28 مارس 2024 - 21:33

همکاری مشترک آژانس های طبیعت گردی در اجرای تور و نمایشگاه گردشگری

17 فوریه 2016 - 11:00 dsfr.ir/kd681

همکاری مشترک آژانس های طبیعت گردی در اجرای تور و نمایشگاه گردشگری
میثم رودکی
غرفه شرکت اسپیلت در نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران

چهار آژانس اسپیلت، آخشیگان، آفتاب کلوت و ایران دوستان در یک غرفه واحد در نهمین نمایشگاه بین المللی شرکت کردند.

طبیعت گردی از جمله انواع گردشگری است که گرچه به وفور و توسط انواع گروه های قانونی و غیرقانونی برگزار می شود اما تنها چند آژانس در آن به اعتبار رسیده اند.

یکی از نکات جالب در نهمین نمایشگاه بین المللی مشارکت برخی از این آژانس ها و حضورشان در یک غرفه واحد بود؛ پرسش از چرایی این مساله و عدم حضور سایر آژانس های معتبر این حوزه را با سهند عقدایی مدیر اسپیلت در میان گذاشتیم. مقایسه نمایشگاه امسال با سال گذشته، بسته های طبیعت گردی این آژانس به عنوان یک مجموعه پیشرو در معرفی مقاصد جدید و استقبال از سفرهای نوروزی از دیگر پرسش هایی است که با این فعال گردشگری مطرح کردیم.

  • در نمایشگاه بین المللی امسال سه آژانس طبیعت گردی آخشیگان، آفتاب کلوت و اسپیلت در یک غرفه مشترک حضور پیدا کرده اند، چرا این سه آژانس یک اقدام مشترک انجام دادند؟

ما این طرح را به همه آژانس ها دادیم و مبتکر آن هم آقای پورحسینی و آقای فیاضی از کمیته ملی طبیعت گردی بودند تا فعالان عرصه طبیعت گردی در یک مکان مشترک درگیر فرایند غرفه سازی باشند اما احتمالا برخی آژانس ها به خاطر هزینه های بالای غرفه سازی ترجیح دادند از غرفه های آماده که ارزان تر هستند استفاده کنند. در نهایت چهار آژانس اسپیلت، آخشیگان، آفتاب کلوت و ایران دوستان با هم در این طرح مشارکت کردند.

اجرای مشترک نیز از آن روست که ما سال هاست در حال همکاری با هم هستیم. برخلاف دیگر بخش های گردشگری که در آن ها رقابت ها و تخاصم ها بیشتر است ما بسیار دوستانه با هم کار کرده و تورهای مشترک را نیز برگزار می کنیم؛ از این جهت دور از دسترس نبود که در یک فضای مشترک نیز  در نمایشگاه حاضر باشیم.

  • برداشت شما به عنوان مدیر یک آژانس معتبر در عرصه طبیعت گردی از این نمایشگاه نسبت به نمایشگاه های دوره قبل چگونه است؟

از آنجا که ما در ساعت های اولیه نمایشگاه هستیم نمی توان قضاوت درستی درباره آن داشت. مهم ترین روزهای نمایشگاه پنجشنبه و جمعه هستند. با استقبالی که در این روزها از نمایشگاه شود می توان مقایسه ای نسبت به سال قبل داشت اما فضای عمومی گردشگری هم سال گذشته و هم امسال خوب بوده است. البته این خوب نسبت به سال های سیاه قبل است؛ با روی کار آمدن دولت جدید ما به شکل معناداری شاهد تغییر در این فضا در دو حوزه گردشگری ورودی و خروجی بودیم. از زمانی که ثبات نسبی در عرصه اقتصادی برقرار و قیمت دلار به طور لحظه ای تغییر نمی کند مشتری ها بار دیگر گردشگری را در سبد خانوار خود قرار می دهند.

کمپین تحریم سفر به ترکیه و امارات به طبیعت گردی داخلی نمی رسد

  • هم اکنون شاهد کمپین تحریم سفر به ترکیه و امارات به راه افتاده است، به نظر شما به چه میزان می توان انتظار داشت کسانی که قصد سفر به این کشورها را داشتند در تورهای طبیعت گردی داخلی در ایام نوروز شرکت کنند؟ در این نمایشگاه آژانس هایی که در حوزه تور خروجی ترکیه فعالیت می کنند معتقدند این کمپین هیچ اثری نداشته و حتی مسافران آنها افزایش پیدا کرده است.

اظهارنظر کردن درباره این کمپین هنوز زود است اما طبعا بازخوردها را باید از جنبه های مختلف گرفت، کسانی که در کار تور ترکیه هستند قاعدتا به تاثیر این کمپین در کاهش مسافران شان اشاره نمی کنند اما اخبار و آمارها نشان می دهد از تعداد مسافران و گردشگران این کشور کاسته شده است. اما این گزاره که گردشگر به جای سفر به ترکیه سفر داخلی را انتخاب کند گزینه ای مورد تامل است. این افراد به جای ترکیه ممکن است کشورهایی مانند ارمنستان، تایلند یا مالزی را انتخاب کنند زیرا کسانی که به دنبال سفر خارجی هستند جاذبه های مورد نظر خود را به ندرت در سفر داخلی پیدا می کنند. همچنین کسانی که به دنبال طبیعت گردی در ایران هستند به راحتی جاذبه های خود را در کشورهای خارجی پیدا نمی کنند مگر از طریق آژانس هایی که به شکل تخصصی بر طبیعت گردی در کشورهای دیگر متمرکز شده اند.

