27 مارس 2024 - 21:54

هدف گذاری ایجاد 120 هزار شغل در مناطق روستایی و گردشگری

12 آوریل 2016 - 09:00 dsfr.ir/cv2ab

هدف گذاری ایجاد 120 هزار شغل در مناطق روستایی و گردشگری
dralirabiee.ir
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی

وزیر کار از هدف گذاری ایجاد 120 هزار شغل در 20 رسته شغلی با دو اولویت گسترش "آی سی تی" در مناطق روستایی و گردشگری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیروز در نشستی اعلام کرد در سال 95 با مشارکت وزارت ارتباطات و فنآوری ارتباطات، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، صندوق توسعه ملی، صندوق کارآفرینی امید و سایر تامین کنندگان منابع مالی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایجاد 120 هزار شغل در حوزه های وابسته به صنعت گردشگری پیش بینی شده است.

او در نشست تخصصی توسعه اشتغال در صنعت گردشگری که با حضور معاون توسعه کارآفرینی اشتغال، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاونان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و کارشناسان ارشد ”یونیدو” در محل این وزارتخانه برگزار شد افزود: اولویت دولت در سال 1395 حفظ وضع اشتغال موجود و ایجاد اشتغال جدید برای متقاضیان است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: به منظور توسعه اشتغال در صنعت گردشگری و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در بحث اقتصاد مقاومتی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شرکت های بزرگ را حمایت می کند. همچنین تقویت صنایع دستی، زنجیره کردن جذب توریسم سلامت (به دلیل قیمت مناسب و پزشکان متخصص در داخل کشور)، توریسم زیارتی، طبیعت گردی، باستان گردی، صنایع دستی و … از جمله اهداف توسعه اشتغال در صنعت گردشگری به شمار می رود.

ربیعی افزود: خوشبختانه با فضای مثبت ایجاد شده در جامعه، نرخ مشارکت بالا رفته است و با نگاه مثبت به این امر در نشست شورای عالی اشتغال موضوع اشتغال را از مسیرهای مختلف و با برنامه ریزی در حوزه های متعدد پیگیری خواهیم کرد.

وی اشاره کرد: تاکید رییس جمهور نیز بر این است که جهت گیری بودجه های عمرانی دولت به سمت اشتغال باشد. از طرف دیگر ما با پدیده رشد بدون اشتغال مواجه هستیم که این موضوع تنها مختص ایران هم نیست و ابعاد بین المللی نیز دارد و در کشورهای در حال رکود اقتصادی نیز مشاهده می شود و زمانی که ما رشد را آغاز می کنیم با پدیده رشد بدون اشتغال نیز مواجه می شویم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: از سوی دیگر با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری جهت گیری های اشتغال را به سمت مشاغل خرد و متوسط سوق دادیم. مطالعات نیز نشان می دهد که بیش ترین ایجاد اشتغال در کارگاه های زیر 10 نفر بوده است و در مشاغلی نظیر ”آی سی تی” و گردشگری که هدف گذاری کرده ایم بیش ترین جذب در کارگاه های زیر 50 نفر بوده است.

وی خاطرنشان کرد: سرعت ایجاد شغل در بخش گردشگری دو و نیم برابر بیش تر از سایر حوزه هاست یعنی سرعت ایجاد شغل در این زمینه زیاد است. با مطالعات انجام شده به طور تقریبی در تمام دنیا از هر 10 شغل یک شغل به طور مستقیم یا غیرمستقیم به صنعت گردشگری وابسته شده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: برای بالا بردن سهم شغل وابسته به صنعت گردشگری در کشور تقسیم کاری انجام شده است که بر اساس آن از طریق سازمان آموزش فنی و حرفه ای و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آموزش ها انجام خواهد شد و سازمان یونیدو نیز در این زمینه با ما همکاری خواهد داشت.

ربیعی از استان های سمنان، کرمانشاه و کردستان به عنوان مناطق پایلوت برای ارائه این آموزش ها نام برد و گفت: 70 روستا در این زمینه انتخاب شده است.

وی تصریح کرد: با مطالعات بین المللی انجام شده در سه ماهه اول سال 95 به این نتیجه رسیده ایم که ما با پدیده نوعی توریسم جدید مواجه هستیم که برای آن ها تعبیر گردشگر ”پست مدرن” را به کار برده ام. افرادی که به جای هتل های چند ستاره به خانه های محلی و مناطق مراجعه و در آن ها اسکان کرده اند. ما برای هر دو نوع توریسم؛ مدرن و سنتی پیش بینی هایی انجام داده ایم. بطور مثال صندوق توسعه ملی برای مناطق گردشگری بزرگ و هتل های بزرگ وام های ارزان قیمت ریالی و ارزی در نظر گرفته است که جزو مصوبات هیات امنای صندوق توسعه ملی بود و برای بخش هایی که ما مد نظر داریم محله گرایی توسعه محلی که توریسیم به عنوان بخشی از توسعه محلی به شمار می رود. صندوق کارآفرینی امید و برخی از بانک ها در این زمینه مامور شدند و در سال گذشته 1200 میلیارد تومان وام از طریق صندوق کارآفرینی امید در زمینه صنایع دستی پرداخت شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: ایجاد فضای مطلوب بین المللی در خصوص کشورمان یکی دیگر از اموری است که نیازمند سرمایه گذاری دولت در این زمینه است که با مشارکت وزارت امورخارجه و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این موضوع دنبال می شود.

ربیعی افزود: همچنین قرار بر این شد که به جز شرکت هایی در سطح محلی، تعدادی از شرکت های بزرگ تقویت شوند تا این مناطق شناسایی شوند تا علاوه برسه استان ذکرشده محله ها و مناطق روستایی بیش تری تحت آموزش های فنی و حرفه ای قرار بگیرند. در این نشست نیز سه استان پایلوت گفته شده که تحت آموزش قرار گرفتند امروز دستاوردهای خود را در این زمینه اعلام کردند.

وی گفت: در مجموع با مشارکت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فعالیت هایی جدی در زمینه جذب توریسم مذهبی و سلامت در کشور انجام می شود. به این منظور چند بیمارستان برای توریسم سلامت در ایران که به ویژه از کشورهای حاشیه خلیج فارس می آیند که در این زمینه به بخش خصوصی مجوز داده می شود. بنابراین یکی از مهم ترین کارهای مان زنجیره کردن توریسم سلامت به توریسم مذهبی، زیارتی و طبیعت گردی و باستان گردی است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به برنامه ریزی هایی با مشارکت وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات برای ایجاد "آی تی" در روستاها نیز اشاره کرد و گفت: این امر به جذب توریسم در روستاها کمک شایانی می کند.

1