20 آوریل 2024 - 01:34
معاون صنایع دستی سازمان تاکید کرد؛

ماندگاری هنرایران با ثبت شهرهای برتر جهانی

7 آوریل 2016 - 15:00 dsfr.ir/7r6rt

ماندگاری هنرایران با ثبت شهرهای برتر جهانی
bukharamag.com
بهمن نامورمطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی

ثبت شهر جهانی ایجاد نام می کند و نام تنها یک اسم نیست؛ نام باعث می شود که آن شهر و کشور متحول شود و هویت آن شهر تغییرکند و در یادها باقی بماند و ماندگار شود با ثبت جهانی می توانیم نام هنر کشورمان را در حافظه ها ثبت کنیم.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ بهمن نامورمطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان در سفر خود به لالجین همدان پیش از برگزاری اجلاس آسیا و اقیانوسیه و انتخاب شهر مشهد و لالجین به عنوان شهرهای برتر صنایع دستی در جمع مسئولین استان ضمن قدردانی از مسئولان استانی و همکاری تمامی همکاران و دست اندرکاران در کمک به انتخاب لالجین به عنوان یکی از شهرهای برتر جهانی و با اشاره بر اهمیت شهرهای جهانی گفت: زمان معرفی شهرهای برتر برای انتخاب به عنوان شهر جهانی گزینه های بسیاری مطرح بود سرزمین ما سرزمینی هنر پرور و هنردوست است ایران جاذبه ها و زیبایی های بسیاری دارد که قابل تامل است. در این روند با وجود چشمگیر بودن اکثر گزینه ها پس از بررسی ها و نتیجه گیری های کارشناسان دو شهر مشهد و لالجین برای این منظور انتخاب شدند.

وی تاکید کرد: خوشبختانه اتفاقات خوبی در صنایع دستی در حال رخ دادن است، کارگاه های صنایع دستی بسیاری که در حال تعطیلی بودند در حال حاضرپا گرفته اند، زمانی ما در برنامه های جهانی حضور نداشتیم ولی با تلاش هایی که صورت گرفته به عبارتی ما اکنون به عنوان یکی ازکشورهای صاحب سبک صنایع دستی در دنیا مطرح هستیم. در حال حاضر تحولات بسیار خوبی در حوزه صنایع دستی و تولید و حتی فروش در حال شکل گیری است.

وی افزود: یکی از اقداماتی که در این دو سال اخیر صورت گرفت همین ثبت شهرهای جهانی بود سال گذشته دو شهر را به عنوان شهرهای جهانی داشتیم و امسال نیز خوشبختانه دو شهر مشهد و لالجین همدان را داریم و حتما همه می دانیم که در این فرصت که ما در مقابل سایر قدرتهای دنیا قرار گرفته ایم اکنون باید در فرصت و زمان باقی مانده حداکثر تلاش و اقدام خود را صورت دهیم تا به موفقیت هایی بیش از این دست یابیم و تا حد ممکن کمبودها را مرتفع کنیم.

نامورمطلق با تاکید بر فرصت باقی مانده تا انتخاب شهرهای مشهد و لالجین به عنوان شهرهای برتر گفت: در این فرصت باقی مانده باید دست به دست هم داده و تلاش کنیم با همکاری و همدلی نواقص و کمبودهای باقی مانده را نیز برطرف کنیم.

وی ادامه داد: هدف از ثبت جهانی ایجاد نام است، نام یعنی وجود نام یعنی هویت یعنی در یادها باقی ماندن ما باید تلاش کنیم که با ثبت نام هنر و کشورمان در حافظه جهانی باقی بمانیم و هویت خود را به رخ بکشیم. نام تنها یک اسم نیست؛ نام باعث می شود که آن شهر و کشور متحول شود به نوعی هویت آن شهر تغییر می کند، اگر می بینیم که دیگر کشورها پیگر کسب نام هستند به این معناست.

وی در رابطه با انتخاب شهرهای جهانی گفت: انتخاب شهرهای جهانی در قالب اجلاس آسیا و اقیانوسیه این است که لالجین و مشهد به عنوان نمایندگان آسیا در این روند شرکت دارند و در مقابل نمایندگان 5 قاره دیگر قرار می گیرد که اگر موفق به کسب عنوان شوند برای ما و کشورمان باعث افتخار و ارزش است و اگر موفق نشود به نوعی به ما نیز انتقاد وارد است که شاید باید شهرهای بهتری را انتخاب می کردیم که امتیاز بیش تری را کسب کنند.

وی افزود: با توجه به اینکه لالجین و مشهد شرایط اولیه برای انتخاب شدن را دارند، جالب است بدانیم که چیزی در حدود 8 درصد صادرات صنایع دستی ایران از لالجین انجام می شود و این خود رقم قابل توجهی است. باید گفت اگر در کشور 50 نقطه مانند لالجین پیدا می کردیم دیگر مشکل صادرات وجود نداشت، کشور ما در زمره یکی از صادر کنندگان بزرگ است. همچنین که ما درتولید مشکلی نداریم و روند مناسبی را پیش رو داریم اما صادرات ما انطور که باید مناسب نیست که باید با توجه به رویکرد جدیدی که در میان مسئولین نسبت به صنایع دستی به وجود آمده و نیز فرمایش مقام معظم رهبری در حوزه تحقق اقتصاد مقاومتی تلاش شود صنایع دستی به عنوان تبلور اقتصاد مقاومتی به رشد و شکوفایی در خور رسیده و تقویت شود.

معاون صنایع دستی در پایان در زمینه بهتر شدن موقعیت آثار در شهرهای نمونه و برتر گفت: باید دقت شود که کیفیت و کمیت آثار در کل شهر افزایش یابد و همچنین در کنار آن باید نمونه های جدید، طرح های نوین و به روز در آثار ایجاد شود و به نوعی مولف بودن در حوزه طراحی و تولید حرف اول را می زند. باید طرح و نقش آثار به گونه ای باشد که سلیقه جهانی را به خود جلب کند به این شکل است که بازار جهانی پیدا کرده و آثارمان در کشورهای اروپایی و مطرح هم به فروش می رسد. به نوعی در تولید و طراحی صنایع دستی باید بتوان ذائقه جهانی را تامین کرد.

1