24 آوریل 2024 - 12:15

شب نوروزی ایرانی ها در صوفیا

24 مارس 2016 - 12:30 dsfr.ir/a10nf

شب نوروزی ایرانی ها در صوفیا
radissonblu.com
نمایی از شهر صوفیه

گردهمایی نوروزی ایرانیان مقیم و دوستداران و علاقه مندان به فرهنگ و تاریخ ایران در صوفیا، پایتخت بلغارستان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، در این گردهمایی که به همت سفارت و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سفارت ایران برگزار شد، مسئولان فرهنگی و دیپلماتیک ایران در بلغارستان، ایرانیان مقیم، دانشجویان، زبان آموزان خارجی دوره های زبان فارسی و مهمانانی دیگر از کشورهایی که نوروز را جشن می گیرند، حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم، محمدعلی کیانی - رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان - از حضور شرکت کنندگان ایرانی و بلغاری قدردانی کرد و عید نوروز را به حاضران تبریک گفت و برای آن ها سالی سرشار از برکت، معنویت، شادی و موفقیت روزافزون را آرزو کرد.

رایزن فرهنگی ایران نوروز را یکی از اصلی ترین زمینه های پیوند اجتماعی بین مردم ایران دانست و گفت: پیوندهای اجتماعی از قبیل آداب و رسوم و مراسم آئینی، وحدت ملی مردم یک سرزمین را به وجود می آورند.

کیانی اظهار کرد: نوروز را یادگاری از دوران باستان ایران زمین دانسته اند که مورد پذیرش و تایید دین مبین اسلام قرار گرفت و غنای آن در پرتو جهان بینی و تعالیم مکتب انسان ساز اسلام بیشتر شد. از جمله ظرفیت های مثبت نوروز همراه بودن آن با آغاز فصل بهار و رویش و حیات مجدد طبیعت، تحکیم پیوندهای اجتماعی و شادی منطبق بر اصول عقل و خرد و فطرت پاک انسانی، رفع کدورت ها و از بین بردن کینه ها و صله رحم است.

او حضور فراگیران و فارسی آموزان را در این مناسبت های فرهنگی مهم و به عنوان راهی برای لمس کردن فرهنگ ایران و شناختن و بهره بردن از زیبایی های این فرهنگ اصیل و بی بدیل دانست.

وی همچنین به اهمیت نوروز و فرا رسیدن بهار در عرفان اسلامی اشاره کرد و تأثیر فرهنگ ایران و مذهب تشیع را در بلغارستان مورد بحث قرار داد و گفت: در میان علویان بلغارستان، زیباترین مظاهر فرهنگ ایرانی - شیعی را می توان به عینه در جشن "نوروز سلطان" مشاهده کرد.

معصومی "نوروز سلطان" را نوروز ایرانی با عقاید شیعی دانست و افزود: در اعتقاد علویان، روز نوروز، روز خلقت زمین، روز تولد حضرت علی (ع) و روز ازدواج آن حضرت با فاطمه ی زهرا (س) است.

در ادامه این مراسم، دکتر فیوضی از ایرانیان مقیم بلغارستان نیز سخنان کوتاهی را بیان و شعری را به حاضران تقدیم کرد.

او که مدرس زبان فارسی در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صوفیاست، عید را برای شاگردان فارسی آموز خود، چنین معنا کرد: «ع» یعنی (عاشقانه)، «ی» یعنی (یکایک شما را) «د» یعنی (دوست دارم).

در بخش پایانی این مراسم، دانا موسوی - خواننده ایرانی - آهنگ هایی را به دو زبان انگلیسی و فارسی اجرا کرد.

1