سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، وزارت آموزش و پرورش و سازمان امداد و نجات هلال احمر از عملکرد خود در این ستاد می گویند.
داوود کشاورزیان، رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و معاون وزیر راه و شهرسازی در نشست دوشنبه 16 فروردین ماه 1395 ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با اشاره به مجموعه فعالیت های این سازمان در دو بخش راهداری و حمل و نقل گفت: در فصل سفرهای نوروزی شاهد بارش برف و باران در اکثر استان های کشور بودیم. در دور اول سفرها، 18 استان شاهد بارش بود. 6300 نفر از همکاران ما با برخورداری از 4460 دستگاه انواع ماشین آلات راهداری، عملیات برف روبی و نمک پاشی را در محورهای برف گیر انجام دادند.
رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای بیان کرد: 12 هزار نفر از نیروهای راهداری ونیروهای ادارات کل راه و شهرسازی، با برخورداری از 8200 دستگاه ماشین الات در آماده باش کامل بودند. در کنار عملیات راهداری، حل و نقل عمومی جاده ای نیز در جریان بود. 15 هزار دستگاه اتوبوس، 27 هزار دستگاه مینی بوس، 38 هزار دستگاه سواری، مسئولیت جا به جایی مسافر را در بخش حمل و نقل عمومی به عهده داشتند.
معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: 8 میلیون نفر از هموطنان ما با حمل و نقل عمومی سفر کردند. قریب به 60 درصد از آن مربوط به اتوبوس و باقی مینی بوس و سواری بوده است.
وی افزود: در مدت سفرهای نوروزی 820 هزار نفر از مسافرین از طریق مرزهای زمینی و عمدتا از مرزهای عراق، ترکیه و آذربایجان از کشور خارج و یا به ان وارد شدند. 67 درصد از این اتباع ایرانی و 33 درصد اتباع خارجی بودند.
داوود کشاورزیان تصریح کرد: امسال اقدامات خوبی برای اطلاع رسانی صورت گرفت. سامانه 141 فعال شد و از طریق تماس تلفنی، مراجعه به سایت و استفاده از سامانه پیامکی و یا نصب نرم افزار آن بر روی موبایل های هوشمند، هموطنان ما می توانستند از اطلاعات آن بهره مند شوند. 8 میلیون نفر از این سامانه استفاده کردند. برای آگاه کردن مردم از وضعیت راه های کشور نیز، کانال هایی در فضای مجازی ایجاد شد.
رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای بر اساس آمار تردد شمارهای فعال در طول دو سال گذشته گفت:در سال 1395 نسبت به سال 1394، با افزایش 0.9 درصد تردد رو به رو بوده ایم. محورهای منتهی به شمال کشور و محورهای منتهی به تهران، جز محورهای پرتردد کشور بوده است.
وی پرترددترین پایانه های مرزی کشور را در مرز مهران با حدود 200 هزار نفر، مرز بازرگان با 100 هزار نفر، مرز شلمچه با 70 هزار نفر، مرز بیله سوار (اردبیل با کشور آذربایجان) با 55 هزار نفر، مرز رازی (آذربایجان غربی با کشور ترکیه) با 50 هزار نفر دانست و گفت: به طور کلی شاهد ورود و خروج 816 هزار نفر اتباع ایرانی و خارجی بودیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: تعداد سفرهای انجام شده با حمل و نقل عمومی تا 15 فروردین 660 هزار سفر و با تعداد جا به جایی 7میلیون و 900 هزار نفر بوده است.
وی در ادامه اضافه کرد: تا 13 فروردین، 23هزار پرواز داخلی و بین المللی انجام شده است که از این بین 5200 پرواز، پرواز خارجی بوده است. به طور کلی 3 میلیون مسافر با حمل و نقل هوایی جا به جا شده اند که 12 درصد رشد نسبت به سال قبل را داشته است.
داوود کشاورزیان بیان کرد: در بخش ریلی، حدود یک میلیون و 600 هزار نفر با 3600 راند قطار در ایام نوروز جا به جا شده اند.
