20 آوریل 2024 - 11:14

10 بنای تاریخی قزوین به بخش خصوصی واگذار می شود

24 می 2016 - 13:00 dsfr.ir/2q21m

10 بنای تاریخی قزوین به بخش خصوصی واگذار می شود
irantouring.com
تپه های تاریخی سگزآباد

10 بنای تاریخی استان امسال و سال آینده برای بهره برداری بهتر در راستای پیشبرد اقتصاد مقاومتی به بخش خصوصی واگذار می شود.

"مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین"

به گزارش خبرگزاری ایرنا، فریدون همتی دوشنبه شب در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان قزوین که در استانداری برگزار شد، افزود: این بناها با رویکرد اجرای برنامه های فرهنگی، کاربری اقامتی و پذیرایی به بخش خصوصی واگذار می شوند اما مالکیت آنها همچنان برعهده اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باقی خواهد ماند.

وی اضافه کرد: واگذاری 22 بنا از جمله خانه های تاریخی، گرمابه ها، آب انبارها و کارون سراها به بخش خصوصی برای بهره برداری بهتر و رونق هرچه بیشتر گردشگری استان را نیز تا سال 1400 به عنوان اهداف میان مدت خود در دستور کار داریم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین اضافه کرد: با واگذاری این بناها به بخش خصوصی ضمن برندسازی ابنیه تاریخی، می توان در حفظ و نگهداری این مکان ها صرفه اقتصادی ایجاد و هزینه های دولت را در حفظ آنها نیز کاهش داد.

حضرتی با بیان اینکه برنامه های دیگری را نیز در حوزه گردشگری برای پیشبرد اقتصاد مقاومتی تهیه و تدوین کرده ایم، یکی از این برنامه ها را راه اندازی و گسترش موزه های خصوصی، موضوعی و مشارکتی عنوان و خاطرنشان کرد: این کار را با هدف حمایت از بخش خصوصی و کمک به شناسایی و مستندسازی اموال تاریخی و فرهنگی پیگیری می شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین ادامه داد: در همین راستا به عنوان برنامه کوتاه مدت خود برای امسال و سال آینده راه اندازی دو موزه مشارکتی و دو موزه روستایی را در دستور کار قرار داده و در میان مدت نیز تا سال 1400 برای راه اندازی پنج موزه دیگر با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی آمادگی داریم.

وی، تنوع موزه ها را یکی از شاخص های مهم در حوزه جذب گردشگر اعلام و یادآور شد: مجموعه داران و کلکسیون داران زیادی در استان داریم که با همکاری آنها می توان موزه های متنوعی را ایجاد و راه اندازی کرد. وی در ادامه تعداد آثار ثبت شده استان در فهرست آثار ملی را یک هزار و 309 اثر عنوان و افزود: قزوین در این رابطه پس از استان های کرمان، فارس و اصفهان در رده چهارم قرار دارد.

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، تلاش داریم تا تعداد آثار استان در فهرست ملی را در سال جاری به یک هزار و 600 مورد افزایش دهیم.

حضرتی، یک هزار و 32 اثر از آثار ثبت شده استان در فهرست آثار ملی را محوطه ها و تپه های تاریخی که جذابیت زیادی برای گردشگران ندارند، اعلام و اضافه کرد: بیشتر شهرهای استان دارای تپه های تاریخی هستند که می توان با همکاری شهرداری ها در آنها کار کاوش را انجام داد و آنها را برای جذب گردشگر و هویت بخشی به شهروندان ساکن در آن به موزه تبدیل کرد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر بنا داریم در محوطه و تپه های تاریخی سگزآباد در بوئین زهرا و خله کوه در تاکستان که دارای سابقه سکونت 9 و 8 هزار ساله هستند، با هدف جذب گردشگر موزه ایجاد کنیم.
حضرتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش صنایع دستی در جذب گردشگر و رونق اشتغال و اقتصاد، گفت: نبود تشکل های غیردولتی فعال در این حوزه یکی از مشکلات مربوط به توسعه صنایع دستی در استان است که تلاش داریم در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی این ضعف را از میان برداریم.

وی استان قزوین را به لحاظ صادرات سالانه حدود پنج میلیون دلار از صنایع دستی خود به خارج از کشور، یکی از استان های برتر دانست و افزود: در راستای پیشبرد اقتصاد مقاومتی و با توجه به توانمندی های استان در این حوزه، تلاش داریم تا در پنج ساله آینده، دو موسسه صادرکننده صنایع دستی در قزوین راه اندازی کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین با بیان اینکه براساس پیش بینی برنامه ششم توسعه باید شاهد رشد 5 برابری گردشگران خارجی باشیم، اظهار کرد: تحقق این هدف نیازمند ارتقای سطح کمی و کیفی خدمات حوزه گردشگری در استان است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بر همین اساس، راه اندازی چهار هتل و یک مجتمع اقامتی - پذیرایی از اهداف کوتاه مدت و ساخت 10 هتل و سه مجتمع اقامتی - پذیرایی نیز در برنامه های میان مدت ما در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در حوزه گردشگری استان قزوین قرار دارد.

1