به مناسبت ارسال پرونده میراث ناملموس چوگان برای ثبت جهانی به یونسکو و همچنین به منظور گرامیداشت روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی، مسابقه چوگان به صورت نمادین در مجموعه فرح آباد تهران برگزار شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ با ارسال پرونده میراث فرهنگی ناملموس «چوگان، سوار بر اسب به همراه روایت گری و موسیقی» برای ثبت در فهرست میراث جهانی و همزمان با روز جهانی محوطه ها و بناهای تاریخی که امسال را «میراث ورزش» نام گذاری کرده اند، بازی نمادین «چوگان ایرانی» با تدارک سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در زمین «ورزشگاه شهدا» (سوارکاری فرح آباد) برگزار شد.
این زمینِ بازی، خرداد سال گذشته با همکاری فدراسیون چوگان ایران و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در فهرست میراث ملی به کشور به ثبت رسید تا میزان اهمیت و توجه ایران به این بازی نشان داده شود.
محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در سخنانی کوتاه از برگزاری نخستین مسابقات بین المللی چوگان در سال 2018 و در صورت ثبت جهانی پرونده «چوگان، سوار بر اسب به همراه روایت گری و موسیقی» خبر داد.
وی اظهار کرد: امسال با تلاش های مسئولان پرونده ی چوگان تهیه و به یونسکو فرستاده شد و قرار است برای سال 2017 مطرح شود.
به گفته وی، چوگان دارای نقش مهمی در زندگی انسان، به خصوص صلح و همبستگی است.
در این مراسم نقاره خانی در مورد چوگان، انجام ورزش های سنتی، همچنین سرودهای سنتی برگزار شد.
روایت این بازی و انتخاب نامِ کنونی برای پرونده چوگان، برگرفته از مینیاتورهای ایرانی است که در آن ها بازی چوگان به تصویر کشیده شده است.
در پایان برگزاری این مراسم نمادین که مسعود سلطانی فر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، «استرکیش لاروش»، نماینده کمیسیون یونسکو در ایران، شاهرخ شهنازی، دبیرکل کمیته ملی المپیک ایران، «رضا حسنی خو»، مشاور وزیر ورزش و جوانان و روسای قدیم و جدید فدراسیون چوگان حضور داشتند، لباس چوگان ایرانی با امضای مسئولان دو سازمان میراث فرهنگی و فدراسیون چوگان در کنار تصویری مینیاتوری از بازی چوگان به امضا رسید.