زیستگاه های بکر، مقصد اسپیلت در سفرهای خارجی

  • اسپیلت جزو معدود آژانس هایی است که سفرهای طبیعت گردی در حوزه خارجی  را در بسته های خاص ارائه می دهد. این بسته ها چگونه انتخاب شدند؟

استراتژی کار ما در اسپیلت این است که سراغ مقاصد جدید و بکر در حوزه برویم. البته این مقاصد برای ما جدید هستند و برای گردشگری اروپایی و آمریکایی نوآورانه نیستند و جزو پرطرفدارترین مقاصد هستند. این گردشگران به دنبال اقامت در هتل پنج ستاره و صرفا شهرگردی و بازدید از جاذبه های تاریخی نیستند و تجربه های تازه را دنبال می کنند که تنها در مناطق بکرتر حاصل می شود. از این رو ما امسال تور برزیل خود را در منطقه آمازون قرار دادیم؛ سال هاست که آژانس های ایرانی تور برزیل را اجرا می کنند اما تنها به چند شهر ریودوژانیرو، سائوپالو و ایگواسامحدود مانده و نوآوری خود را در حد انتخاب هتل محدود کرده اند. این در حالی است که ما 5 روز کروز در جنگل های آمازون را طراحی کرده ایم و سعی می کنیم تجربه یکی از بهترین زیستگاه های جهان را به او عرضه می کنیم.

در آفریقا نیز  گردشگر می تواند بهترین حیات وحش را در تانزانیا، اوگاندا و کنیا مشاهده کند. یکی از بهترین مقاصدی نیز که به تازگی که از سال گذشته شروع کرده ایم کشورهای لائوس، کامبوج و ویتنام است که دارای مناطق دست نخورده و بکر هستند. لائوس در کنار رود مکونگ به عنوان یکی از رودهای پر آب جهان قرار گرفته و کامبوج منطقه سیم ریپ دارای برزگترین  بنای تاریخی و مذهبی جهان که حتی بزرگ تر از اهرام سلاسه است را در خود جای داده و در ویتنام نیز خلیج هالونگ که جزو هفت عجایب جهان است را بازدید خواهیم کرد. بوتان و نپال و تبت از دیگر مقاصدی هستند که در حال حاضر ارائه می دهیم. در روسیه ما علاوه بر مقاصد سنتی قفقار را به پکیج خود در کنار مسکو و سن پترزبورگ اضافه کرده ایم.

  • با توجه به مقاصدی که برشمردید آیا این آژانس قصد ندارد سرزمین های پارسی زبان در آسیای میانه و یا شهرهایی مانند بخارا را نیز به مقاصد خود اضافه کند؟

ما در مناطقی که وارد می شویم اولین گرایش طبیعت گردی است و در ادامه مسائل فرهنگی می پردازیم از این رو درباره ازبکستان و آسیای میانه نیز مطالعاتی صورت گرفته تا بتوانیم تور مرکبی از مناطق تاریخی و طبیعی این کشور را داشته باشیم. با این حال زیرساخت ها در این مناطق فراهم نبوده و از این جهت ما تورهای کوهنوردی برای کوهنوردان حرفه ای را برای این مناطق برگزار می کنیم.

افزایش صددرصدی تورهای نوروزی

  • حال اگر بخواهیم به موضوع طبیعت گردی داخلی بازگردیم با توجه به نزدیک بودن نوروز و تورهای مختلف این ایام، تاکنون استقبال از تورها نسبت به سال گذشته چطور بوده است؟

خوشبختانه امسال از تورها بسیار خوب بوده است. به طوری که در هفته گذشته شاهد بسته شدن برخی تورهای داخلی با تکمیل ظرفیت بودیم این در حالی است که در سال های گذشته پر شدن تورها در نیمه اسفند اتفاق می افتاد از این رو امسال با صد درصد افزایش قصد داریم تورهای خود را برگزار کنیم.

  • درباره رزرو هتل ها در نوروز با مشکل خاصی مواجه نبودید؟ در سال های قبل با افزایش هزینه بسیاری از آژانس ها با مشکلاتی مواجه بودند.

بیش ترین مشکل هتل ها در شیراز، چابهار، اصفهان و یزد است که ما نیز مسائلی را در این مناطق داشتیم اما زمانی که وارد طبیعت و مناطق دورافتاده می شویم که آژانس های کمتری هم می روند با چالش جدی در این زمینه مواجه نبوده ایم.

گفته های عقدایی نشان می دهد شاید هنوز نتیجه گیری و قضاوت درباره نمایشگاه گردشگری زود باشد اما آژانس های طبیعت گردی نسبت به سال های قبل، فضای روشن تری را تجربه می کنند و دست آن ها برای باز کردن تورهای نوآورانه در سایر مقاصد نیز باز شده است. حال باید دید تا پایان نمایشگاه دستاوردها چگونه خواهد بود.

1