشور، افزود: در تمام هتل هایی که سرمایه گذار آن ها افراد ایرانی هستند، به علت عدم آگاهی این افراد از مسائل و موضوعات حوزه گردشگری و فقط به صرف سرمایه گذاری، مشکل مدیریتی شدید به چشم می خورد که در نتیجه باعث کاهش شدید خدمات و تقابل مدیریت و سرمایه گذار شده است.

وی ادامه داد: بایستی با کشورهای صاحب سبک در این حوزه تعامل داشته باشیم زیرا نمی توان به تنهایی هتل ساخت و مدیریت کرد و همزمان گردشگر میلیونی هم داشت؛ این انتقال تجربه قطعا به سادگی صورت نمی گیرد و بایستی با اعزام دانشجویان به این کشورها و یا ورود متخصصان این حوزه به ایران، گام هایی را در این راستا برداشت.

« دنیای سفر » این نوشته را از « هتل جار » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1