17 آوریل 2024 - 20:58
مدیرعامل کانون جهانگردی:

خودروهای تاریخی دارای پلاک تاریخی می شوند

6 ژوئن 2016 - 15:40 dsfr.ir/8t0oa

خودروهای تاریخی دارای پلاک تاریخی می شوند
بولتن نیوز
خودروهای تاریخی دوباره صاحب پلاک می شوند

کانون جهانگردی و اتومبیلرانی هنوز نمی تواند خدمات خود را در سطح بین المللی به گردشگران جهانی ارائه کند و گردشگرانی که با وسیله نقلیه خود به ایران وارد می شوند، کماکان درگیر بازار سیاه هستند.

در حالی که کانون جهانگردی و اتومبیلرانی وارد 80 سالگی شده است، اما هنوز نمی تواند خدمات خود را در سطح بین المللی به گردشگران جهانی ارائه کند و گردشگرانی که با وسیله نقلیه خود به ایران وارد می شوند، کماکان درگیر بازار سیاه هستند و این کانون موفق نشده نقش تسهیل کننده ای در این باره داشته باشد.

حتی مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی آماری از گردشگرانی که در سال های اخیر با وسایل نقلیه خود به ایران سفر کرده اند ندارد. ابراهیم رضایی بابادی در نشست خبری که امروز دوشنبه 17 خرداد ماه برگزار شد، خبرنگاران را برای دریافت این آمار به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ارجاع داد.

بازار سیاه مرزی که گریبان گردشگران اتومبیل سوار را گرفته

او در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره اقدام کانون برای حذف دلالی ها و بازار سیاهی که در مرزهای خاکی ایران به منظور صدور مجوز ورود خودروهای خارجی گردشگران ایجاد شده است، اظهار کرد: اتفاقا یکی از سیاست ها و اهداف اصلی کانون، استفاده از اتومبیل های گردشگران است. ما می خواهیم شرایطی را تسهیل کنیم تا آنها در مرز، پلاک جدید و بیمه بگیرند که البته نیاز است در این زمینه قوانینی تنظیم شود.

وی اضافه کرد: با صاحب نظران مذاکراتی شده تا تسهیلاتی برای ورود گردشگران خارجی با اتومبیل های شخصی فراهم شود.

رضایی در پاسخ به اینکه از وضعیت مرزها و برخود با گردشگرانی که زمینی با اتومبیل وارد می شوند اطلاع دارد؟ گفت: چون قبلا استاندار کرمانشاه بودم، تا حدودی مشکلات را می دانم. ایجاد تسهیلاتی در زمینه بیمه و تعویض پلاک در همان رابطه است. باید بستر بیش از این فراهم شود. فکر می کنم زمان لازم باید بگذرد.

او زمان دقیقی را برای حل این مشکل تعیین نکرد، اما گفت: باید در حداقل زمان این تسهیلات فراهم شود.

تیزری برای تبلیغ ایران

مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی در ادامه از تهیه تیزر تبلیغاتی و آموزشی در گردشگری خبر داد و افزود: این تیزر با مشارکت یکی از شرکت های معتبر آماده شده است که بزودی رونمایی می شود. این اقدام با توجه به سیاست های کانون صورت گرفته است.

او همچنین بودجه تبلیغات این کانون را با توجه به محدودیت های مالی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در بخش تبلیغات و ماموریت محوله به این کانون، بین 2 تا 3 میلیارد تومان اعلام کرد که البته طبق اظهارات وی، این بودجه شامل بخش های اطلاع رسانی، نمایشگاهی و سایر امور می شود که 1.5 میلیار تومان آن به فعالیت های خارج از کشور اختصاص دارد.

وی بیان کرد: حرکت های گسترده ای در بخش تبلیغات علی رغم محدودیت های بودجه ای در حال انجام است که تهیه پورتال اطلاع رسانی، بخشی از این فعالیت به شمار می آید.

سرنوشت تیزرهای تبلیغاتی دولت قبل

در این نشست سوالی درباره سرنوشت تیزرهای تبلیغایت تولید شده در دولت قبل مطرح شد که اسلامی، مدیر گروه گردشگری و صنایع دستی این کانون در پاسخ به آن گفت: اولین دستور مدیرعامل کنونی، جمع آوری آنچه در گذشته تهیه شده بود. شرکتی به نام نمایشگاه ها و تبلیغات وجود داشت که کارهای انجام شده آن پایه فعالیت ما است، چرا که بعد از انحلال آن شرکت تجهیزات آن به کانون منتقل شد و ما از آن بهره می بریم.

