25 آوریل 2024 - 19:55
رییس جایگاه داران C.N.G عنوان کرد:

نظام سوخت رسانی در ایران صحیح نیست

24 آوریل 2016 - 12:10 dsfr.ir/q28r7

نظام سوخت رسانی در ایران صحیح نیست
picofile.com
یک جایگاه سوخت

رئیس انجمن جایگاه داران C.N.G از سود تنها 10 درصدی حاصل از جایگاه داری در ایران خبر داد و گفت: متاسفانه نظام سوخت رسانی در ایران، صحیح نیست.

اردشیر دادرس با اشاره به این که، سود حاصل از جایگاه داری سوخت در ایران زیر 10 درصد است، اظهار داشت: جایگاه های سوخت گیری در کشور، آینه تمام نمای عمل کرد وزارت نفت در کشور هستند لذا، توان مندی یا کاستی ها در این بخش با وضوح بیش تری به چشم می خورد.
 
وی در ادامه با بیان این که «جایگاه های سوخت گیری در کشور ویترین تمام نمای وزارت نفت هستند»، افزود: با این اوصاف جایگاه ها قابل دسترس ترین مجموعه هایی هستند که به عنوان نماد توانمندی و عمل کرد وزارت نفت با اکثریت مردم در یک جامعه در ارتباط هستند.
 
دادرس با تاکید بر این نکته که به جرات می توان گفت نظام سوخت رسانی درایران صحیح نیست، تصریح کرد: هر بخش از نظام سوخت رسانی در ایران قسمت بندی شده و هر بخش از بهره برداری، توزیع و حمل و نقل در اختیار دولت قراردارد به گونه ای که مالکیت برخی جایگاه ها دولتی یا خصوصی است.

رئیس انجمن جایگاه داران سوخت C.N.G نظارت بر کمیت سوخت رسانی و مصرف را بر عهده سازمان ملی استاندارد دانست و گفت: نظارت بر کیفیت سوخت بر عهده شرکت ملی پالایش و پخش است و به این ترتیب مشاهده می شود که از لحظه بهره برداری تا استفاده، متغیرهای متفاوتی بر روند سوخت رسانی تاثیر می گذارند.

وی با اشاره به این که در خارج از کشور تمام روند سوخت رسانی به بخش خصوصی و یک نهاد و شرکت سپرده شده است، ابراز داشت: مهم ترین مشکل در نطام سوخت رسانی که 70 سال است در ایران رواج دارد، سیستم کارمزدی آن است که در این سال ها تغییری محسوسی نداشته است.
 
به گفته رئیس جایگاه داران C.N.G کشور سود حاصل از جایگاه داری سوخت در ایران زیر 10 درصد است و به این ترتیب باید یادآورشد، حاشیه سود پایین جایگاه داری می تواند مهم ترین دلیل بی میلی سرمایه گذاران برای ورود به این حوزه به شمار بیاید.
 
دادرس در پایان ضمن تاکید بر لزوم توجه بیش تر به بخش سوخت های پاک به ویژه، C.N.G افزود:دولت باید بتواند با مدیریت صحیح بین سه اصل حاکمیت، مالکیت و مدیریت به نحوی در این بخش عمل کند که این سه مقوله به بهترین شکل ممکن بین بخش خصوصی و دولتی تقسیم شود. به این ترتیب که بخش حاکمیتی در دست دولت مانده و بخش مالکیتی و مدیریتی را به بخش خصوصی سپرده می شود.

« دنیای سفر » این نوشته را از « تین نیوز » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1