25 آوریل 2024 - 16:05

کم آبی آثار باستانی و تاریخی استان سمنان را تهدید می کند

31 می 2016 - 11:00 dsfr.ir/7t8r4

کم آبی آثار باستانی و تاریخی استان سمنان را تهدید می کند
میثم رودکی - دنیای سفر
آرامگاه بایزید بسطامی در شهر بسطام

کم آبی آثار باستانی و تاریخی استان سمنان را تهدید می کند و برای رفع این مشکل باید با اتخاذ برنامه های مدون، سفره های زیر زمینی اطراف ابنیه های تاریخی احیا شود.

"استاد دانشگاه شهر بولینا ایتالیا"

به گزارش ایرنا، فرهاد تهرانی روز دوشنبه در همایش بازآفرینی بافت تاریخی شهر سمنان در سالن همایش های دانشکده هنر دانشگاه سمنان افزود: آب زمینه آبادی در هزاران سال گذشته بوده و آثار تاریخی به جا مانده از دوران قدیم با مشکل کمبود آب مواجه است.

وی اظهار اشت: کم آبی نشست و شکاف زمین در اطراف آثار باستانی و تاریخی را افزایش می دهد و برای حفاظت از تمدن های هزاران ساله، تامین آب مناطق تاریخی امری اجتناب ناپذیر است.

تهرانی انتقال آب خزر به این استان را مطلوب دانست و اضافه کرد: با بررسی های که این ارتباط انجام داده ام به صراحت می گویم انتقال آب خزر هیچ چالشی در زمینه اقتصادی، محیط زیست و ابنیه های تاریخی و برای استان ها همجوار ایجاد نخواهد کرد.

وی گفت: همایش های سمنان شناسی و ایجاد کارگروه های معتبر برای شناخت ابنیه های تاریخی، اصالت یک کشور و استان را زنده می دارد و در این راه باید قدم های محکم تری برداشت.

تهرانی خاظرنشان کرد: هزینه نگهداری آثار باستانی برای شهرداری ها صرفه اقتصادی ندارد که این فکر بسیار اشتباه است و حفظ بافت سنتی در کنار بافت مدرن زمینه اشتغال و رونق اقتصادی و فرهنگی را فراهم می کند.

وی ادامه داد: باید در نهادینه سازی آثار تاریخی کشور گام های عملی بیشتری برداشت و تا زمانی که اصالت فرهنگ در کشور ثابت نشود، پیشرفت اقتصادی و اجتماعی حاصل نخواهد شد.

از مجموع بیش از یک هزار و 200 اثر تاریخی شناسایی استان سمنان، تاکنون هشت اثر در فهرست آثار تاریخی به ثبت رسیده است.

استان سمنان استانی با تنوع اقلیمی متفاوت، سرزمین کوه، جنگل و کویر، سرزمین گویش ها و مهد بزرگانی چون بایزید بسطامی، شیخ ابوالحسن خرقانی، یغمای جندقی است.

1