برای جلوگیری از بسته شدن های کاخ سعدآباد به سبب حضور مقامات دولت های خارجی، فردی انتخاب شد که بتواند در رایزنی با دستگاه های امنیتی و تشریفاتی به نتیجه مطلوبی برسد.
محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور نسبت به دخل و تصرفات و ساخت و سازهای که پیرامون بافت تاریخی شیراز و اطراف حرم شاهچراغ ابراز نگرانی کرد و گفت: در اطراف حرم حضرت شاهچراغ، برای ایجاد تاسیسات خدماتی و اقداماتی در حال شکل گیری است که امیدواریم پیامدی مشابه آنچه در مشهد و در پیرامون حرم مطهر امام رضا (ع) رخ داده است، نیانجامد.
وی اظهار کرد: ما ازهیاتی که در وزارت راه و ترابری هدایت توسعه حرم را به عهده دارد، خواهان همکاری و هماهنگی بیشتر چه در زمینه تخریب و یا ساخت و ساز هستیم. اگر قرار است تخریبی صورت گیرد و چنانچه گفته می شود بنایی ارزش تاریخی ندارد، دلایل فنی و علمی مربوط به ان باید ارائه شود.
معاون میراث فرهنگی ادامه داد: امسال باید به برنامه های عملیاتی حفاظت و نگهداری در کل استان ها بیشتر پرداخته شود. پایش و نگهداری در سال های گذشته تا درصد قابل توجهی کنار گذاشته شده بودند. در سال گذشته در بازدید از کاخ گلستان متوجه شدیم به سبب بی توجهی به کابل های برقی امکان آتش سوزی در این کاخ موزه وجود دارد.
محمدحسن طالبیان با اشاره به وضعیت نامناسب کاخ صاحبقرانیه، از نگرانیهای به وجود آمده در خصوص ساختمان و محوطه کاخ موزه نیاوران گفت: مدیریت کنونی به طور جدی در حال بررسی این وضعیت است.
وی در پاسخ به این سوال که انتصاب روسای برخی از کاخ موزه های تهران مانند کاخ موزه سعد آباد متناسب با تخصص این افراد صورت نگرفته است گفت: در سال گذشته به سبب ورود هیات های دولتی و مقامات کشورهای دیگر به مجموعه سعد آباد، به ویژه پس از برجام، این کاخ موزه در ماه چند بار مجبور به تعطیلی بود. چنانچه یک مجموعه به طور دائم تعطیل باشد، قطعا این امر باعث از بین رفتن آن مجموعه می شود. به منظور حل این مشکل ریاست سازمان تصمیم گرفت فردی منتصب شود که با دستگاه های امنیتی و تشریفاتی رایزی های مورد نیاز را انجام دهد تا این تعطیلی ها کمتر شود. بر همین اساس مهندس موسوی انتخاب شد.
محمدحسن طالبیان اضافه کرد: با این حال به سبب عدم تخصص لازم مهندس موسوی قرار شد، حمید وکیل باشی به عنوان سرپرست این موزه انتخاب شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بودجه ای از طرف سازمان میراث فرهنگی برای مشارکت در مرمت و پشتیبانی از محوطه تاریخی پالمیرا به ایران تحمیل خواهد کرد، گفت: ایران هیج اعتباری به این موضوع اختصاص نداده است اما حضورکارشناسان ایرانی در این موضوع و زیر نظر یونسکو می تواند منجر به ظرفیت سازی برای کارشناسان ما شود.
معاون میراث فرهنگی اظهار کرد: ایکوموس، امسال را سال جهانی میراث ورزش نامگذاری کرده و معاونت میراث فرهنگی با همکاری وزارت ورزش تلاش میکند تا یک مراسم نمادین از بازی چوگان در میدان فرحآباد برگزار کند.
وی همچنین به ثبت 11 زورخانه باستانی، مجموعه سوارکاری فرحآباد، و نوروز آباد، بازسازی زورخانه بیرجند و کشتی گیلهمردی و لوندبازی در آیین های بومی استان مازندران در سال گذشته در کشور اشاره کرد و گفت: این اقدامات نشان میدهد کشور به میراث ورزش نیز توجه خود را معطوف کرده است.
محمدحسن طالبیان در شفاف سازی این گفته رییس موزه لوور که دولت ایران در سال های حفاری کشور فرانسه در ایران درخواستی برای پس گرفتن آثار خود نداشته است، گفت: این موضوع به گذشته ها دور بر می گردد و اکنون به لحاظ حقوقی قابل پیگیری نیست. با توجه به توافقات همان دوره صورت گرفته و نباید فراموش کرد که اکنون چنین اتفاقاتی نمی افتد و حتی خود موزه آثار قاچاق را حتی خریداری نیز نمی کند.
محمدرضا کارگر، مدیر کل اداره موزهها و اموال منقول فرهنگی در بیان توضیحی در خصوص استرداد اشیا و آثار تاریخی اظهار کرد: این موضوع، امری مشترک بین مصر، ایران، بین النهرین، یونان، چین و کشورهای آمریکای لاتین است. این آثار با توجه به توافقات و قانون هایی که در گذشته بین دولت ها بوده است، به برخی از کشورها داده شده است و اکنون قابل استرداد نیستند.