28 مارس 2024 - 21:34

گردشگری،‌ سومین صادرات بزرگ جهان

11 می 2016 - 14:00 dsfr.ir/hj1kt

گردشگری،‌ سومین صادرات بزرگ جهان
veltrod.in
صنعت گردشگری

سهم صنعت گردشگری از میزان کل صادرات جهان در سال 2015 میلادی به هفت درصد افزایش یافت و به 1.4 تریلیون دلار رسید.

سهم صنعت گردشگری از میزان کل صادرات جهان در سال 2015 میلادی به هفت درصد افزایش یافت و به 1.4 تریلیون دلار رسید.

به گزارش ایسنا، سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل (UNWTO) در گزارش اولیه خود اعلام کرد، صنعت گردشگری با سهم 1.4 تریلیون دلاری در سال 2015 به عنوان سومین صادرات بزرگ جهان شناخته شد.

این چهارمین سال پیاپی است که صنعت گردشگری با پیشی گرفتن از تجارت کالا عنوان سومین صادرات بزرگ جهان را به نام خود ثبت کند.

سازمان جهانی گردشگری میزان هزینه گردشگران را در سال 2015 میلادی رقم 1.4 تریلیون دلار برآورد کرد که به طور متوسط این رقم برابر است با روزانه چهار میلیارد دلار.

هزینه حمل و نقل گردشگران خارجی در سال گذشته میلادی به 210 میلیارد دلار رسید، در حالی که درآمد حاصل از اقامت، غذا و نوشیدنی‌، سرگرمی، خرید و دیگر خدمات گردشگران خارجی به 1.2 تریلیون دلار افزایش یافته که حاکی از رشد 3.6 درصدی در مقایسه با آمار سال گذشته آن است.

صنعت گردشگری پس از سوخت و مواد شیمیایی و جلوتر از تجارت غذا و محصولات خودرو در مکان سوم بزرگترین صادرات جهان است که بنابر اعلام سازمان جهانی گردشگری در بسیاری از کشورهای در حال توسعه صنعت گردشگری اولین صادرات مهم محسوب می‌ شود.

«طالب ریفاعی»، دبیرکل سازمان جهانی گردشگری در جریان برگزاری شصتمین نشست کمیسیون منطقه‌ای آمریکا در هاوانای کوبا گفت: "با کاهش قیمت مواد خام‌، صنعت گردشگری به شکا فزآینده‌ ای در بسیاری از کشورهای تولید کننده نفت توانسته درآمدهای صادراتی ضعیف‌ تر از محل دیگر کالاها را جبران کند.

دبیر کل سازمان جهانی گردشگری افزود: "صنعت گردشگری یکی از عناصر اصلی گوناگونی صادرات در اقتصادهای نوظهور و همچنین چندین کشور پیشرفته اقتصادی است.

با نگاهی به کشورها درمی‌ یابیم که آمریکا با درآمد 178 میلیارد دلاری برترین مقصد گردشگری جهان است و پس از آن کشورهای چین بادرآمد (114 میلیارد دلار)،‌ اسپانیا(57 میلیارد دلار) و فرانسه (46 میلیارد دلار) قرا ردارند.

از لحاظ هزینه خارجی گردشگران نیز چینی‌ها که از سال 2004 تا کنون رشد دو رقمی را در این زمینه تجربه می‌کنند، در مکان نخست جهان قرار دارد که به این امر به سود مقاصد گردشگری آسیا چون ژاپن و تایلند و همچنین آمریکا و دیگر مقاصد اروپایی بوده است.

میزان هزینه‌ کرد گردشگران چینی در نقاط مختلف جهان با 25 درصد افزایش به 292 میلیارد دلار رسیده و تعداد گردشگران چینی که مقاصد خارجی را برای سفر انتخاب می‌ کنند نیز با 10 درصد رشد به 128 میلیون نفر افزایش یافته است.

در مقایسه، میزان هزینه‌ کرد گردشگران آمریکایی در کشورهای دیگر جهان نیز با 9 درصد افزایش در سال 2015 به 120 میلیارد دلار ارتقاء یافته و تعداد آمریکایی‌ها که کشورشان را به مقاصد گردشگری در سایر نقاط جهان ترک می‌ کنند نیز با رشد 8 درصدی به 73 میلیون نفر رسیده است.

سازمان جهانی گردشگری در گزارش خود از افزایش 4.4 درصدی گردشگران خارجی در سراسر جهان و رسیدن آن به رقم 1.18 میلیارد نفر نیز خبر می‌ دهد و همچنین براین اساس درآمد حاصل از گردشگران خارجی در سراسر جهان نیز با رشد 3.6 درصدی در سال 2015 به مجموع 1.4 تریلیون دلار رسید.

میزان هزینه گردشگران خارجی در مناطق آمریکا‌، آسیا-اقیانوسیه و خاورمیانه طی سال گذشته همگی با 4 درصد رشد روبه رو بوده، در حالی که این رشد در اروپا سه درصد و در آفریقا دو درصد اعلام شده است.

کشورهای آمریکا،‌ چین،‌اسپانیا و فرانسه همچنان برترین مقاصد گردشگری جهان از لحاظ درآمد و جذب گردشگر هستند و در سال گذشته میلادی چین‌، آمریکا و انگلیس پذیرای بیشترین تعداد گردشگر خارجی بوده‌اند.

1