9 اکتبر 2024 - 22:44

بانک های رفع تحریم شده، از نظر فنی به سوئیفت متصل شدند

17 فوریه 2016 - 14:40 dsfr.ir/1w9rv

بانک های رفع تحریم شده، از نظر فنی به سوئیفت متصل شدند
accpress.com
اتصال شبکه بانکی کشور به سوئیفت

از روز دوشنبه 26 بهمن همه بانک های ایرانی رفع تحریم شده از نظر فنی به شبکه سوئیفت وصل هستند و قابلیت ارسال و دریافت پیام های سوئیفتی را دارند.

محمود زیبایی مدیر طرح انتقال به سوئیفت شبکه بانکی کشور افزود: سوئیفت موسسه جهانی تبادل پیام های بین بانکی است که بانک های عضو آن می توانند پیام های استاندارد مالی را بین بانک های عضو مبادله کنند.

وی با بیان اینکه ایران از سال 72 به شبکه جهانی سوئیفت پیوست گفت: از اسفند 90 با فشار تحریم ها سامانه سوئیفت بر روی بسیاری از بانک های ایرانی قطع شد اما با اجرایی شدن برجام و در روز نخست آن عملا تحریم سوئیفت برداشته شد. شرکت سوئیفت رسما در بیانیه  ای در سایت خود این موضوع را اعلام کرد منتهی الحاق به سوئیفت و فعالیت بانکی در این شبکه همراه با تشریفات اداری خاص خود است که مراحل نسبتا پیچیده و طولانی دارد.

وی از همکاری خوب مدیران ارشد سوئیفت برای اتصال مجدد بانک های ایرانی به این شبکه خبر داد و گفت: فرآیند معمول درخواست عضویت تا اتصال عملی به شبکه سوئیفت بیش از 3 ماه است که برای بانک های ایرانی کمتر از یک ماه به انجام رسید و ما از 11 بهمن رسما در سوئیفت عضویت یافتیم.

مدیر طرح انتقال به سوئیفت شبکه بانکی کشور افزود: ملحق شدن با اتصال فنی و شبکه ای و فعالسازی بانک ها مقداری متفاوت است.

وی با بیان اینکه بانک های ایرانی 4 سال است که از محیط نرم افزاری سوئیفت دور بوده اند و برای اتصال مجدد، نوسازی تجهیزات و بروز کردن نرم افزاری ها مورد نیاز است، گفت: این اتفاق بالاخره از روز دوشنبه 26 بهمن به انجام رسید و از این پس عملا بانک های ما می توانند پیام های خود را با بانک های بین المللی رد و بدل کنند.

زیبایی با بیان اینکه ایجاد ال سی و یا اعتبارات اسنادی از طریق سوئیفت انجام می شود گفت: اگر دو بانک در سوئیفت عضو باشند می توانند برای یکدیگر اعتبار اسنادی ایجاد کنند.

مدیر طرح انتقال به سوئیفت شبکه بانکی کشور با اشاره به خبر پردازش 142 هزار تراکنش سوئیفت بعد از اجرای برجام گفت: لزوما همه این تراکنش ها مالی نیستند. برخی از بانک های ما در چهار سال گذشته عملا از سوئیفت قطع نشده بودند و دسترسی داشتند. تراکنش این بانک ها بعد از اجرای برجام نزدیک به 142 هزار تراکنش بود که به سوئیفت مخابره شد. با متصل شدن بانک های رفع تحریمی این آمار به شدت افزایش می یابد.

مدیر طرح انتقال به سوئیفت شبکه بانکی کشور گفت: منظور از تراکنش تمام داده هایی است که از طریق شبکه سوئیفت ایران ارسال شده است و الزاما همه آن ها مالی نیست. حتی پیام درخواست روابط کارگزاری هم به عنوان چند تراکنش محسوب می شود. تعاملات بین بانک ها نیز شامل این تراکنش ها می شود. بنابراین همه این 142 هزار تراکنش مالی نبوده است.

وی با بیان اینکه با اجرای سوئیفت هزینه های ارسال حواله و زمان بین مشتری و خریدار در ایران و کشورهای خارجی به شدت کاهش می یابد گفت: پیش از این مشتری مجبور بود از طرق غیر از بانک حواله های خود را صادر کند که باعث عدم اطمینان و همچنین تحمیل هزینه های هنگفت به مشتری بود. الان با اجرای سوئیفت خیال مشتری راحت است که حواله در قالب پیام استاندارد بانکی ارسال شده و وجهش از کانال امن بانک به مقصد می رسد و هزینه های این انتقال به شدت پایین آمده است.

« دنیای سفر » این نوشته را از « خبرگزاری واحد مرکزی خبر » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1