23 آوریل 2024 - 14:36
شیرکوند در حاشیه نهمین نمایشگاه گردشگری

سرمایه گذاری در گردشگری ایران بکر و دست نخورده است

17 فوریه 2016 - 08:10 dsfr.ir/mk7n8

سرمایه گذاری در گردشگری ایران بکر و دست نخورده است
حمید املشی
نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته 2016

در تمام زمینه های گردشگری نه تنها سرمایه گذار داوطلب وجود دارد بلکه گردشگری کشور نیز به آن محتاج است.

معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حاشیه نهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته در تهران در گفتگو با دنیای سفر به روند بلند مدت سرمایه گذاری های خارجی و داخلی در صنعت گردشگری اشاره کرد و گفت: سرمایه گذاری در تاسیسات، تجهیزات و زیرساخت ها به ویژه در صنعت گردشگری از آنجایی که به اعتبارات بالایی نیازمند است، سال ها و بلکه دهه ها به طول خواهد انجامید.

سعید شیرکوند در پاسخ به این سوال که سرمایه گذاران خارجی در بحث سرمایه گذاری در صنعت گردشگری کشور در چه مرحله ای قرار دارند و در حال انجام چه اقداماتی هستند، اظهار کرد: ماهیت فرآیندهای بلند مدت سرمایه گذاری های بزرگ باعث می شود رویت نمود خارجی سرمایه گذاری ها، به سرعت و در فاصله های زمانی اندک ممکن نباشد.

وی در ادامه اضافه کرد: سرمایه گذاران خارجی در مرحله امکان سنجی سرمایه گذاری های خود بوده و مطالعات خوبی در حال انجام است. مانند سرمایه گذاری در هر بخش دیگری انجام مطالعات و ارزیابی های مربوطه اولین گام در تصمیم گیری برای تحقق سرمایه گذاری پس از پیشنهاد سرمایه گذاری است. سرمایه گذارانی که قصد ایجاد سازه های بزرگ و سرمایه بر را دارند، از آنجایی که باید ریسک سرمایه گذاری و تهدیدهای ناشی از آن را برای خود به حداقل برسانند، دست به اقدامات سریع و عجولانه نخواهند زد. چه بسا پس از مدتی به این نتیجه برسند که بهتر است سرمایه گذاری نکنند.

سعید شیرکوند بیان کرد: به نظر می رسد بر اساس بررسی های انجام شده و تفاهم نامه هایی که به امضا رسیده و یا در حال امضا است، تمایل به ادامه روند سرمایه گذاری در بخش های مختلف گردشگری کشور توسط سایر کشورها همچنان ادامه دارد.

معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پاسخ به این سوال که چه کشورهایی و در چه بخش هایی قصد سرمایه گذاری در گردشگری ایران را دارند تصریح کرد: پیشنهاد برای سرمایه گذاری در تمام بخش های گردشگری وجود دارد. کشورها و یا شرکت هایی هستند که به ساخت هتل و اقامتگاه ها ابراز تمایل کرده اند. برخی دیگر پیشنهاد ساخت مجتمع های بین راهی و یا مجتمع های تفریحی را داده اند.

شیرکوند در ادامه گفت: فقدان زیرساخت های گردشگری و کمبود تاسیسات مرتبط با گردشگری عرصه های گسترده ای را برای سرمایه گذاری های داخلی و یا خارجی فراهم ساخته است. ایران چه در بحث پتانسیل ها و جاذبه های گردشگری و چه در سرمایه گذاری در آن، بسیار بکر و دست نخورده است. در تمام زمینه های گردشگری نه تنها سرمایه گذار داوطلب وجود دارد بلکه گردشگری کشور نیز به آن احتیاج دارد.

1