وی در خصوص حمل و نقل دریایی اظهار کرد: در مسافت های کوتاه بین هرمزگان و قشم و کیش و از کیش به جزایر دیگر 14255 سفر با جا به جایی بیش از 2 میلیون و 57 هزار نفر صورت گرفته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص مجتمع های بین راهی اظهار کرد: این مجتمع ها باید مجوزهای خود را از سازمان راهداری بگیرند. متاسفانه، نهادهای مختلف از بخشداری ها، دهداری ها و ... در کشور مبادرت به صدور پروانه ساخت می کنند. بعضا بسیاری از این واحدهای بین راهی بدون مجوز و به صورت غیر قانونی یا قانونی در حاشیه جاده ها و بدون رعایت حریم ها ساخته می شوند. آن دسته از واحدهایی که بخواهند به صورت اصولی کارکنند باید از سازمان راهداری مجوز بگیرند.
وی ادامه داد: حدود 600 مجتمع بین راهی در کشور فعال هستند. در سال گذشته حدود 50 -60 عدد به بهره برداری رسیدند. بیش از 400 مجتمع در دست ساخت قرار دارد. تعدادی از آنها در مرحله اخذ استعلام ها و صدور پروانه های لازم هستند که امیدواریم در سال های آتی به بهره برداری برسند.
رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در آخر گفت: نظارت بر فعالیت این مجتمع ها بر عهده خود دستگاه های ذی ربطی است. به عنوان مثال، نظارت بر رستوران ها و مراکز اقامتی به عهده میراث فرهنگی است. به لحاظ مسائل بهداشتی، وزارت بهداشت و درمان نظارت می کند. نظارت کلی را هم راهداری بر عملکرد کلی آن ها دارد.
سید محمد بطحایی، معاون توسعه مدیریت وزارت آموزش و پرورش سفرهای نوروزی سال 1395 را نسبت به سال گذشته اثربخش تر دانست و گفت: آموزش و پروزش عمدتا در طول تعطیلات نوروزی عمدتا پذیرای فرهنگیان مسافر بوده و خدماتی را به آنها ارائه کرده است. بنا بر شرایط اضطرار نیز مدارس و واحدهای اقامتی خود را در اختیار غیرفرهنگیان نیز قرار داده است.
معاون توسعه مدیریت وزارت آموزش و پرورش با ارائه آمارهایی ادامه داد: در سال جاری 681 پایگاه اسکان داشتیم که وظیفه پذیرش مسافران را بر عهده داشتند. 11300 مدرسه برای پذیرایی از میهمانان نوروزی آماده شده بودند. بسته به کیفیت خدمات و تجهیزات کلاس ها، 4 نوع سطح خدماتی تعریف شد. کلاس های ویژه که دارای تلویزیون، تخت، یخچال بودند. کلاس های الف، ب و ج نیز به ترتیب خدمات کمتری را ارائه می دادند. کلاس های ج امکانات کمی داشتند و بیشتر در شرایط اضطرار به کار گرفته می شدند و بیشتر نوع های دیگر مورد استفاده قرار می گرفتند.
سید محمد بطحایی اضافه کرد: وزارت آموزش و پرورش در کل کشور چیزی حدود 200 مرکز رفاهی و مهمانسرا دارد که 24 هزار تخت در خود جای است. همچنین اردوگاه ها و پردیس هایی که به عنوان خوابگاه های دانشگاه های فرهنگیان هستند و خوابگاه دانشگاه شهید رجایی، دانشگاه تابع وزارت آموزش و پرورش نیز مورد استفاده واقع شد.
وی اظهار کرد: در کل کشور قریب به 25 هزار نفر از همکاران ما به عنوان عوامل اجرایی این واحدها برای ارائه خدمت به کار گرفته شدند.
معاون توسعه مدیریت وزارت آموزش و پرورش افزود: در نوروز سال جاری، نزدیک به 13 میلیون نفر روز به ارائه خدمت پرداختیم. قریب بر 5 میلیون نفر و بالغ بر یک میلیون خانواده در مراکز اقامتی آموزش و پرورش اسکان داده شدند.
سید محمد بطحایی بیان کرد: ظرفیت ما در مراکز خارج از شهر نسبت به سال گذشته، با 20 درصد افزایش رو به رو بود.
