9 دسامبر 2024 - 19:35
مدیرعامل و رییس هیات مدیره صابتا

رشد 600 برابری واگذاری بناهای تاریخی و فرهنگی صابتا نسبت به سال گذشته

18 آوریل 2016 - 15:30 dsfr.ir/8d4o4

رشد 600 برابری واگذاری بناهای تاریخی و فرهنگی صابتا نسبت به سال گذشته
مینا رشیدی
نشست خبری مدیرعامل و رییس هیات مدیره صابتا در 30 فروردین 1395

تعداد بناهای واگذار شده در 9 ماه گذشته نسبت به سال های گذشته، رشد 600 برابری داشته است. همچنین در میزان مبلغ جذب سرمایه گذاری، این رشد 10 برابر بوده که از 5 میلیارد به 39 میلیارد تومان رسیده است.

محمدرضا پوینده، مدیر عامل و رییس هیات مدیره صندوق احیا و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی (صابتا) در نشست خبری 30 فروردین 1395 در خصوص آمار و ارقام عملکردی موسسه گفت: تا قبل از دولت یازدهم، نهایتا 13 بنای تاریخی واگذار شده بود. کاروانسرای سعدالسلطنه قزوین، خانه مستوفی شوشتر، باغ نمیر یزد، عمارت شاپوری شیراز، هتل لاله یزد، خانه عامری های کاشان، کاروانسرای شاه عباسی البرز، مجموعه فهادان یز، حمام نوبر پردیس، مجموعه سعد السلطنه پردیس، عمارت مسعودیه تهران، بازار وکیل کرمان، هتل آپادانای شیراز، حمام قلعه همدان جز این بناها هستند.

وی افزود: در دوسال اول دولت روحانی، مجموعا 5 بنا به سرمایه گذار واگذار شده است. مجموعه خانه های ابرکوه، هتل لاله یزد (برای تمدید قرارداد)، یزدان پناه قم، عمارت ملک التجار سنندج، حمام گپ لرستان جز این موارد هستند. از سال 1385 تا 9 ماه اخیر تنها 18 بنا به سرمایه گذار واگذار شده است. در همین مدت موفق شدیم 31 بنا را با بستن قرارداد قطعی و برخی دیگر را در مراحل میانی به سرانجام برسانیم.

مدیر عامل و رییس هیات مدیره صابتا اذعان کرد: تعداد بناهای واگذار شده در 9 ماه گذشته نسبت به سال های گذشته، رشد 600 برابری داشته است. همچنین در میزان مبلغ جذب سرمایه گذاری، این رشد 10 برابر بوده که از 5 میلیارد به 39 میلیارد تومان رسیده است.

محمدرضا پوینده اضافه کرد: در 22 استان این واگذاری ها انجام شده است. استان اصفهان با 6 و سمنان با 5 فرصت سرمایه گذاری در رتبه های اول واگذاری ها قرار دارند. وی با ابراز امیدواری گفت: پیش بینی ما این است 25 تا 30 بنا را امسال به بهره برداری برسانیم. به طور متوسط هر ماه حداقل دو بهره برداری خواهیم داشت. معاونت های سرمایه گذاری و فنی با نظارت های خود تحقق این امر را پیگیری می کنند.

رییس هیات مدیره صابتا در اشاره به نقش و اهمیت بناهای تاریخی و فرهنگی در چارچوب اقتصاد مقاومتی بیان کرد: هنگامی که صندوق مبادرت به معرفی بسته های سرمایه گذاری اقتصادی فرهنگی می نماید علاوه بر کمک به زیرساخت های صنعت گردشگری و پاسخ گویی به علاقه مندی گردشگران اروپایی، شرق آسیا و آمریکایی برای اقامت در چنین بناهایی، می توانیم ضعف ناشی از کمبود اقامتگاه ها و هتل های بسیاری از شهر های گردشگر پذیر را نیز مرتفع سازیم.

وی افزود: علاوه بر این، صندوق به طور مستقیم و غیر مستقیم در اشتغالزایی نقش قابل توجهی داشته و اعتبارات بالای دولتی را که در قالب طرح پردیسان در بناهای تاریخی هزینه شده، در نتیجه اقدامات صندوق پس انداز می کند.

محمدرضا پوینده، در خصوص برنامه ها و هدف گذاری های سال 1395 صندوق گفت: با توجه به افزایش سطح توقعات از صابتا در 9 ماه گذشته ، صندوق قصد دارد 100 بنای تاریخی را در سال 1395 به بخش خصوصی واگذار کند که نمایش گر رشد 300 درصدی نسبت به سال 1394 خواهد بود. گرچه سطح انتظارات رییس هیات امنای صندوق، مسعود سلطانی فر، واگذاری 150 بنا است.

مدیرعامل و رییس هیات مدیره صابتا ادامه داد: در چشم انداز 1404، قرار است هر سال بین 100 تا 115 بنا را واگذار کنیم که نهایتا در سال 1404، به 1082 خواهد رسید. وی تصریح کرد: تاکنون به هیچ یک از سرمایه گذاران و بهره بردان بخش خصوصی تسهیلات بانکی ارائه نشده است. در تفاهمی با مدیریت سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سعید شیرکوند تقاضا کردیم سرمایه گذاران حداقل از جانب منابع صندوق توسعه ملی حمایت شوند و بتوانیم 500 تا 1000 میلیارد ریال از اعتبارات به آن ها اختصاص دهیم.

محمدرضا پوینده با اشاره به برگزاری همایش یک روزه سفرای خارجی در شش ماهه اول سال گفت: در این همایش قصد داریم بسته های سرمایه گذاری را به سفرای کشورهای مختلف معرفی کنیم. همچنین همایش ویژه سرمایه گذاری را پس از وقفه ای هفت ساله برگزار خواهیم کرد.

رییس هیات مدیره صابتا اظهار کرد: در برنامه های امسال خود قصد انتشار دو یا سه فصلنامه داریم. نشریه احیا را نیز منتشر خواهیم کرد. برای اولین بار قصد داریم در خرید و فروش بناهای با مالکیت خصوصی کمک کرده و پل ارتباطی بین فروشندگان و خریداران را شکل دهیم و عرضه و تقاضا را مدیریت کنیم.

وی با تاکید بر اهمیت حوزه بین الملل صندوق اظهار کرد: امیدوارم امسال بتوانیم در احیا و مرمت حداقل یک تا دو بنا تاریخی در کشورهای حوزه فرهنگی ایران مانند عراق، افغانستان، تاجیکستان و ازبکستان در قالب تفاهم نامه های مرمت و احیا مشارکت کنیم و سایر بحث های مربوط به واگذاری و بهره برداری را در این مناطق دنبال کنیم.

1