17 آوریل 2024 - 12:46

آینده صنعت گردشگری بعد از جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا

25 ژوئن 2016 - 09:00 dsfr.ir/mf9il

آینده صنعت گردشگری بعد از جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا
رویترز
مقر اتحادیه اروپا در بروکسل

بریتانیای مردد بالاخره به خروج از اتحادیه اروپا رای داد. تصمیمی که بر اقتصاد جهان و گردشگری اثر گذاشت.

کارشناسان رای 52 درصدی مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا را شوکی تاریخی به اقتصاد جهان دانستند. بازارهای مالی بلافاصله به آن واکنش نشان دادند و ارزش پوند انگلیس، کاهش قابل ملاحظه ای یافت. اما خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا چه تاثیری بر گردشگری جهان خواهد گذاشت؟

سکیفت (skift)، برکزیت (Brexit) را شوک خواند و آن را بهترین واژه برای توصیف شرایط حاکم شده بر نه تنها توریسم که اقتصاد جهان دانست. این سایت به خوانندگان خود توصیه کرد که اکنون بهترین زمان برای خرید سهام Priceline ، Expedia  و TripAdvisor است چرا که به ترتیب، 25، 50 و 30 درصد گردش مالی آنها از اروپا تامین می شود. مدیران بسیاری از برندهای گردشگری جهان در گفتگو با سکیفت تاکید کرده اند آنها همواره با چنین چالش هایی و حتی جنگ روبرو هستند و بنابراین با وجود همه فراز و نشیب ها کسب و کارشان همچنان در جریان است.

ای توربونیوز (eturbonews)، برکزیت و رای به خروج از اتحادیه اروپا را جمعه سیاه گردشگری خواند و نوشت: گردشگری و آزادی در سفر، به خطر افتاده است. اما در عین حال همه آنها که به فرودگاه لندن رفتند، آن را مانند همیشه دیدند: بدون هیچ تغییری در مقررات امنیتی و پذیرش مهاجر.

انگلیس

ایندیپندنت گزارش داده است که گردشگری حدود 9 درصد از توليد ناخالص داخلی انگلیس را تامین و 3 میلیون شغل را ایجاد می کند. همچنین 63 درصد از گردشگران خارجی انگلیس از اتحادیه اروپا می آیند و بالغ بر 9 میلیون نفر در سال جاری میلادی به آن کشور سفر کرده اند. با نگاهی به این آمار مشخص می شود که خروج از اتحادیه اروپا تاثیر شگرفی بر گردشگری انگلیس خواهد گذاشت.

ایندیپندنت در گزارش خود کاهش 12 درصدی ارزش گردشگری انگلیس را پیش بینی کرده و نوشته است: افت ارزش پوند در مقایسه با دلار، ین، یورو و دیگر ارزها به معنای ارزان تر بودن سفر به انگلیس و گران تر شدن هزینه برای انگلیسی ها در سفر به خارج خواهد بود. این که رفتار گردشگران چه خواهد بود، نامشخص است و تنها نباید با دید منفی به آن نگریست. چنان که پاره ای از گزارش ها حکایت دارند با جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا، امنیت درون مرزهای آن و تمایل به سفر به آن افزایش خواهد یافت.

پس از اعلام خروج بریتانیا، تورگردان مطرح انگلیس، Thomas Cook، محدودیتهایی در خرید آنلاین خدمات خود اعمال کرد. این تصمیم پس از آن صورت گرفت که تقاضا برای خرید یورو افزایش یافت.

بلومبرگ نیز در گزارش نوشت: گردشگران انگلیسی سهم قابل توجهی در  6 کشور مالت، قبرس، ایرلند، لیتوانی، لهستان و لتونی دارند و برکزیت بر اقتصاد آنان اثر خواهد گذاشت.

ایرلند

نیل گیبنز، مدیرعامل سازمان گردشگری ایرلند در پیامی ویدیویی سریعا به "رای خروج" مردم بریتانیا واکنش نشان داد. او گفت: مردم بریتانیا بزرگترین گروه گردشگران ما هستند و در سال گذشته 4.5 میلیون نفر به ایرلند سفر کردند. با رای خروج از دو جهت گردشگری ایرلند تاثیر می پذیرد. اول آنکه شرایط ناپایدار اقتصادی، گردشگران را در هزینه کردن محتاط می کند و این موضوع در کوتاه و میان مدت بر گردشگری ما اثر می گذارد. دوم آنکه کاهش ارزش پوند ممکن است هزینه سفر به خارج از بریتانیا را گران تر کند که این موضوع بر گردشگری ایرلند اثر منفی نمی گذارد و به دلیل عدم نیاز به اخذ ویزا برای سفر شهروندان دو کشور، ممکن است سود کوتاه مدت نیز ببریم.

او همچنین تاکید کرد تلاش های سازمان متبوعش شرایط را به گونه ای در بازارهای خارج از بریتانیا پیش برده است که تاثیری از رای به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نخواهد پذیرفت و همچنان رشد خواهد کرد.

