16 آوریل 2024 - 18:13
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان مطرح کرد:

ناکافی بودن نیروی متخصص؛ یکی از چالش مدیریت صنعت گردشگری

22 فوریه 2016 - 16:10 dsfr.ir/6w0ng

ناکافی بودن نیروی متخصص؛ یکی از چالش مدیریت صنعت گردشگری
سعید سرخی
یک راهنمای گردشگری در حال ارائه توضیحات برای گردشگران

یکی از موانع و چالش های پیش روی مدیریت صنعت گردشگری مسئله ناکافی بودن نیروی علمی و متخصص است

"مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان"

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان، "محمود وفایی" در جلسه تودیع و معارفه رئیس موسسه آموزش عالی علمی-کاربردی میراث فرهنگی کرمان که با حضور "شهرود امیر انتخابی "رئیس موسسه آموزش عالی علمی-کاربردی سازمان میراث فرهنگی کشور و "سید عنایت الله معافی" رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان کرمان برگزار شد، افزود: با توجه به اینکه فعالیت های مرکز علمی-کاربردی میراث فرهنگ در طول فعالیت های این اداره کل قرار دارد بنابراین هر اتفاق مهمی که در این مرکز به وقوع بپیوندد در تحقق اهداف سازمانی اداره کل میراث فرهنگی استان تاثیر بسزایی خواهد داشت.

وی در ادامه اظهار داشت: امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به نیروی متخصص و دانش آموخته برای رسیدن به اهداف مورد نظر همچون سند چشم انداز توسعه بخش میراث فرهنگی و گردشگری کشور و همچنین اقتصاد مقاومتی احساس می شود.

وفایی با اشاره به اینکه یکی از موانع و چالش های پیش روی مدیریت صنعت گردشگری مسئله ناکافی بودن نیروی علمی و متخصص است، تصریح کرد: بسیاری از مراکزی که با سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ارتباط هستند، دچار این فقدان علمی می باشند.

وی به آموزش هرچه بیشتر نیروهای کارشناس و حرفه ای در حوزه های گردشگری اشاره کرد و گفت: فعالان گردشگری برای موفق ظاهر شدن در عرصه گردشگری باید برنامه ریزی مناسبی در جهت آموزش و جذب نیروهای متخصص داشته باشند.

وفایی به عدم جایگاه مناسب برای مرکز آموزش عالی علمی و کاربردی میراث فرهنگی اشاره کرد و بیان داشت: باید فارغ التحصیلان این دانشگاه در مراکز گردشگری اعم مراکز اقامتی، پذیرایی و خدمات مسافرتی فعالیت داشته باشند تا به اهداف عالیه و مقدس در صنعت گردشگری برسیم.

وی با اشاره به اینکه رشته های تحصیلی این مرکز آموزشی برای دانش آموزان بسیار جذاب است، افزود: با توجه به افت شدید قیمت نفت و ضرورت جداسازی اقتصاد کشور از این صنعت باید این گونه مرکز آموزشی مورد توجه قرار گرفته تا به بحث بالندگی و پویندگی صنعت گردشگری کشور که بسیار مورد نظر مقام معظم رهبری می باشد، برسیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با بیان اینکه باید صنعت گردشگری با اقتصاد کشور پیوند بخورد، افزود: تنها تاسیسات گردشگری به عنوان زیرساخت های گردشگری محسوب نمی شود بلکه نیروهای متخصص و اموزش دیده نیز جزو مهم ترین زیرساخت ها این صنعت به شمار می روند.

وی در ادامه به همکاری هرچه بیشتر اداره کل میراث فرهنگی با مرکز علمی و کاربردی میراث فرهنگی اشاره کرد وگفت: می توان با استفاده از توان، انرژی و تعشق دانشجویان تخصصی در پیشبرد اهداف بخش دولتی و خصوصی تلاش کرد.

وفایی اولین همکاری اداره میراث فرهنگی استان با این مرکز آموزشی علمی و کاربردی را از ایام نوروز 95 دانست و گفت: برای ارائه هرچه بهتر خدمات گردشگری به مسافران و گردشگران در ایام نوروز از دانشجویان و فارغ التحصیلان بهره کافی را خواهیم برد.

در ادامه این جلسه "شهرود امیرانتخابی" رئیس موسسه آموزش عالی علمی-کاربردی سازمان میراث فرهنگی کشور، مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان را یکی از مدیران آموزشی استان کرمان دانست و گفت: متاسفانه مسایل آموزشی در نهادها و دستگاه های دولتی مغفول مانده است که باید در اولویت کار قرار گیرد.

وی بیان داشت: این موسسه آموزشی آخرین و مرتبط ترین موسسه مهارتی است که با سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ارتباط است که در حال حاضر 50 رشته را به عنوان سرفصل مصوب در نظر گرفته است.

امیرانتخابی افزود: در صورت پذیرش دانشجو در رشته های مورد نظر در مهرماه آینده، می توان گفت این مرکز یکی از پررونق ترین مراکز علمی و کاربردی کشور خواهد بود. حسابداری اقماری، حقوق گردشگری، حقوق میراث، دیپلماسی گردشگری و غیره از جمله این رشته ها خواهد بود.

گفتنی است: در پایان این جلسه از ساناز رستمی به عنوان رئیس سابق موسسه آموزش عالی علمی-کاربردی میراث فرهنگی کرمان تقدیر و حمید مرتضوی به عنوان رئیس جدید این مرکز معرفی شد.

1