25 آوریل 2024 - 19:06

کرمان، سومین پایلوت اقتصاد مقاومتی

20 ژوئن 2016 - 09:00 dsfr.ir/1y4p6

کرمان، سومین پایلوت اقتصاد مقاومتی
روابط عمومی کمیسیون گردشگری اتاق ایران
بررسی اقدامات صورت گرفته در استان کرمان از آغاز دولت تدبیر و امید تا کنون

نشست توسعه بخش خصوصی و اقتصاد مقاومتی در سومین استان پایلوت اقتصاد مقاومتی کشور برگزار شد.

در جلسه ای که به منظور بررسی اقدامات صورت گرفته در استان کرمان از آغاز دولت تدبیر و امید، با حضور استاندار، نمایندگان این استان در مجلس دهم و فعالان اقتصادی کرمان در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، موضوع امضای 75 هزار میلیارد تومان تفاهم نامه در استان و اجرایی شدن بیش از 14 درصد از این طرح ها مورد توجه قرار گرفت.

محسن جلالپور، رئیس اتاق ایران در این نشست، با تاکید بر لزوم برنامه ریزی دقیق استانی و توجه به ظرفیت های بالقوه منطقه ای گفت: اینکه منتظر بمانیم تا یک نفر یا گروهی خاص برای توسعه استان ها یا کشور، کار خاصی انجام دهند، خیالی باطل است.

به اعتقاد وی استان کرمان از نظر سرمایه و نیروی انسانی ماهر غنی بوده و می تواند در پی شناسایی پتانسیل های خود، در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی به الگویی مناسب برای سایر استان ها تبدیل شود. رئیس پارلمان بخش خصوصی همچنین هماهنگی و تعامل بین همه ارکان نظام و مردم را در این برهه حساس اقتصادی مهم و ضروری ارزیابی کرد.

استاندار کرمان در ابتدا به برگزاری انتخابات مجلس دهم اشاره و نرخ مشارکت شهروندان کرمانی را بالغ بر 63 درصد عنوان کرد. وی افزود: با توجه با انتخاب استان کرمان برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی سعی کردیم در قدم اول نسبت به شناسایی ظرفیت های موجود اقدام کرده و در پی ان راه های بهره گیری مناسب از همه این پتانسیل ها را مد نظر قرار دهیم.

علیرضا رزم حسینی در این نشست در خصوص اقدامات انجام شده در زمینه های گردشگری و میراث فرهنگی، صنایع دستی استان گفت بزرگ ترین خانه خشتی جهان به نام خانه حاج علی آقا در کرمان در حال مرمت و بازسازی است و مراکز تاریخی دیگری از جمله باغ فتح آباد و بازار کرمان هم در مراحل پایانی بازسازی و مرمت هستند، این اماکن تاریخی با تلاش بی وقفه کارگران و مسولین زحمتکش در استان در حال پیشرفت هستند و به زودی برای بازدید عموم و گردشگران ارایه خواهد شد.

رزم حسینی گفت: با بالا بردن امنیت در برخی نقاط کرمان از جمله شهرستان قلعه گنج که روزی از ناامن ترین شهرهای کرمان بود توانسته ایم شاهد افزایش 74 درصدی شاخص امنیتی در این شهر باشیم و با احداث هتل 4 ستاره کپری که در ظرف 6 ماه انجام شد شاهد ورود گردشگران خارجی و داخلی در قلعه گنج بودیم.

وی در ادامه گفت: همچنین با ارایه وام توانمندسازی در 60 روستا از طرف بانک سینا به اهالی روستاها در این منطقه شاهد افزایش پیشرفت روند جذب گردشگری، صنایع دستی و کارافرینی در استان بودیم.

رزم حسینی افزود: بر اساس اقداماتی که در زمینه حل بحران آب و طرح همیاران آب انجام شد موفق به آموزش کشاورزان در رابطه با شیوه های جدید آبیاری، تغییر الگوی کشت متناسب با منابع محدود آبی استان، حفر دو هزار و 500 متر تونل آبی برای انتقال 700 میلیون متر مکعب آب، آبیاری تحت فشار بالغ بر 30 هزار هکتار زمین کشاورزی که نسبت به سال های گذشته 3 برابر افزایش داشته است، شده ایم.

وی گفت: با ایجاد تسهیلاتی که برای کشاورزان در نظر گرفته شده کشاورزان به کشت زعفران، گل محمدی و صیفی جات تشویق شدند و این امر باعث جلوگیری مهاجرت از روستاها و جذب گردشگر در آینده نزدیک استان خواهد شد.

در پایان رزم حسینی از تقسیم بندی استان کرمان به هشت بخش جغرافیایی و پیگیری مسیرهای توسعه ای هر کدام از این بخش ها توسط بنگاه های اقتصادی بزرگ داوطلب، خبر داد و تصریح کرد: این پروژه برای نخستین بار در استان کرمان اجرایی شده و تا کنون نتایج قابل قبولی به دنبال داشته است که برآورد این سرمایه گذاری ها در استان در حدود صد هزار میلیارد تومان است.

استان کرمان، در سفر استانی رییس جمهور به کرمان در اردیبهشت ماه، به عنوان سومین پایلوت اقتصاد مقاومتی کشور انتخاب شد.

1