مدیران بسیاری از برندهای گردشگری جهان در گفتگو با سکیفت تاکید کرده اند آنها همواره با چنین چالش هایی و حتی جنگ روبرو هستند و بنابراین با وجود همه فراز و نشیب ها کسب و کارشان همچنان در جریان است.

یونان

برکزیت بر اقتصاد یونان و به ویژه گردشگری آن اثر کوتاه و بلندمدتی خواهد گذشت. 2 میلیون و 400 هزار انگلیسی در سال 2015 از یونان بازدید و بالغ بر 2 میلیارد یورو در یونان هزینه کردند. آنها پس از گردشگران آلمانی در رده دوم گردشگران یونان قرار دارند. رای به خروج از اتحادیه اروپا، تعداد گردشگران انگلیسی به یونان را کاهش خواهد داد.

هند

ایندیاتایمز، برکزیت را خبری خوش برای هند دانست و نوشت: سفر به انگلیس ارزان شد و پیش بینی کرد با کاهش ارزش پوند، دانشجویان هندی بیشتری انگلیس را برای ادمه تحصیل خود انتخاب کنند.

تایلند

پوکت گازاته نوشت: گردشگری موتور محرکه اقتصاد تایلند است و ممکن است از برکزیت در کوتاه مدت اثر بپذیرد. در چهار ماهه نخست 2016، بیست درصد گردشگران تایلند از اتحادیه اروپا بودند.  سال گذشته 946 هزار گردشگر انگلیسی به تایلند سفر کردند. همچنین دلار قوی تر ممکن است انگیزه سفر به تایلند را در نزد آمریکائیان بیشتر کند.

بانکوک پست نیز نوشت: مطالعات نهاد گردشگری تایلند نشان می دهد در گذشته پوند و یوروی ضعیف، به کاهش گردشگران انگلیسی و اروپایی منجر شد.

کانادا

کارشناسان گردشگری کانادا، برکزیت را شانسی برای رونق گردشگری کانادا دانست. مارشا والدن در گفتگو با scmp گفت: ممکن است شرایط اخذ ویزا و هزینه ورود مردم بریتانیا به سایر کشورهای اروپایی تغییر کند و آنها سفر به کانادا را جذاب تر بیابند.

نیوزیلند

کاهش ارزش پوند به معنای افزایش هزینه سفر به نیوزیلند خواهد بود و آن کشور مجبور به انجام دو توافق جدید با اتحادیه اروپا و انگلیس درباره تجارت آزاد بین نیوزیلند و این دو شریک خواهد بود. درآمد نیوزیلند از گردشگران انگلیسی حدود 190 میلیون دلار پیش بینی شده بود که با برکزیت کاهش خواهد یافت.

قبرس

مدیر سازمان گردشگری قبرس می گوید انگلیسی ها تا 3 ماه بعد همچنان خواهند آمد چرا که از قبل رزرو کرده اند و کاهش ارزش پوند تاثیری بر آمدنشان ندارد. او خاطرنشان می کند کاهش ارزش پوند البته تاثیر منفی خود را خواهد داشت و ما در تلاش برای تماس با تورگردانان انگلیسی برای بررسی شرایط هستیم. هر چند که ما نگرانی ای در این زمینه نداریم و در حقیقت اکنون با مشکل یافتن اقامتگاه برای گردشگران مواجه ایم.

ایران

به کشورمان که می رسیم، داستان بیشتر رنگ و بوی سیاست به خود می گیرد تا اقتصاد. یکی از نمایندگان پارلمان اتحادیه اروپا گفته که خروج انگلیس از اتحادیه به نفع تهران نخواهد بود. به گزارش یورونیوز، فیلیپ ژوون گفته است خروج انگلیس از اتحادیه، موجبات ناپایداری درون این بلوک را فراهم می‌آورد و ایران، با توجه به توافق ها و مذاکرات اخیر با اروپا، احتیاج به طرف هایی در مذاکره دارد که شرایط پایداری داشته باشند. خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا وضعیت را ناپایدار می کند؛ امری که برای ادامه مذاکرات میان ایران و کشورهای اروپایی به هیچ وجه مناسب نیست.

در عین حال کارشناسان اقتصادی بر این باورند، انگلیس در رقابت با اتحادیه اروپا برای انجام مبادلات تجاری سراغ ایران خواهد آمد و ایران از شرایط جدید سود خواهد برد اما سوی دیگر قضیه را هم باید مد نظر قرار داد که اتحادیه اروپا با خروج انگلیس ضعیف تر می شود و ایرانی که برای رسیدن به توافق برجام، با اتحادیه اروپای قدرتمند مذاکره کرد و برای اجرایی شدن مفاد برجام همچنان به اتحادیه اروپای قدرتمند نیاز دارد. تضعیف اتحادیه اروپا به نفع ایران نیست.

در پایان باید خاطرنشان کرد که پیش بینی تاثیر خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بر گردشگری جهان ساده نیست و عوامل بسیاری در آینده آن دخالت دارند اما آنچه که می توان به اطمینان از آن سخن گفت آن است که دنیای سفر پس از 23 ژوئن 2016 شکل دیگری به خود گرفت.

1