18 آوریل 2024 - 11:44
تاکید رئیس اداره کل موزه ها:

موزه «هنرهای معاصر» به بخش خصوصی واگذار نمی شود

10 آوریل 2016 - 13:40 dsfr.ir/7478h

موزه «هنرهای معاصر» به بخش خصوصی واگذار نمی شود
miyanali.com
موزه ی هنرهای معاصر تهران

موزه هنرهای معاصر چه از نظر معماری و چه از نظر آثار، مجموعه ای نفیس است و به هیچ وجه نمی تواند در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.

"رئیس اداره کل موزه های کشور"

در حالی که طی روزهای گذشته ابهامات و مباحث بسیاری درباره واگذاری موزه هنرهای معاصر به بخش خصوصی مطرح شده است، حالا رئیس اداره کل موزه ها و اموال منقول فرهنگی و تاریخی کشور واگذاری موزه هنرهای معاصر به بخش خصوصی را غیرقانونی و قابل تعقیب عنوان کرده است.

به گزارش «ایرنا» محمدرضا کارگر اظهار کرد: «موزه هنرهای معاصر زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است؛ اما از آنجا که تمام موزه های کشور به نوعی به اداره کل موزه های سازمان میراث فرهنگی مرتبط هستند ما حساسیت خاصی روی تک تک آن ها داریم و مسائل آن ها را دنبال می کنیم.»

رئیس اداره کل موزه های کشور تاکید کرد: «قانون اجازه نمی دهد یک اثر نفیس به بخش خصوصی واگذار شود؛ همان گونه که هیچ دولتی نمی تواند تصمیم بگیرد تخت جمشید را به بخش خصوصی واگذار کند. موزه هنرهای معاصر هم که چه از نظر معماری و چه از نظر آثار، مجموعه ای نفیس است و به هیچ وجه نمی تواند در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.»

وی عنوان کرد: «واگذاری این موزه را به شدت تکذیب می کنم و می گویم که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چنین نگاهی حاکم نیست. من حدس می زنم آنچه مطرح شده ممکن است به واگذاری خدمات یا مسائل مشابه آن مرتبط باشد.»

موضوع واگذاری موزه هنرهای معاصر در آینده نزدیک به بنیاد خصوصی رودکی توسط معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اولین بار در روزهای پایانی سال گذشته در سایت معماری نیوز مطرح و از آن تحت عنوان جریان جدید موزه خواری در ایران یاد شده بود. انجمن هنرمندان نقاش نیز بلافاصله در قالب بیانیه ای رسمی، نسبت به این اتفاق ابراز نگرانی کرد.

مجید ملانوروزی، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز روز دوشنبه 16 فروردین در گفت و گویی با خبرنگاران با وجود اینکه بر معمول بودن اداره برخی موزه ها توسط بخش خصوصی در دنیا تاکید کرده و از طرح چندباره موضوع واگذاری مدیریت این موزه در این وزارتخانه خبر داده بود، با این حال این واگذاری را در آینده نزدک بعید و غیرعملی دانسته و گفته بود فقط قیمت گذاری آثار نفیس آن حدود 3 یا 4 سال به طول می انجامد.

معاون امور هنری وزیر ارشاد نیز در واکنش به این اخبار، موضوع واگذاری موزه هنرهای معاصر تهران به بنیاد رودکی را شایعه خواند و صحت آن را تکذیب کرد.

به گزارش «ایسنا» علی مرادخانی اظهار کرد: «تعجب می کنم که چیزی را ناگهان شایع می کنند و درباره آن بحث به راه می افتد. خود من دیروز در جریان چنین موضوعی قرار گرفتم. وقتی قرار باشد چنین اتفاقی در این حوزه ها بیفتد دولت باید تصویب کند و مجلس روی آن نظارت داشته باشد. همین طوری که نمی شود چیزی را انتقال داد. این موضوع اساسا یک شایعه است. هر گونه کاری در این زمینه بخواهد برای بهتر شدن اوضاع یک مجموعه انجام شود قطعا یک بحث کارشناسی اساسی لازم دارد، نه اینکه من و شما بخواهیم ناگهان موزه را به بنیاد رودکی منتقل کنیم. بحث مطرح شده در این زمینه خیلی غیرکارشناسی بوده است.»

همچنین معاونت امور هنری وزارت ارشاد در پی شایعه انتقال موزه هنرهای معاصر به بنیاد فرهنگی هنری رودکی متنی را منتشر کرده است. در همین حال، بهرام جمالی، مدیرعامل بنیاد رودکی، هم این موضوع را رد کرده است. با این همه همچنان واکنش هایی از سوی معترضان ادامه دارد و آن ها اعلام کرده اند که امروز عصر مقابل موزه هنرهای معاصر تهران تجمع خواهند کرد.

موزه هنرهای معاصر تهران یکی از سرشناس ترین موزه های شهر تهران، در سال 1356 در گوشه غربی پارک لاله فعلی و در زمینی به مساحت 5 هزار مترمربع بنا شد. بنای این موزه با الهام از بادگیرهای ایرانی طراحی شده است. در گنجینه دائمی این موزه بیش از 4000 اثر ارزشمند و یگانه از نخبگان هنرهای تجسمی جهان نگهداری می شود که نزدیک به 400 عدد از آن ها ارزش استثنایی دارند.

« دنیای سفر » این نوشته را از « دنیای اقتصاد » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1