17 سپتامبر 2024 - 13:36

گردشگری رمضان در ایران جایی ندارد

22 ژوئن 2015 - 12:20 dsfr.ir/z58m1

هر سال با فرارسیدن ماه رمضان، سفرهای داخلی کاهش پیدا می کند. امسال نیز با وجود فرارسیدن تعطیلات تابستان به دلیل همزمانی با ماه رمضان با کاهش تعداد سفر روبه رو هستیم.

"محمد ابراهیم لاریجانی" دبیر ستاد هماهنگی خدمات سفر با بیان این صحبتها به "دنیای سفر" گفت: «با توجه به آنکه این ستاد وظیفه هماهنگی بین بخشی و برنامه ریزی برای تسهیل و تصمیم گیری موانع و مشکلات کلان سفر را بر عهده دارد از این رو در بحث رصد و آمادگی دستگاه ها و مدیریت آن وارد می شود و به بحث های اجرایی کاری ندارد.»

به گفته او، در اردیبهشت ماه سال جاری موضوع ماه رمضان مورد بررسی این ستاد قرار گرفت. در این بررسی دو دیدگاه درخصوص سفرهای ماه رمضان و سفرهایی که در تعطیلات قبل و بعد از ماه رمضان اتفاق می افتد مطرح شد.

اعتقادات دینی و محدودیت هایی که برای سفر بوجود می آید از یک سو و مسائلی که مسافران در ماه رمضان با آن روبه رو می شوند از دیگر سو سبب شد تا ستاد هماهنگی خدمات سفر در صدد صدور ابلاغیه جدیدی برای این مهم برآید.

لاریجانی در این خصوص گفت: «از یک سو طراحی سفرهای 10 روزه را در برنامه تور آژانسهای مسافرتی تعریف کردیم تا علاقه مندان بتوانند در عین روزه داری به سفر نیز بروند. همچنین دستورالعمل هایی برای تامین آسایش و رفاه حال مسافرانی که ناچار به سفر هستند ابلاغ شد. در این دستورالعمل، رستوران های بین راهی در ماه رمضان همچنان به ارائه خدمات می پردازند. البته این مراکز به نوعی آموزش دیده اند که در عین حفظ حرمت رمضان، رفاه مسافران را تامین کنند. طراحی برنامه های فرهنگی مانند جشنواره ها، مسابقات فرهنگی که از افطار تا سحر برگزار می شوند و همچنین نمایشگاه قرآن و جنگ شادی و بازارچه های خیریه صنایع دستی که در بیشتر استان های کشور راه اندازی شده اند از دیگر برنامه های ستاد هماهنگی سفر برای ماه رمضان بوده است.» 

او در ادامه به ماه رمضان و گردشگری که به این منظور در کشورهای مسلمان جریان یافته اشاره کرد و گفت: «کشورهایی مانند عربستان، لبنان، ترکیه و مالزی سالهاست برنامه ریزی های قوی درخصوص رونق گردشگری رمضان به مرحله اجرا رسانده اند که محتوای آن سفره افطار است. در تمام دنیا شاخصه اصلی این ماه، گردشگری غذای رمضان است این درحالی است که در کشور ما با وجود تنوع غذایی و آداب و رسوم خاصی که در این ماه اجرا می شود همانند نغمه های رمضان، موسیقی و سحری خوانی، حجم سفر کاهش پیدا می کند.»

قطعا توسعه گردشگری رمضان نیازمند برنامه ریزی دقیق و تبلیغات گسترده است. در این روزها با توجه به کاهش سفرهای داخلی امکان حضور گردشگران خارجی فراهم می شود. ایران نیز با امکاناتی که برای جذب گردشگر خارجی دارد باید بتواند در کنار سایر کشورهای مسلمان در صدد جذب گردشگر برآید که نیازمند عزم جدی تمام مسئولان و زنجیره های وابسته به این حوزه است. حال باید دید دفتر تبلیغات و بازاریابی معاونت گردشگری چه برنامه هایی برای تحقق این هدف دارد. 

1