او همچنین درباره دلیل متوقف شدن فعالیت برخی نمایندگی های ایران در خارج از کشور توضیح داد: در حال حاضر 15 نمایندگی در خارج از کشور ایجاد شده که 60 درصد آنها همان نمایندگی های قبلی هستند. ممکن است خیلی ها خودشان به ادامه همکاری تمایل نداشته باشند، اما گاهی با توجه به وظیفه اصلی که برای این دفاتر تعیین شده، ما احساس می کنیم برخی از آنها موفق عمل نکرده اند.

وی اضافه کرد: نمایندگان ایران در خارج از کشور حقوق بگیرِ دولت نیستند. برخی خیلی خوب کار می کنند و ما مجوزشان را 4 ساله تمدید می کنیم، اما مجوز بعضی دیگر لغو می شود.

درباره "رالی" اختلاف نظر وجود دارد

در ادامه این نشست، رضایی، مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی درباره رالی هایی که پیشتر توسط این کانون وعده داده شده، اما به مرحله اجرا نرسیده است، گفت: ما قرار است کاری را دنبال کنیم که به نتیجه برسد. درباره رالی اختلاف نظرهایی وجود دارد که پیگیر حل آنها هستیم. ما دنبال برگزاری رالی هایی هم نیستیم که به هدف نرسد. اگر از اجرای آن مطمئن بودیم، اعلام می کنیم، اما در حال حاضر در رالی بیشتر نقش حمایتی داریم.

فقط 4 خودروی تاریخی پلاک گرفته اند

وی در ادامه درباره وضعیت پلاک های صادره برای خودروهای تاریخی توضیح داد: هم اکنون برای چهار خودروی تاریخی پلاک صادر شده است. بیش از 400 دستگاه کارشناسی شده اند. 264 خودرو تایید شده اند و 107 مورد تقاضای جدید دریافت شده است.

رضایی درباره علت تاخیر در صدور پلاک های تاریخی و همچنین تعداد محدود آن ها، گفت: کانون یک قسمت از کار است. پلاک را نیروی انتظامی صادر می کند. مشکلاتی در حوزه صدور پلاک وجود دارد که این فاصله را در اعداد ایجاد کرده است.

او در ادامه درباره نحوه صدور گواهینامه های رانندگی بین المللی و هزینه ای که برای ترانزیت کردن خودرو دریافت می شود، گفت: در حال حاضر صدور گواهینامه ها در یک ربع ساعت انجام می شود. قیمت خدمات نیز بر اساس نرخ مصوب تعیین شده و طبق قوانین و مقررات کشوری است و کانون نسبت به آن سلیقه ای رفتار نمی کند.

مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی سپس درباره علت تمرکز کانون در برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی در خارج از کشور نیز توضیح داد: کار در حوزه توسعه صنایع دستی جزو اساسنامه کانون است که کاملا با گردشگری ارتباط دارد.

پاسخ به انتقادها

رضایی در پاسخ به انتقادها نسبت به عملکرد کانون و بلاتکلیفی این نهاد غیردولتی در انجام ماموریت ها، اظهار کرد: ما ظرفیت زیادی داریم، اما تا وضع ایده آل راه زیاد است. ادعایی هم نداریم. کاری که پیشینیان انجام داده اند را امیدواریم با سرعت بیشتری پیش ببریم.

وی اضافه کرد: ما نه هتل داریم و نه آژانس، حتی در برگزاری نمایشگاه سیاست مان کمک به گردش بهتر چرخه توسط دست اندکاران است. نه رقیب بخش خصوصی هستیم و نه می خواهیم از این راه ها منبع درآمد داشته باشیم. یک چیزهایی از گذشته داشته ایم، مثل هتل و آژانس که تکلیف آن مشخص است. سیاست رئیس سازمان هم همین است که رقیب بخش خصوصی نباشیم و فقط سیاست های عمومی سازمان را تسهیل کنیم.

رضایی درباره این که چرا کانون از ارائه خدمات اصلی خود به گردشگرانی کلوپ های جهانی بازمانده و به فعالیت هایی روی آورده که مغایر با سیاست های کلوپ های بین المللی است؟ اظهار کرد: قراردادی که در هلسینکی با 5 کلوپ آلمان، اتریش، چک، آلبانی و مقدونیه امضا شد، برای این بود که خدمات به اعضای کلوپ ها در راستای اهداف و سیاست های بین المللی ارائه شود، خدماتی که گذشته نمی دادیم.

1