وی در ادامه اضافه کرد: ما در سال جاری دو خدمت را مورد توجه ویژه قرار دادیم. اول اینکه تمام مسافران نوروزی در مراکز اسکان آموزش و پرورش تحت پوشش بیمه حوادث قرار گرفتند. علاوه بر این پذیرش تمامی مسافرین از طرق سامانه ای بود که این سامانه های در در محل های اسکان نصب شده بود. البته امکان رزرو اینترنتی برای 20 درصد از ظرفیت از قبل فراهم شده بود و باقی ظرفیت نیز افراد با مراجعه به پایگاه های اسکان در شهر مورد نظر خود، از طرق سامانه آنلاین انجام دادند.
معاون توسعه مدیریت وزارت آموزش و پرورش، ماموریت و وظیفه آموزش و پرورش را آماده کردن کلاس ها و مدارس خود برای اسکان ندانست و گفت: این تنها امکانی است که به صورت اضطراری دیده شده است.
سید محمد بطحایی در پایان سخنانش گفت: بررسی های ما نشان می دهد که در نوروز 1395، نسبت به سال گذشته حوادث کمتری داشته و رضایت بیشتری را جلب کرده ایم. امیدواریم در سال های آینده با توسعه کیفیت بتوانیم قدم های موثرتری را در ارائه خدمات به فرهنگیان برداریم.
ناصر چرخ ساز، رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر در ادامه این نشست اظهار کرد: با بهره گیری از 1273 پایگاه ثابت و سیار در سراسر کشور، 19 فروند بالگردهای جمعیت هلال احمر از طریق زمینی، هوایی و دریایی امداد و نجات را انجام دادیم.
وی افزود: از 25 اسفند تا 15 فرورین، در مجموع بالغ بر 5100 مورد عملیات امداد و نجات داشتیم. حدود 40 درصد از این تعداد عملیات امداد و نجات مربوط به حوادث ترافیکی و 60 درصد نیز مربوط به حوادث غیر ترافیکی نظیر راهیان نور، برف و کولاک، سیل و آب گرفتگی، رانش زمین، توفان شن و گردو غبار بودند.
رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر اظهار کرد: در مجموع برای 76300 نفر از هم میهنانمان امدادرسانی صورت گرفت. در مقایسه با سال گذشته، 9 درصد عملیات های ما نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده بود. 62 درصد از حوادث ترافیکیرا پوشش دادیم و در حوادث ترافیکی حضور داشتیم در مابقی حوادثی که حضور نداشتیم یا حوادث جلدی نبوده اند و یا اطلاع رسانی به ما صورت نگرفت و یا نیاز به رها سازی وجود نداشت.
وی ادامه داد: اسکان اضطراری 2720 نفر از هموطنانی که در راه مانده بودند را به عهده داشتیم. بالغ بر 60 درصد آنها افرادی بودند که در برف و کولاک در راه مانده بودند.
ناصر چرخ ساز افزود: بیشترین ماموریت امداد و نجات را به ترتیب در استان های مازندران، خوزستان و فارس انجام دادیم. کمترین عملیات های امداد و نجات نیز در قم، کردستان و چهارمحال بختیاری انجام دادیم.
وی تصریح کرد: حدودا 307 پرواز داشتیم که شامل 280 ساعت پرواز را شامل شد. این 280 ساعت شامل انتقال 420 نفر از هم میهنان و نیروهای امدادی می شدند که نیاز به انتقال به نقاط امن داشتند و یا تجهیزات و امکانات انتقال داده شده اند. تعدادی هم بیمارانی بوده اند که نیاز به انتقال به مراکز درمانی داشتند.
رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: در حادثه راهیان نور در ایلام و خوزستان، به 16300 نفر خدمات امدادی ارائه شد. 19 نفر از آنها به مراکز درمانی منتقل شدند و 913 نفر از آنها اسکان اضطراری داشته اند.
ناصر چرخ ساز اضافه کرد: به سبب نزولات جوی، بیشترین تعداد ماموریت ها، بیشترین نجات یافته و مصدومین در روز 13 فروردین 1395 بود. بیشترین امداد رسانی در 26 اسفند صورت گرفت.
وی در پایان بیان کرد: در طرح نوروزی ستاد از 25 هزار نفر از نیروهای نجات گر داوطلب که آموزش های تخصصی دیده بودند استفاده کردیم. علاوه بر این، از 2هزار نفر روز نیز از امدادگران، پزشکان، پیراپزشکان و پرستاران داوطلب استفاده شد.