28 مارس 2024 - 17:17

خشکسالی، بدترین شکارچی «دره انجیر»

5 مارس 2016 - 11:20 dsfr.ir/qa35r

حیات وحش

خشکسالی بدترین شکارچی است و چندین هکتار از «دره انجیر» را دچار مشکل کرده است.

پانزدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست فرصتی بود که علاوه بر فعالیت های صورت گرفته توسط نهادها و سازمان های مختلف دولتی،  غیردولتی و سازمان های مردم نهاد بتوان دسترسی نزدیک تری نیز با محیط بانان مناطق مختلف داشت، اکبر جعفرپور، محیط بان نمونه یزدی یکی از این افراد بود که در گفت  وگو با او درباره پناهگاه حیات وحش «دره انجیر» و فعالیت های صورت گرفته در آن پرسیدیم.

جعفرپور درباره مساله شکار در منطقه  پناهگاه حیات وحش «دره انجیر» گفت: گرچه ما در این منطقه با معضل شکار مواجه هستیم اما خشکسالی برای ما بدترین شکارچی است و چندین هکتار از «دره انجیر» را دچار مشکل کرده است.

وی درباره تاثیر این پدیده بر حیات وحش منطقه اظهار کرد: کاراکال،  یوزپلنگ، گربه وحشی و گربه شنی با این پدیده با کمبود طعمه هایی نظیر میش و قوچ،  کل و بز، خرگوش و جبیر مواجه شده اند و ما امروز شاهد جابجایی جمعیت حیات وحش از این منطقه با وقوع خشکسالی هستیم.

 با بیان اینکه خشکسالی بر چشمه های منطقه نیز تاثیر گذاشته است، افزود: در منطقه ما همه چشمه ها خشک شده و ما هر پنج شش کیلومتر یک آب انبار زیرزمینی ساخته ایم و با تانکر آنها را پر می کنیم.

وی درخصوص پروژه هایی که با هدف حفظ محیط زیست در این منطقه انجام شده است، گفت: پروژه «یوزپلنگ آسیایی» چند سالی در این منطقه فعال بود و بنده به عنوان یکی از همکاران پروژه در منطقه فعالیت می کردم. این پروژه موجب شد تعداد محیط بانان در «دره انجیر» افزایش یافته و به این ترتیب حفاظت به شکل دقیق تری صورت گیرد. به عنوان مثال در دوربین گذاری، ردیابی و مشاهده ما به شکل جدی تری ورود پیدا کردیم.

جعفرپور در پاسخ به این پرسش که آیا با افزایش تعداد محیط بانان و موارد گفته شده تعداد یوزها افزایش پیدا کرده و یا محیط امن تری برای آنها به وجود آمده است،  اظهار کرد: به واسطه خشکسالی های سال های اخیر یوزها از منطقه ما جابجا شده و یکی از آنها نیز بر اثر تصادفات جاده ای کشته شد.

وی درباره اقدامات صورت گرفته توسط پروژه «یوزپلنگ آسیایی»در روستاهای اطراف «دره انجیر» تصریح کرد: از طرف پروژه گفت وگوهایی با اهالی روستاها، دامداران و شترداران صورت گرفته است که در امر حفاظت همراهی داشته باشند و خوشبختانه به دستاوردهایی نیز دست پیدا کرده اند.

این محیط بان درباره قرق اختصاصی در مناطق اطراف «دره انجیر» نیز اظهار کرد: در استان یزد چند نمونه قرق اختصاصی وجود دارد که یکی از آنها در حوالی پناهگاه حیات وحش«دره انجیر» واقع شده است. این قرق موجب افزایش حیات وحش در منطقه شده و توانسته است وضعیت گونه های جانوری را نیز بهبود بخشد.

1