28 مارس 2024 - 19:52

آمادگی ایران برای میزبانی اجلاس وزرای گردشگری کشورهای ACD

12 مارس 2016 - 10:40 dsfr.ir/bd8cu

آمادگی ایران برای میزبانی اجلاس وزرای گردشگری کشورهای ACD
حمیدرضا میردامادی
سخنرانی محمدجواد ظریف در چهاردهمین نشست وزرای کشورهای عضو مجمع گفت و گوی همکاری آسیا

وزیر خارجه کشورمان از آمادگی ایران برای میزبانی اولین اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو مجمع گفت و گوی همکاری آسیایی به منظور ارتقای روابط مابین کشورهای عضو، در سپتامبر 2016 در تبریز خبر داد.

به گزارش ایرنا؛ «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه در سفر آسیائی خود به بانکوک، در سخنرانی خود در چهاردهمین نشست وزرای کشورهای عضو مجمع گفت و گوی همکاری آسیا با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به همکاری های همه جانبه منطقه ای به عنوان یک رویکرد مهم و اساسی می نگرد، گفت: همکاری نزدیک بین مجمع گفت و گوی همکاری آسیا با دیگر سازمان های منطقه ای از جمله اکو می تواند ضمن پرهیز از دوباره کاری و استفاده از تجربیات آنان به همگرایی منطقه ای و توسعه آسیا کمک کند.

وی در ادامه بیان کرد که برای افزایش مراودات بازرگانی بین کشورهای آسیائی، استفاده از اتحادیه پایاپای آسیائی متشکل از بنگلادش، بوتان، هند، ایران، مالدیو، میانمار، پاکستان، نپال و سریلانکا (تاسیس 1974) پیشنهاد می شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران پیشگام پروژه فرهنگی مجمع گفت و گوی همکاری آسیائی بوده است، افزود: مرکز همکاری که در تهران راه اندازی شده است کمک شایانی به همکاری های فرهنگی و ایجاد تفاهم، همگرایی و همبستگی ملت های آسیا خواهد کرد. ایران به منظور ارتقای روابط مابین کشورهای عضو، آمادگی خود را برای میزبانی اولین اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو در سپتامبر 2016 در تبریز اعلام می کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد که معتقدیم با تلاش منسجم و جمعی، ضمن گسترش روح همبستگی گروهی می توان زمینه را برای گسترش بیش از پیش همکاری های منطقه ای با هدف تامین رفاه و پیشرفت کشورهای عضو و در نهایت تشکیل خانه مشترک آسیائی فراهم کرد.

گفتنی است؛ مجمع گفتگوی همکاری آسیا، سازمان بین المللی است که در سال 2002 با اهدافی از جمله توسعه همکاری های بین المللی در قاره آسیا و ادغام سازمان هایی از قبیل اتحادیه اقتصادی اوراسیا، شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس، اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) و اتحادیه همکاری های منطقه ای جنوب آسیا فعالیت خود را آغاز کرد.

ابتکار اجلاس گفتگوی همکاری های آسیایی برای نخستین بار توسط نخست وزیر تایلند در جریان سی و چهارمین نشست وزیران امور خارجه آ.سه.آن در سال 2001 مطرح و مورد بحث قرار گرفت. به دنبال آن نخستین نشست وزیران امور خارجه گفتگوی همکاری های آسیایی در سال 2002 در تایلند برگزار شد و ظرف چهارسال پس از تشکیل آن نیز تعداد اعضای آن از 18 کشور به 31 کشور افزایش یافت و هم اکنون 33 کشور آسیایی عضو آن هستند.

اجلاس گفتگوی همکاری های آسیایی به نوعی یکی از فعال ترین تشکیلات فرامنطقه ای محسوب می شود. این نهاد بین المللی مباحث اقتصادی، توسعه ای و فرهنگی را دنبال می کند.

عضویت جمهوری اسلامی ایران در این نهاد بین المللی در سومین اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای عضو در سال 2004 میلادی در چین تصویب شد و ایران تا آن زمان عضو ناظر بود.
نهمین اجلاس وزرای امور خارجه گفتگوی همکاری های آسیایی نیز آبان ماه سال 1389 در تهران برگزار شد. نخستین نشست وزرای فرهنگ کشورهای عضو نیز اردیبهشت 1390 برگزار شد. جمهوری اسلامی ایران نامزد برگزاری سومین اجلاس سران در سال 2018 است.

کاهش فقر، پیشرفت سطح زندگی مردم آسیا، توسعه بازار مالی و اقتصاد و افزایش قدرت چانه زنی به جای رقابت میان کشورهای عضو و افزایش قدرت رقابت در بازارهای بین الملل از جمله اهداف این سازمان است.

1